Нове мере и препоруке Штаба румским привредницима - Ускладити сменски рад и омогућити рад од куће запосленима која имају децу млађу од 12 година

величина слова

19. марг 2020.

Sladjan MancicШтаб за ванреднe ситуације Општине Рума је на данашњој 4. ванредној седници упутио наредбу сви привредним субјектима да ускладе сменски рад са изреченом забраном кретања и молбу свима да запосленима који имају децу млађу од 12 година, омогуће рад од куће, или да их пусте кући.

"Све оне компаније које имају сменски рад, морају да га ускладе са одлуком Владе Србије о забрани кретања између 20 и 05 часова, што значи да другу смену морају завршити до 19 часова, а трећа мора почети пре 20 часова. Контактирали смо све одговорне људе у тим компанијама и дали им рок од 24 сата да ту меру примене", изјавио је Слађан Манчић, председник Општине Рума и комадант Штаба за ванредне ситуације.

"Упутили смо молбу и препоруку свима у приватном сектору да изађу у сусрет запосленима који имају децу млађу од 12 година. Још увек немамо основа да им то наредимо, међутим, упутили смо допис и замолили их уколико је то могуће, да се тамо где су оба родитеља запослена, радницима омогући рад од куће, а ако то није могуће, да им се изађе у сусрет и пусте их кући", рекао је Манчић.

Наредба - сменски рад

Врло брзо на сајту ћемо објавити нову вест о мерама донетим на данашњој седници.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001