Штаб - Обавезне заштитне рукавице, грађани ослобођени плаћања рачуна према ЈП "Комуналац", и кирија за општинске локале за месеце март и април

величина слова

19. март 2020.

Од данас сви запослени у свим услужним делатностима, маркетима, пекарама, кафићима, продавницама итд. мораће да носе заштитне рукавице, донео је одлуку Штаб за ванредне ситуације Општине Рума на данашњем заседању.

"Стручњаци тврде да се вирус преноси додиром, контактом, због свега тога издали смо наредбу да буквално свака касирка или лице које пакује, распакује робу, врш наплaту и слично мора да носи заштитне рукавице. Покушавамо да спречимо ширење вируса и превентивно делујемо ако је то могуће", поручио је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

Већ данас од 14:30 креће подела рукавица по румским локалима, продавницама, а волонтери кол центра(478314, 471699) ће поделити укупно 10.000 заштитних рукавица и уједно обавестити их да је од данас то обавеза за све који раде у услужним делатностима.

"Следећа мера је да смо свих 16.600 домаћинстава ослободили од плаћања обавеза(одвожење смећа) према ЈП "Комуналац" за месец март и април. Ту обавезу преузима буџет Општине Рума, а ми молимо грађане да та средства искористе за заштитне мере и општу хигијену", казао је Манчић и додао да се истa мера односи и на закупце општинских локала(март и април), као и за оне који су поставили монтажно демонтажне објекте у просторима које им је издала локална самоуправа.

"На тај начин желимо у ово тешко време да поделимо и са грађанима и са привредницима терет, јер чињеница је да је промет значајно смањен у већини делатности", напомиње Манчић и најављује да ће Општина Рума у наредном периоду донети нове финансијке мере подршке.

"Треба нам времена да одрадимо финансијске калкулације, да проценимо ситуацију. Наш буџет, који управо пуне грађани, је у доста добром стању, и имамо намеру да средства усмеримо управо на подршку њима", закључио је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001