Усвојен Нацрт буџета за 2020. годину

величина слова

10. децембар 2019.

Opstinsko vУкупно планирани приходи и примања буџета Општине Рума за 2020. годину износе 2.233.686.627 динара и то: 2.204.126.627,00 динара буџетских средстава и 29.560.000,00 динара из осталих извора буџетских корисника.

Председник Општине Рума Слађан Манчић истакао је да је буџет као и ранијих година реално пројектован, што уосталом и показују коначни Извештаји о извршењу буџета, те да ће локална самоуправа сама, и уз подршку виших нивоа власти, реализовати многе капиталне и инвестиционе пројекте, али и да је и даље подједнако заступљена и она социјална компонента буџета.

Predsednik Opštine Ruma"Издвајања за образовање, здравство, спорт, социјална давања све је задржано на истом или вишем нивоу. Поред бесплатног вртића обезбедили смо средства и за бесплатне уџбенике за основце. И наредне године решавамо запарложене проблеме, наслеђене ствари са којима нико није хтео да се бави. Град и Општина се мењају на боље, међутим, ми не бежимо од тога да проблема има и ми смо ти који смо показали вољу да мењамо ствари. То препознају и грађани и наши политички противници", рекао је Манчић најавивши да ће Општина у наредној години започети реконструкцију објекта Дома војске за шта ће бити издвојено око 30 милиона динара.

По први пут после неколико година у буџету су на другом месту изворни приходи од пореза на имовину уместо трансфера са виших нивоа власти, што јасно показује слику свега онога што смо радили у претходном периоду, оценио је Манчић.

"Најжешћи критичари ове политике и ове власти не могу да не виде шта је све изграђено, шта је направљено, какав капитал је ушао овде, колико је квадрата изграђено било да је реч о стамбеном простору или привредном развоју. Наравно да је тај порез на имовину дошао на друго место и он уз порезе на допринос односно зараде, је нешто што нам омогућава и да финансирамо одређене повластице према грађанима, према деци, да са одређеним пројектима и будемо први у држави", рекао је први човек румске општине. На Већу је било речи и о новој котларници у насељу "Солидарност" и о реконструкцији важних улица о чему ћете моћи читати у засебним вестима.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001