Почела производња дезинфекционих средстава у румском "Водоводу" - Подршка привреде и подршка привреди

величина слова

25. март 2020.

MančićУ року од 24 часа румско јавно предузеће "Водовод" произвело је 750 литара дезинфекционог средства на бази натријума хлора и те количине је дистрибуирало за Сремску Митровицу и даље у Србију где је најпотребније, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, после 7. седнице Штаба за ванредне ситуације.

Први човек румске локалне самоуправе се захвалио свим привредницима који су се јавили Општини и желе да узму учешће у акцијама помоћи.

"Компанија Wai Wai је донирала 5.800 пакета помоћи најугроженијим, а у њима се налазе њихови производи - нудле. Те пакете ћемо поделити заједно са овим прехрамбеним које смо ми обезбедили. "Соле комерц" из Добринаца је понудио одређену количину брашна, као и ДПС Клас групa из Шапца, Млин Поповић и компанија "МБ комерц" Миће Батала, који има млин у Батајници. Велики број људи хоће да помогне и свима њима упућујем јавну захвалност. Ми као локална самоуправа имамо могућности да одговоримо изазовима, издвојићемо средства за све оно што буде неопходно грађанима. Наравно сваки вид помоћи, рекао бих и друштвене солидарности, поздрављамо", рекао је Манчић, осврнувши се и на привредне активности у Руми у ситуацији проглашеног ванредног стања.

"Сви велики системи раде, али све компаније имају потешкоће у раду и то је реалност. Сви су се организовали онако како им је ситуација налагала и производни процеси се обављају. Што се тиче мањих предузећа, власници су донели одлуку шта је најбоље решење за њих. Неки су затворили погоне, неки раде скраћено, неки са 50% капацитета. Највећу штету трпе они које је Влада својом одлуком, или ми на локалу, затворили и то су кафићи, ресторани итд. Мој апел, уосталом као и апел председника Вучића, власницима тих фирми је да своје раднике покушају да задрже. Ми се трудимо да ово стање траје што краће, али ћемо гледати на сваки начин да им помогнемо", нагласио је Манчић и додао да је некима помоћ већ пружена и да су то људи који обављају делатност у општинским локалима.

"Њих смо ослободили плаћања закупа за март и април. Све грађане смо ослободили плаћања комуналија и видећемо шта још можемо да урадимо на том плану, а да опет помогнемо свима. Нажалост, ситуација је таква да свако мора да понесе део товара на својим леђима и да претрпи одређену штету. Ми ћемо се трудити да та штета буде што мања", закључио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001