Општина Рума сутра почиње доставу пакета помоћи најугроженијим становницима

величина слова

26. март 2020.

120 румских волонтера од сутра креће паковање и дистрибицију пакета помоћи најугроженијим становницима наше општине. Помоћ ће добити близу 6.000 људи и то пензионери који имају пензију мању од 30.000 динара, људи који примају социјалну помоћ, али и сви остали који имају мања примања од 30.000 динара. Сортирање намирница, које су данас пристигле у Руму, румски волонтери су увелико почели, а већ сутра након паковања креће и достава на кућне адресе, поручио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

Ruma"Од јутрос радимо набавку прехрамбених производа, набавку хемијских производа, а ту су и волонтери који помажу истовар и лагеровање робе. Већ сутра ујутру, када комплетирамо све, креће паковање у амбалаже, које смо такође обезбедили, и након тога почиње дистрибуција пакета", изјавио је председник Манчић упутивши и апел грађанима да буду стрпљиви, јер је реч о захтевном послу.

"Ово је посао који ћемо радити у наредних 7 до 10 дана, јер није мали број адреса које треба обићи. Сви који имају право ће добити пакет помоћи. Добили смо спискове свих тих људи који имају мања примања од 30 хиљада, сви су евидентирани, имамо свачије име и адресу и сутра ћемо почети да на сваку адресу достављамо одређене пакете прехрамбених производа и пакете хемијских производа за личну хигијену. Почећемо од града па ћемо после тога кренути дистрибуцију по селима. Још једном понављам сви ће добити и нема потребе да људи зову кол центар тим поводом, јер нико неће бити заборављен", нагласио је председник Манчић.

Пре него што је роба јутрос стигла у Руму, ЈП "Комуналац" је дезинфиковао халу коју је локална самоуправа изнајмила за лагеровање намирница.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001