Штаб - Затворени кафићи, ресторани, пицерије и остали угоститељски објекти

величина слова

22. март 2020.

Slađan MančićУслед нових мера Владе Републике Србије и продужења забране кретања и затварања угоститељских објеката, на данашњој седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука да на територији румске општине сви ресторани, кафићи, угоститељски објекти, пицерије буду затворене са клаузулом да је могуће да кухиње у одређеним ресторанима и пицеријама раде, али да се организује лична достава или да грађани могу да наруче и да дођу по храну без задржавања, уз све могуће мере заштите.

“Није дозвољено да се људи у ресторанима и кафићима задржавају, седе за столом и то је нешто што је у овом моменту доста добро, да смањимо контакте и беспотребно задржавање, са друге стране ми бисмо забранили сва окупљања по парковима, игралиштима, буквално смо следили пример и мере Владе РС да што мање деце и људи буде на јавним површинама. Ситуација је доста добра, али потребна је дисциплина, имали смо неодговорних појединаца, ноћас смо имали и изазивање саобраћајне несреће, а један од тих момака је у тешком стању”, рекао је Слађан Манчић, председник Општине Рума и комадант Штаба.

Данас су грађани старији од 65 година после седам дана изолације имали прилику да од 4 до 7 часова ујутру изађу и купе оно што им је неопходно. Волонтери и полиција су водили рачуна о безбедности и помагали старијим суграђанима.

У четири велика маркета било је 316 лица која су обавила куповину, по мањим маркетима у селима између 10 и 15 људи. Имали су прилику да виде да су продавнице пуне, да нема потребе за лагеровањем и паником. У свим селима је била отворена макар једна продавница, у већим селима и више. Председници месних заједница су са волонтерима активно учествовали у организацији, обавештавању, помоћи и мислим да је ово била лепа показна вежба да може да се одради на квалитетан начин”, изјавио је Манчић и додао да је забележен пад притиска на Кол центар, поготово данас јер су људи имали прилику да купе шта им је неопходно.

 

Синоћ је град дезинфикован са цистерном која баца хлороводонични раствор у ваздух, а исто ће бити урађено и данас у 5 сати када крене полицијски час, када нема људи по улицама. Све мере које смо до сад примењивали ћемо наставити да примењујемо, рекао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001