Бесплатна дезинфекциона средства од данас доступна свим становницима румске општине

величина слова

23. март 2020.

У Руми, и свим селима румске општине, од данас су постављени пунктови на којима ће грађани моћи да преузимају дезинфекциона средства. Реч је о новој превентивној акцији локалне самоуправе у борби против корона вируса, а дезинфекциона средства се преузимају бесплатно и Општина Рума их је обезбедила у довољним количинама за све. На грађанима је да понесу своју амбалажу у коју ће сами сипати дезинфекциони раствор.

predsednik Opstine RumaПредседник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да нема потребе за стварањем залиха јер дезинфекционих средстава има довољно и акција ће се спроводити сваког дана.

"Постављамо данас по граду 4000 литара дезинфекционог средства у све четири месне заједнице - 2000 литара овде на тргу, 1000 литара код Друге МЗ на Брегу и 1000 литара на раскрсници Главне и Сремске улице, односно код насеља Тивол. То исто ћемо урадити у свим сеоским месним заједницама. Грађани могу да дођу са својом амбалажом, са својом флашом, да наточе средство и да дезинфикују куће. Оно што бих ја апеловао нема потребе да се точе велике количине, овде ће од данас па до краја ове борбе да стоји ту, сваког дана ћемо да контролишемо, довозимо, доливамо дезинфекционо средство, обезбедили смо га у довољним количинама, тако да узимају колике су им дневне или недељне потребе", поручио је председник Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001