Подршка Општини Рума за изградњу градског пречистача и канализације у четири села

величина слова

30. aвгуст 2019.

Slađan MančićОпштина Рума ће имати велику подршку републичких и покрајинских власти за нове значајне инфраструктурне пројекте.

Председник Општине Рума Слађан Манчић рекао је да су представници локалне самоуправе разговарали са највишим представницима АП Војводине и Владе Републике Србије, те да су и овог пута наишли на разумевање виших нивоа власти за потребе развоја румске општине.

Председник државе Вучић је најавио велика инфраструктурна улагања по питању изградње канализационих и водоводних мрежа, пречистача, стога желимо да искористимо прилику да унапредимо и питање заштите животне средине и нормално функционисање комуналне делатности, рекао је председник Манчић.

"Имамо четири пројекта за изградњу канализације у четири сеоске месне заједнице и градски пречистач где смо поодавно у процецури. Мислим да ћемо већ у септембру преко Министарства за заштиту животне средине завршити посао, односно, да ће нам бити одобрена средства у износу негде између 6 и 10 милиона евра. Први смо на листи од свих оних који су конкурисали с обзиром да имамо инфраструктуру, односно колектор до места где је пречистач", истакао је Манчић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001