Компанија Деурић иницирала нову акцију румских волонтера и Штаба за ванредне ситуације

величина слова

20. март 2020.

JabukeУ Руми се настављају свакодневне акције допремања хране, лекова и друге помоћи најстаријим становницима наше општине.

Број волонтера у општинском кол центру се повећава, пријављују и млади људи из сеоских средина који желе да се укључе у акцију помоћи најугроженијим људима, у ова тешка времена, када је солидарност на испиту, рекао је Драган Косановић, који је испред Штаба за ванредне ситуације Општине Рума задужен за кол центар (478-314, 471-699 7-19h).

У помоћ се укључила и компанија Деурић, показавши друштвену одговорност, она је донирала јабуке Штабу за ванредне ситуације, које ће румски волонтери доставити данас грађанима старијим од 65 година.

KosanovicАкција ће обухватити нешто преко 100 домаћинстава и могла би да послужи за пример да сви могу да допринесу бољитку локалне заједнице, те се нове заједничке активности Општине Рума, приватних компанија и грађана могу очекивати у наредном периоду.

"Желимо да одемо на адресе свих оних старијих људи који су звали, или је неко звао уместо њих. Да их обиђемо, да видимо како су, да ли добро подносе ову ситуацију и да ли им је потребно нешто од хране, лекова или било шта друго. Што се тиче самог Кол центра, примамо велики број позива грађана, свакодневно излазимо на терен и проблеми се решавају на дневном нивоу", изјавио је Косановић и позвао све старије суграђане да се обрате општинском кол центру.

"Ми смо ту на располагању, велики број волонтера је укључен. Данас видимо велики број волонтера у овој акцији, тако је у свим акцијама. Број волонтера не опада, него расте. Ми смо ту да најстаријим становницима румске општине олакшамо тренутно стање. Ту су и волонтери Црвеног крста, као и други млади људи који су показали одговорност и пријавили се преко Кол центра или личног познанства. Волонтери на крају крајева могу бити и сви други који су спремни да помогну својим комшијама и изађу им у сусрет", рекао је Косановић.

СВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ РУМА, СВЕ ВЕСТИ И СВИ ВАЖНИ ТЕЛЕФОНИ СУ НА ОВОМ ЛИНКУ.

Jabuke

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001