Нова спортска опрема за "Душанову" школу

величина слова

1. март 2019.

Основна школа "Душан Јерковић" добила је данас вредну донацију од Савеза за школски спорт Србије вредну 200.000 динара. Под покровитељством Министарства омладине и спорта реализује се акција поделе спортске опреме и реквизита најбољим школама у Србији, а популарна "Душанова" школа добила је овог пута 40 лопти за одбојку, кошарку, рукомет, мреже за одбојку, два гола за рукомет и две табле са кошевима.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић изразио је задовољство што донација иде управо у ОШ „Душан Јерковић“, с обзиром да је то једна од оних школа која у континуитету, кад је у питању школски спорт, постиже изврсне резултате.

"Веома је важно да овакве донације и у будућности дођу до све већег броја школа. Нама у Стратегији развоја спорта школски спорт заузима једно од кључних места, то је база од које се касније резултују врхунски спортисти. Када су у питању резултати наших ученика спортиста можемо се похвалити значајним успесима и медаљама на разним такмичењима. Наше школе су међу најуспешнијим у Војводини, па и у Србији када је у питању школска олимпијада. Мислим да ће ова донација помоћи да ученици ОШ „Душан Јерковић“ у будућности остваре што боље резултате јер ће сада имати боље услове за припреме", поручио је Ковачевић.

Милош Марковић генерални секретар Спортског савеза Општине Рума истиче да је Спортски савез Србије препознао резултате ученика ОШ „Душан Јерковић“.

"Ова школа је већ дуже времена најбоља у окружењу. Како у Срему тако и на републичким такмичењима осваја значајне медаље. Узимајући у обзир те чињенице јасно је да донација није случајна. Верујем да ће деци нова опрема бити још један мотив да се баве спортом и да ће им помоћи да напредују", рекао је Марковић.

Улагања Општине Рума у образовне установе су константна, а ОШ "Душан Јерковић" је успешно аплицирала и на републичким и покрајинским конкурсима. Захваљујући средствима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину реновирана је фискултурна сала, а у плану су и нови пројекти, каже директорица ове школе Обренка Красић.

"Ове године ћемо конкурисати за средства која би искористили да заменимо паркет у фискултурној сали и да поставимо нове рефлекторе. Стару опрему ћемо изнети напоље па ће нам служити на игралишту изван школе. Ове године очекујемо нове значајне спортске резултате. Већ су стигли добри резултати из гимнастике. Наставићемо у овом смеру колико год можемо, јер је у данашње време веома значајно за омладину и децу да се баве спортом, пре свега због здравља", изјавила је директорица Красић.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001