Општина Рума започела поделу заштитних рукавица и дезинфекционих средстава

величина слова

19. март 2020.

MančićКао што је данас наложено на седници Штаба за ванредне ситуације у Руми је започета превентивна акција поделе заштитних рукавица и дезинфекционих средстава свима који раде у услужним делатностима. Екипе волонтера су у раним поподневним часовима посетиле сеоске месне заједнице, а убрзо затим кренула је подела и у самом граду. Обилазе се сви услужни објекти, а локална самоуправа је обезбедила помоћ у дезинфекционим средствима, алкохолном раствору и заштитним рукавицама.

"20-ак волонтера је кренуло у четири правца да покрију, за почетак, овај најужи и најпрометнији део града са локалима. Позив је упућен свима који су можда мало даље од центра, али имају своје радње, продавнице, маркете, све оно што им је неопходно у смислу дезинфекционих средстава, заштитних рукавица, нека нам се обрате, ми ћемо им доставити", поручио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

"То је само мала помоћ локалне самоуправе свима њима, али и покушај да их мотивишемо да врше дезинфекцију својих простора, пултова, улазних врата у локалима и наравно руку. Да се хигијена свуда подигне на виши ниво и да пробамо сви заједно да ниво одбрамбеног механизма и превентиве, од ове заразне болести, подигнемо на што виши ниво", истакао је Манчић.

Све вести из Руме везане за корона вирус можете прочитати на овом линку.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001