Асфалтирaње улице Николе Тесле у Хртковцима

величина слова

2. децембар 2019.

Још једном Општина Рума показује да има за циљ да подигне квалитет живот у свим месним заједницама, али и одлучност да реши вишегодишње проблеме, рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић, приликом обиласка радова на асфалтирању улице Николе Тесле у Хртковцима.

Slađan Mančić"Део улице Николе Тесле је асфалтиран и спојен са главном улицом, али Месна заједница је изразила жељу да и овај крак од 250 метара повежемо са улицом Цара Лазара. Асфалтирана је и деоница од око 50 метара и у самој улици Николе Тесле", изјавио је председник Манчић и напоменуо да се данашњим асфалтирањем приводе крају овогодишњи радови на унапређењу путне инфраструктуре на територији наше општине.

"Ове године уложено је око 100 милиона динара у одржавање путне инфраструктуре у градским и сеоским месним заједницама. До краја сезоне изаћи ћемо још у сусрет компанији "Dag&Co". Нећемо моћи ове године да асфалтирамо тротоар са десне стране према фабрици, али ћемо урадити припрему и на тај начин омогућити радницима да се крећу том страном. Насућемо улицу у румском насељу "Аеородом", али и делове одређених улица где су људи ван грађевинског дела направили куће, па нису на асфалту. Потрудићемо се да и њима пред зиму омогућимо бољи и пристојнији излаз ка асфалту", поручио је Манчић.

Председница Савета МЗ Хртковци Ана Умићевић, каже да је реч о изузетно битној улици за Хртковчане, те да је локална самоуправа показала да за њу нема заборављених захтева, него да је спремна да уради све оно што је и обећано.

Ruma"У тим улицама су све велике куће, млади људи, граде, раде, има доста деце. Сада је асфалтиран попречни пут за школу, чиме се избегава велики саобраћај, значи деца не иду на главну улицу него до школе могу овим путем. Давно обећано, дуго чекано, сада је испуњено. Хртковчани су много задовољни и захвални локалној самоуправи и председнику Манчићу на реализацији овог пројекта", рекла је Ана Умићевић.

За радове у Хртковцима издвојено је око 2.500.000 динара, а у оквиру њих ризлом ће бити посут још један сеоски сокак у близини игралишта.

 

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001