Нема заражених у Руми – Кол центар на располагању грађанима

величина слова

21. март 2020.

KoronaБез обзира на број изолованих људи, доста њих је у карантину из превентивних разлога и нема никакве симптоме, у Срему још увек нико није оболео од корона вируса и волели би када би тако остало, рекао је данас председник Општине Рума Слађан Манчић.

Полиција ради огроман посао, каже први човек румске локалне самоуправе, контролише све оне у самоизолацији, прати поштовање забране кретања.

Људи су махом дисциплиновани, али нараво увек има појединаца који не схватају озбиљност ситуације. Ако се сви будемо придржавали превентивних мера имамо шансу да сви заједно, као друштво, превазиђемо ово са што мање губитака, закључио је Манчић.

„Оно што нас је охрабрило, јуче је Кол центар евидентирао 99 позива, а Дом здравља је позвало нешто преко 40 људи. Очекујемо повећан притисак на Кол центар(478-314, 417-699 од 7 до 19h) у смислу потребштина људи. Апелујемо на људе да нема потребе да купују као да је задњи дан, нема потребе да лагерују робу, а старијим од 65 година ће сваке недеље бити омогућен одлазак у продавницу. Свега има довољно, види се у продавницама и по рафовима“, оценио је Манчић.

Комадант румског Штаба за ванредне ситуације је упутио захвалност и компанијама које су кориговале сменски рад.

„Само две компаније су због врсте посла и специфичне технологије, добиле дозволе за посебан режим рада. Све остале фирме су ускладиле свој сменски рад са наредбом и закључком Владе о увођењу полицијског часа или забране кретања после 20 часова“, казао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001