Одржана 11. седница Привредног савета

величина слова

28. мај 2019.

Privredni savetРумски привредници су на данашњој седници анализирали доступност, квалитет и цене комуналних услуга у Општини Рума. Седници Привредног савета присуствовали су директори општинских јавних предузећа, а она је заказана са циљем да се унапреди квалитет пружања комуналних услуга у румској општини.

У конструктивном разговору чланови Привредног савета су са челним људима румских предузећа дискутовали о листи приоритетних комуналних проблема, о нивоу финансијског оптерећења привреде и томе да ли је решавању неких проблема потребан системски другачији приступ. У том контексту поменута је и проблематика чишћења дивљих депонија и чињеница да је у 2018. години ЈП "Комуналац" очистио 11 дивљих депонија, али и да су врло брзо, несавесним одлагањем отпада, на тим локацијама поновно формиране дивље депоније.

Разговарало се и о капацитетима комуналних служби, с обзиром на природни и други одлив радника и немогућност ангажовања других, јер је на снази забрана запошљавања у јавном сектору. Привредницима су представљени и ценовници комуналних услуга од којих поједини нису мењани већ осам и више година, а било је речи и о потреби затварања градске допоније, одржавању чистоће на јавним површинама, јавне расвете и надлежностима на прилазним путевима граду.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001