Articles

Хуманитарне акције за Стефино здравље

величина слова

26. мај 2019.

Porodica i prijateljiВише од 30 екипа учествало је протеклог викенда на хуманитарном турниру у Спортском центру „Рума“, на коме су се прикупљала средства за лечење Стефана Гончина из Руме, малишана од годину дана, оболелог од ретке болести туберозне склерозе мозга.

Прикупљено је укупно 152.510 динара и 250 евра, али борба за Стефаново здравље наставиће се акцијама и у наредном периоду, јер је лечење дуго и изискује велика материјална средства.

Драган Гончин, Стефанов отац, истиче да је на месечном нивоу за куповину лекова потребно обезбедити и до 300.000 динара.

 

„После терапије лековима се препоручује даље лечење у Русији матичним ћелијама. Код Стефана није гарантовано потпуно излечење, то је болест за цео живот, али би његове тегобе биле ублажене и могао би нормално да настави живот. Лек за препоручену терапију се не налази на позитивној листи тако да морамо на овај начин да прикупљамо средства“, рекао је Драган и захвалио се свима, који су подржали борбу њега и супруге Снежане за Стефино здравље.

Љиљана Ђукић комшиница и пријатељица породице активно се укључила у организацију и прикупљање новца.

„Много људи је сазнало за Стефана и жели да помогне, па смо тако пре овог турнира имали одлично хуманитарно вече и у Другој МЗ где смо сакупили доста средстава. Настављамо са активностима јер је потребно континуирано да имамо сваког месеца до 300.000 динара, па су хуманитарне акције неминовне све док се стање не стабилизује како би Стефа могао да започне лечење у Русији“, поручила је Љиља.

Група хуманих Румљана, пријатеља породице, смислила је и иновативне начине за прикупљање помоћи. Како каже Милош Панић, један од организатора хуманитарних акција за Стефу, на Инстаграму је покренут и профил под називом „За Стефу“ који ће бити продат у хуманитарне сврхе, када се сакупи довољан број пратилаца.

У петак 31. маја у румском кафићу „Блу рок кафе“ биће одржан и хуманитарни рок концерт за Стефана. Сви људи добре воље могу помоћи Стефаново лечење уплатом на рачун: 160-5800101059639-94 са назнаком ЗА СТЕФУ.

 

Нови жиро рачун: 160-547444-51 са назнаком ЗА СТЕФУ.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian