Око 800 пакета помоћи подељено - Румски волонтери настављају допремање пакета на кућне адресе

величина слова

28. март 2020.

Румски волонтери данас настављају акцију поделе пакета помоћи. Према распореду помоћ ће се носити у улице: 22. децембар, 7. ударне војвођанске бригаде, Марка П. Камењара, Фрушкогорска, Здравка Челара, Гробљанска, 15. Августа, Змај Јовина, Јеленачка, Матије Гупца, Марка Орешковића, Насеље Циглана, Иришки друм, 27. октобра, Кнеза Милоша, Радиначки пут и Партизанска. Уколико волонтери поделе све пакете пре почетка полицијског часа, у распоред ће се уврстити и нове улице, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да је подељено првих 100 пакета, од укупно 304, у Путинцима.

РумаДруги дан како радимо дистрибуцију прехрамбених и хемијских пакета, као што смо на седници Штаба и одлучили, а по препоруци и једне и друге владе. 100 волонтера ангажованих на паковању и дистрибуцији овде ради други дан. Јуче је преко 300 пакета подељено што и није лоше с обзиром на то да смо кренули око пола 1. Данас много брже и боље иде, већ је запаковано око 2.000 пакета. Јутрос је у осам сати на улице изашло седам возила са волонтерима, нека су се већ и вратила по нове пакете, тако да до сада имамо око 800 подељених пакета. Оно што је и даље битно је да ће сви добити пакете, апсолутно ћемо напаковати довољан број пакета који ће задовољити све потребе, да чак и они који немају никаква примања, обићи ћемо све и свима ћемо дати тај пакет“, нагласио је предсеник Манчић.

Pripreme„Ови млади људи - волонтери раде буквално цео дан. Молимо људе да буду стрпљиви да буду у својим кућама, немам ништа против да неко ко има млађег члана породице да дође на ово место где пакујемо и да преузме свој пакет, ми ћемо га наћи у евиденцији и даћемо пакет, наравно уз личну карту. Имамо случајеве где људи нису кући, нису на адреси, све ћемо то поновити у другом кругу, наћи ћемо људе, јавиће се, већ се јављају, шаљемо возила на адресе где живе, нема места паници“, поручио је Манчић и још једном позвао на поштовање превентивних мера.

Нека се грађани придржавају свих упутстава и мера које налажу Република и ми на локалу. Ми и даље радимо дезинфекције улица, јавних површина, ваздуха, делимо заштитне рукавице, маске, дезинфекциона средства. Улазимо у тај период који ће бити најкритичнији и молим наше грађане да још мало издржимо, све ћемо обезбедити, само треба мало дисциплине“, рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001