Финансирање крупних инфраструктурних пројеката и из општинског буџета, али и уз подршку виших нивоа власти

величина слова

10. септембар 2019.

Slađan MančićОпштина Рума ускоро креће реализацију пројекта изградње нове котларнице у румском насељу Тивол. Тендерска процедура је на самом крају, па ће се ускоро знати сви детаљи везани за вредност радова. Средства за финансирање радова биће издвојена из општинског буџета, а у две буџетске године, за ту намену, могло би бити издвојено око милион евра, но, тачан износ ће се знати након избора најбољег понуђача.

Локална самоуправа намерава да реализује и значајне инфраструктурне пројекте који би се финансирали са виших нивоа власти.

Председник Општине Рума Слађан Манчић је недавно изјавио да је спремна пројектна документација за неколико пројеката чија ће реализација побољшати и питање заштите животне средине и функционисање комуналне делатности, те да је локална самоуправа конкурисала за средства за изградњу градског пречистача и канализације у четири села наше општине.

С обзиром да Канцеларија за управљање јавним улагањима Републике Србије финансира велике инфраструктурне пројекте, као што је био и пројекат комплетне реконструкције Геронтолошког центра Срем", Општина Рума ће, каже Манчић, припремити документацију за реконструкцију зграде Дома здравља Рума".

Што се тиче улагања у унапређење спортске инфраструктуре, радови се одвијају на неколико локација, а финансирани су из општинског буџета.

"Почела је изградња трибина на „Првом мају“, у наредном периоду ћемо обићи радове. Из спортског тендера кренули су радови на трибинама у Хртковцима, на огради, на уређењу целе зграде ФК „Фрушка гора“ у Руми, постављању заливног система у Путинцима на фудбалском терену. У оквиру јединственог тендера три партије нису прошле. За постављање рефлектора у Вогњу, Добринцима и Никинцима, понуђачи су пробили пројектну цену, тако да ћемо тендер за ту намену врло брзо поновити", изјавио је председник Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001