Наjстарији суграђани обавили недељну куповину - Општина наставља испоруку пакета помоћи

величина слова

29. март 2020.

Другу недељу за редом наши најстарији суграђани користе прилику да времену од 4 до 7 часова ујутру обаве куповину намирница. У договору са великим румским маркетима одлучено је да до десет људи може истовремено бити у продајном објекту, а како би се избегле гужве и поштовале превентивне мере испред већине маркета су и румски волонтери и они су јутрос делили заштитне маске свим купцима.

Sladjan Mancic„У неким маркетима има мало мање купаца, у неким мало више, али бих рекао да је то негде слично као и прошле недеље. И у свим селима су отворене одређене продавнице да и сеоско становништво од 4 до 7 недељом може да обави набавку намирница. Ми смо позвали и остале продавнице у Руми, да и оне отворе своја врата за старије од 65 година, но, одлука је на њима“, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је искористио прилику да разговара са нашим најстаријим суграђанима и понуди им услуге општинског кол центра, али их и извести их о детаљима општинске акције поделе прехрамбених и хемијских пакета.

Ми смо до сада поделили више од 1.600 пакета помоћи. Само јуче 1.300 пакета. Очекујем данас да ћемо сигурно прећи бројку од 2.000 или 2.500 пакета. Све иде много брже, јер је у магацину велики број пакета спакован и потребна је само достава на кућне адресе. Пакети су подељени у Павловцима и Малим Радинцима. У Путинцима смо поделили 100 пакета и послали нових 100. 80 пакета данас иде и у Витојевце. Настављамо да радимо град и надамо се да ћемо олакшати и овим људима што иду у куповину, с обзиром да пакет који делимо није за потцењивање“, истакао је председник Манчић.

Први човек румске локалне самоуправе је оценио да како време протиче све више народ схвата озбиљност ситуације и одговорније се понаша у сваком смислу.

Све је мање људи на улицама, они најстарији поштују забрану кретања. У времену од 17 па до 5 часова ујутру 99% људи је у својим кућама. Ја и даље апелујем на наше грађане да остану у својим домовима, да буду дисциплиновани, да без велике потребе не излазе на улицу. Предузимамо све што је до нас, ево сад идемо од адресе до адресе, уручујемо пакете хране, воћа, хемијских средстава. Нека старији људи позову кол центар 478-314, 471-699, изаће волонтери одмах на терен, одрадиће им шта је потребно. По извештајима које добијам ти млади људи доста добро раде, апсолутно су привржени послу. Зато нека људи остану у својим кућама ми ћемо им обезбедити све неопходно, донети шта треба“, поручио је Манчић и додао да ако као друштво будемо пратили препоруке стручњака можемо превазићи и ову тренутну ситуацију.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001