При крају преговори о куповини Дома ЈНА

величина слова

4. септембар 2019.

Sladjan MančićРазговори између Општине Рума и Министарства одбране, у вези са куповином зграде Дома ЈНА, улазе у завршницу, казао је на данашњој седници Општинског већа председник Општине Рума Слађан Манчић. Он је изразио наду да би се услови по којима ће Општина Рума откупити поменути објекат могли прецизирати већ ове седмице.

"Цена која нам је понуђена је прихватљива за нас, нешто преко 328.000 евра, што је близу 40 милиона динара и тај износ не представља неко оптерећење за наш буџет. Што се тиче самог плаћања добијамо и повољности, да можемо да исплатимо у 60 месечних рата или у 5 годишњих рата. Међутим, то је само једна опција. Постоји и могућност да извршимо размену за неке некретнине, у смислу станова за војна лица, пензионере, војне обвезнике. То је и разлог што чекамо, да видимо, да направимо калкулацију шта је повољније за Општину Рума", изјавио је Манчић и додао да је пре само шест месеци цена Дома ЈНА износила 670.000 евра што је било неприхватљиво, у том моменту, за Општину Рума.

Први човек румске општине је најавио и да ће се одмах при пројекцији буџета за наредну годину обезбедити и позиција, за реконструкцију те зграде.

"Када купумо Дом ЈНА уредићемо га и зграда ће задржати своју аутентичност. Понављам да разумем људе који су нас прозивали ових 5-6 година да је зграда у лошем стању, али ми нисмо имали моћи, нити надлежности, нисмо били власници те зграде. Самом куповином мењамо све у основи и при пројекцији буџета ћемо обезбедити средства и са пролећа кренути у реконструкцију те зграде", поручио је Манчић.

На Већу се могло чути и да је румска касарна у мастер плану за продају Министарства одбране, те да је румска локална самоуправа заинтересована за куповину и тог објекта, али и да је још увек рано да се говори о детаљима док се не заврши куповина Дома ЈНА.

Dom JNA

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001