Articles

Руми од Покрајине 50 милиона динара за реконструкцију две градске улице

величина слова

18.  фебруар 2019.

У Покрајинској влади данас су уручени уговори представницима 41 локалнe самоуправe, које су оствариле право на бесповратна средства на конкурсима Управе за капитална улагања АП Војводине, у укупном износу од 3,4 милијарде динара.

Са средствима локалних самоуправа укупна вредност пројеката је процењена на 4,1 милијаду динара. Покрајинска влада ће финансирати и суфинансирати 56 пројеката на територији АП Војводине у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре, eнергетске ефикасности, културе, предшколског и основног образовања и васпитања и у области развоја спорта.

UgovorСа 50 милиона динара Покрајина ће суфинансирати радове на реконструкцији Сремске улице и Улице Милоша Црњанског у Руми. Уговор је данас у име румске локалне самоуправе потписао председник Општине Рума Слађан Манчић, а радовима ће бити обухваћена комплетна реконструкција две улице, изградња саобраћајница, уређење тротоара, постављање јавне расвете,  канализационе мреже...

Поред покрајинских 50 милиона динара, Општина Рума је за ова два пројекта обезбедила буџетска средства у износу од 19 милиона динара.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian