Дезинфекција јавних површина у Руми

величина слова

16. март 2020.

DezinfekcijaПо налогу Штаба за ванредне ситуације Општине Рума ЈП „Комуналац“ започео је дезинфекцију јавних површина. Радници „Комуналца“ вечерас су извршили третман дезинфекције Градског трга у Руми, a будућа свакодневна активност, поред централног градског језгра, обухватиће и Градску пијацу и неколико важних локација у граду, изјавио је директор ЈП „Комуналац“ Драган Панић.

„Ми смо у поподневним часовима започели акцију дезинфекције јавних површина. Извршили смо комплетну дезинфекцију Градске пијаце и тржнице, као и платоа испред Поште и хола Полицијске станице у Руми. У вечерњим сатима дезинфикујемо Градски трг и тротоaре у центру града. Акције ћемо понављати свакодневно, по два пута, у раним јутарњим и у касним вечерњим сатима. Надам се да ће ове мере које спроводимо дати резултата и да ћемо спречити ширење корона вируса“, рекао је Панић поручивши да ЈП „Комуналац“ има и људских и техничких капацитета за спровођење мере које му је поверио Штаб, те да се третмани обављају растворима на бази хлора, који нису опасни за људе и животиње.

Начелник Општинске управе Душан Љубишић подсетио је да је Штаб за ванредне ситуације јутрос донео девет наредби и једну препоруку.

„Радили смо на томе да кренемо у реализацију свих наредби које су донете од стране Штаба и овом приликом бих похвалио грађане и власнике угоститељских објеката, ресторана и барова, који су  испоштовали ову наредбу да радно време током ванредног стања буде од 8 до 20 часова. Инспекцијске службе су  вршиле контролу после 20 часова не само у граду, него и на територији целе општине и могу да кажем да нисмо ниједан објекат нашли да је прекршио ову наредбу, сви су радили до 20 часова како је  предвиђено“, рекао је Љубишић. У румској општини данас су оформљени и кол центри (7-22 часа) 022/478-314 (Општина Рума) и 022/471-699 (Центар за социјални рад).

„Током дана био је актуелан и кол центар, имали смо неколико позива. Преко Центра за социјални рад спровешћемо мере подршке за све оне немоћне и старе грађане којима је потребна помоћ. Надлежне службе и волонтери доносиће им храну, лекове и свега што им је неопходно да би могли и даље да буду у својим кућама. Сви они позиви који се тичу непоштовања самоизолације за грађане који су дошли из иностранства упућивани су ка полицијској станици“, нагласио је Љубишић.

Начелник Љубишић је упутио још један апел, пре свега најстаријим становницима наше општине, да као угрожена и рањива категорија, остану у својим домовима, да озбиљно схвате савете и препоруке Министарства здравља.

"Нема панике, али морамо озбиљно схватити ситуацију и максимално смањити ризике за ширење вируса, а то је једино могуће ако се сви придржавамо савета и препорука стручњака“, констатовао је Љубишић.

О локалним мерама за превенцију ширења корона вируса више информација можете на следећем линку.

 

 

 

 

 

 

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001