Уручени први пакети општинске помоћи

величина слова

27. март 2020.

Волонтери Општине Рума уручили су данас прве пакете помоћи пензионерима са примањима до 30.000 динара. Акција поделе прехрамбених и хемијских пакета је почела у насељу Тивол, а у наредним данима волонтери ће обићи близу 6.000 становника наше општине, пензионере који имају пензију мању од 30.000 динара, људе који примају социјалну помоћ и оне који имају примања мања од 30.000 динара.

SlavicaАкција ће се спроводити свакодневно, а Општина Рума ће путем сајта, локалних и регионалних медија објављивати где ће се који дан делити помоћ.

Румски волонтери су данас у готово свим домовима дочекани уз осмех и речи хвале.

"Свако вече ја на тераси тапшем нашим храбрим лекарима, здравственим радницима и младим људима који у ово тешко време налазе времена за све нас. Није лако бити у изолацији, али морамо бити дисциплиновани и прегураћемо некако све ово", казала је Славица Хорват.

Румљанин Симо Вуковић дане у свом дому, како каже, као и већина пензионера проводи уз телевизор.

"Пратим локалне медије, видим да се у Руми озбиљно ради. Хвала Општини, председнику Манчићу на пажњи, више нам значи да мало и попричамо са овим младим људима него сам пакет. Наравно и помоћ је потребна сада када не излазимо напоље", рекао Вуковић.

RumaСличног мишљења је и Миле Зец чија супруга је остварила право на пакет помоћи.

"Хвала и Општини Рума и њеним волонтерима, хвала дивним комшијама и свима онима који су изашли у сусрет нама најстаријима. Оптимиста сам да ће и ови проблеми брзо проћи, а уједно и радостан јер мислим да се пробудило неко ново осећање међу људима, да смо ближи, да смо бољи људи", сматра Миле Зец.

 

 Ruma

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001