Нема заражених грађана у румској општини - Дезинфекција јавних површина на више локација у граду

величина слова

17. март 2020.

Sladjan MancicЕпидемиолошка слика у Руми је стабилна, а локална самоуправа у сарадњи са надлежним службама наставља да спроводи превентивне мере како не би дошло до ширења корона вируса.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је казао да до данас нема заражених грађана корона вирусом у Руми.

"Постоје људи који су у самоизолацији, али реч је о грађанима који су недавно боравили у иностранству. То су махом здрави људи, савесни, који су из превентивних разлога у самоизолацији", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Dezinfekcija"Ми настављамо са спровођењем мера које смо јуче прописали на Штабу за ванредне ситуацију. Инспектори су јутрос контролисали дезинфекцију аутобуса, она је обавезна у свим јавним установама, вртићима, школама, контроле ће бити свакодневне. "Комуналац" наставља да дезинфикује све јавне установе и јавне површине у граду. Данас смо поделили свим државним установама средства за дезинфекцију. Пратимо Владу Републике Србије, тако да ћемо видети у наредним данима да ли је потребно уводити додатне мере. Народ се полако привикава, сарадња је добра тако да верујем да неће бити проблема", истaкао је Манчић.

ЈП "Комуналац" је данас наставио акцију дезинфекције јавних површина у граду. У складу са наредбом општинског Штаба за ванредне ситуације радници овог јавног предузећа настављају акцију дезинфекције нашег града.

VS"Јуче смо урадили градску пијацу, трг и хол Супа, а данас настављамо тротоаре улица. Урадили смо Главну улицу, сада смо у Малом парку и настављамо даље око Дома здравља. Дезинфекцију ћемо радити два пута дневно, ујутру и после подне и надам се да ће то бар мало допринети бољем третману овог стања у ком смо се задесили сви", казао је директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001