Продавнице у румској општини сутра од 4 до 7 ујутру отворене за старије од 65 година

величина слова

21. март 2020.

Sladjan MaNCIC„Уз сагледавање стања претходних 24 часа у смислу активности које спроводимо на терену, данас на седници Штаба донели смо само једну меру, и она је у складу са закључком Владе, а то је да рано ујутру од 4 до 7 часова буде омогућено људима старијим од  65 година, у селима је то 70 година, да могу да изађу у куповину и сви велики маркети са којима је Министарство привреде и Влада РС направила договор ће бити у то време отворени“, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Ми смо донели одлуку да код нас поред свих великих маркета да све трговинске радње и сви власници који хоће да у то време отворе своје локале, поготово на селима јер нема маркета,  да то и ураде. Треба омогућити свима могућност одласка у куповину јер су људи већ неколико дана у изолацији. Дакле, у периоду од 4 до 7 часова сутра ујутру старији од 65 година могу да дођу у маркете и да купе оно што им је неопходно. Донета је одлука да у то време млађима није дозвољено да долазе и купују, значи одлазак у куповину се односи само на популацију 65 година и старије“, рекао је Манчић и додао да је наложено свим трговцима и запосленима у трговинским радњама да испоштују и заштитне мере, да носе заштитну опрему рукавице, маске.

„Ми смо већ данас многима од њих, који су нам се обратили, поделили одређен број заштитних маски и рукавица“, поручио је председник румске општине.

„Треба рећи и да ће наши волонтери бити на лицу места, на улазима такође са заштитном опремом, и водиће рачуна о растојању тих људи да не могу да буду ближе од два метра један другоме и водиће рачуна да у маркете истовремено не уђе превелик број тих људи. Гледаћемо да логистички помогнемо са свих могућих страна и надам се да ће то бити пракса и у наредном периоду. Ако Влада пропише да недељни одлазак у маркете буде пракса сваке седмице, а извесно је да ће тако бити, ми ћемо на локалу помоћи да се то одради на што бољи и што квалитетнији начин“, нагласио је Манчић.

Наредба Штаба за ванредне ситуације Општине Рума

У Руми ће радити маркети Макси, Идеа(објекат у ул. 15. мај), Аман(оба објекта) и Универ. Штаб за ванредне ситуације Општине Рума је дозволио свим трговинским радњама, продавницама које желе да у то време отворе своја врата старијим од 65 година, поготово се то односи на сеоске продавнице, да то и учине.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001