Почела реконструкција Улице Милоша Црњанског

величина слова

26. јун 2019.

Удруженим средствима Управе за капитална улагања АП Војводине и Општине Рума започела је реконструкција улице Милоша Црњанског у Руми.

Подсетимо, наша општина је на покрајинском конкурсу за реконструкцију улица Милоша Црњанског и Сремске добила 50 милиона динара од Управе за капитална улагања, а 19 милиона динара је обезбеђено из општинског буџета.

Milosa CrnjanskogРадове у делу улице који се наслања на Павловачку улицу и Геронтолошки центар "Срем" обишао је председник Општине Рума Слађан Манчић, а тај део улице дужине 200 метара без асфалта је деценију и више.

"Овај део улице није имао ни асфалт, нити било какву инфраструктуру, зато бих се још једном захвалио Управи за капитална улагања и Покрајинској влади што су препознали значај овог пројекта изградње овог дела улице, а наравно и реконструкцију Сремске улице која нам предстоји. Сада радимо комплетну инфраструктуру у овом делу улице, тротоаре, канализациону и водоводну мрежу, колске улазе, коловоз ширине шест метара, а сама ова деоница кошта око 23-24 милиона динара. Оно што је најважније после деценијског чекања омогућићемо људима који овде живе пристојне услове", казао је председник Манчић.

И други део Улице Милоша Црњанског дужине око 300 метара, који има асфалт, могао би врло брзо да се реконструише.

"Тражили смо предрачун радова за део од Орловићеве па до почетка ових радова, то је 300 метара улице која има асфалт и инфраструктуру, али је у лошем стању. Мислим да ћемо искористити што нам је механизација већ овде и да ћемо и тај део пресвући новим асфалтом тако да ће улица добити комплетну целину. Свих 500 метара ће добити нови асфалт и на тај начин ћемо комплетну улицу завршити на радост свих ових људи који живе у овој улици, али и свих других који њу користе као алтернативни правац, у смислу, повезивања Орловићеве и Павловачке улице", напоменуо је Манчић, уз констатацију да је за поправку путне инфраструктуре локална самоуправа обезбедила 70 милиона динара за ову годину.

Он је додао да је Општина урадила и пројекат кружног тока који би повезивао Павловачку, Језерску и улицу Милоша Црњанског.

"С обзиром на фреквенцију саобраћаја на такозваном Павловачком друму, на локацији код Геронтолошког центра, урадили смо пројекат кружне раскрнице, видећемо да ли ће то и када ће бити изводљиво, с обзиром да радимо по приоритетима", закључио је Манчић.

Рок за завршетак радова је 120 календарских дана, а механизација након улице Милоша Црњанског прелази у други крај Руме, у Сремску улицу. Радови ће ускоро обићи и представници Покрајине како би се уверили у значај пројекта и упознали са динамиком радова.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001