Дезинфекција дечијих игралишта и других јавних површина

величина слова

18. март 2020.

Дезинфекцију јавних површина у граду ЈП "Комуналац" обавља данас на више од 15 локација. Уз строги центар града, Градску пијацу, тржницу, дом здравља, на седници Штаба за ванредне ситуације донета је одлука и да се крене са дезинфекцијом мобилијара у граду, рекао је директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

"Почели смо акцију од Великог парка и игралишта Бродић Паркић, а затим настављамо са дезинфекцијом свих дечијих игралишта. Укупно их има 15 на територији града Руме и ми ћемо то у току наредних сат и по до два завршити и прелазимо даље на онај свакодневни посао, како смо рекли, дезинфекцију осталих површина", рекао је Панић.

Спровођењу мера дезинфекције јавних површина присуствовали су председник Општине Рума Слађан Манчић и начелник Општинске управе Душан Љубишић. Директор Панић је најавио да ће се третмани дезинфекције проширити и на нове површине.

Panic"Мислим да ћемо проширити дезинфекцију и на спортске терене, као што су кошаркашка игралишта и све друге објекте на којима се окупљају деца и омладина. Што се тиче институција, установа, школа, вртића, тај посао обављају они сами. Ми помажемо у случају да неко од њих не може да уради нешто, као што је био случај са дезинфекцијом Полицијске станице, или дворишта Туристичке организације Општине Рума, где ћемо деловати такође", напоменуо је Панић.

Третмани дезинфекције се обављају растворима на бази хлора, који нису опасни за људе и животиње.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001