Филтер
 • Планирана искључења струје за петак 12. мај

  12. мај 2016.

  СтрујаРума - од 8.00 до 14.00:

  -ул. Владимира Назора од бр. 65 до бр. 89.

  ул. 4. јули од бр. 1 и 2 до бр. 11 и 12.

  - од 9.00 до 13.00:

  -ул. Железничка од ул. А. Цесарца код аутобуске станице ка обилазници Рума - Н. Сад.

  У случају лоших временских прилика радови се одлажу.

 • Дан победе - полагање венаца на Градском гробљу

  9. мај 2016.

  Dan pobedeДан победе на фашизмом 9. мај обележен је данас полагањем венаца на споменике жртвама Другог светског рата, на Градском гробљу у Руми. Венце су положили представници локалне самоуправе, борачких удружење и грађана.

  Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић и секретар СУБНОР-а Општине Рума Предраг Вукмирић сагласни су у оцени да се грађани Србије могу поносити доприносом које су претходне генерације дале у победи над фашизмом.

  "Поред великих сила, никако не смемо заборавити ни Србију која је тада, иако малобројна, стала у ред оних земаља које се боре за слободу, демократију, будућност и бољи живот свих генерација. Србија је поносна на своју слободарску традицију и једна смо од земаља које су поставиле темеље света у коме данас живимо", рекла је Марија Стојчевић.

 • Радови у Кленку

  31. мај 2016.

  Prosirenje grobljaНа новом гробљу у Кленку у току су радови на проширењу гробних места. Урађене су две нове траке са 110 нових места, 50 дуплих и десетак појединачних, каже председник Општине Рума Слађан Манчић.

  "Ми бисмо желели да људи што мање умиру, али такве су околности и неопходно је да се та гробна места обележе, с обзиром да је то ипак ново гробље и да је рађено по највишим стандардима. Радови су у току и мислим да ће бити готови до краја ове недеље. Што се тиче капеле, ми смо ставили у план и програм при пројекцији буџета расположивих пет милиона динара. Кленак је једно од највећих села, а готово сва села имају капеле и верујем да ћемо у наредном периоду и ући у реализацију тог пројекта", поручио је Манчић.

 • Свечани концерт награђених ученика Музичке школе

  31. мај 2016.

  Основна музичка школа "Теодор Тоша Андрејевић" организује свечани концерт награђених ученика у петак, 3. јуна, у холу Културног центра у Руми. Почетак је у 18.00 часова, а улаз је слободан.

  Резултати такмичења од 26.4. до 31.5.

   

 • Седница Привредног савета - 6. јун

  3. јун 2016.

  GrbПривредни савет Општине Рума одржаће у понедељак 6. јуна седницу, са почетком у 11:00 часова, у Конференцијској сали Културног центра у Руми. Централна тема седнице је „Унапређење пословног амбијента на локалу – значај и улога Привредних савета".

  На седници Привредног савета биће представљен начин рада Привредног савета и отворена могућност привредницима, послодавцима и oсталим актерима да се укључе у даљи рад савета и упознају са аспектима сарадње.

  Такође, биће представљени и кључни бенефити које привредници могу да остваре кроз програме подршке државних институција. Привредни савет својим активностима заступа и промовише економске и пословне интересе привреде, утиче на побољшање пословног амбијента, подржава развој нових компанија, прати и подстиче развој и напредак постојећих.

 • Одржано Првенство Србије у assaut саватеу

  31. мај 2016.

  Срђан Живанчевић и Милош ВијукУ недељу 29.маја, у Спортском центру Рума је одржано Првенство Србије за јуниоре и сениоре у assaut саватеу. Пријавило се 15 клубова са 49 такмичара. Спортисти Савате бокс клуба "Рума" освојили су две златне и две сребрне медаље. Златне медаље освојили су јуниор Срђан Живанчевић у апсолутној категорији +85кг и сениор Милош Вијук до 85кг. Сребрне медаље освојили су сениор Дамјан Марковић до 70кг и сениорка Бојана Андрејић до 70кг.

  Најуспешнији је био Савате клуб “Горан Остојић“ Београд са освојених девет златних, три сребрне и једном бронзаном медаљом. Организатори првенства били су Савате савез Србије и Савате бокс клуб “Рума”, а покровитељи Министарство омладине и спорта РС и Општина Рума. Ово такмичење је било основа за избор репрезентације за Светско првенство које ће се одржати у Вараждину у септембру месецу. Врховни делегат такмичења био је Миодраг Ракић из Руме, а врховни судија Маја Оџић из Новог Сада.

  Дамјан Марковић и Бојана Андрејић"Сматрамо да су судије оштетиле наше такмичаре и Дамјана Марковића и Бојану Андрејић који су по мишљењу свих били убедљиво бољи од својих проитивника. Он је у елиминацијама победио Вању Думитрова из Кикинде, а чудном одлуком судија изгубио од Јована Стевановића из Београда. Бојана Андрејић је била убедљиво боља од Дивне Вујановић из Новог Сада, али судије судале победу њеној противници што је изазвало незадовољство и публике и свих присутних спортиста. Дамјан Марковић већ следеће недеље наступа на Првенству Европе у combat саватеу у Коринту (Грчка) и надамо се да ће нас обрадовати са новим медаљама са овог великог међународног такмичења. До сада задње 4 године са сваког европског, светског и балканског првенства вратио се са медаљама за нашу земљу и нашу Општину", изјавио је Миодраг Ракић, председник Савате бокс клуба "Рума".


 • Председник Манчић обишао радове у Никинцима

  30. мај 2016.

  Председник Манчић са радницимаПредседник општине Рума, Слађан Манчић, обишао је данас радове у улици Петефи Шандроа у Никинцима. „У овој улици није било тротоара. Тротоар је потребан највише деци, а и свим осталим пешацима, због безбеднијег кретања. Поред Буђановаца, где је урађено 400 квадрата, у Никинцима се ради 2000 квадрата. У питању су три улице: Петефи Шандора, Војводе Мишића и Вука Караџића и један део око пијаце. Следеће је Платичево где је предвиђено да се ради 800 квадратних метара тротоара“, рекао је председник Манчић.

 • Припремни састав АНИП-а "Бранко Радичевић" освојио Златну плакету

  30. мај 2016.

  ANIP Branko RadičevićУ недељу 29. маја у Бачкој Тополи одржан је 55. Музички фестивал деце Војводине. Деца су се такмичила у две узрасне категорије, нижих и виших разреда. Учествовало је више од 1500 деце из целе Војводине. На истом фестивалу припремни састав АНИП-а „Бранко Радичевић“ из Руме (у категорији виших разреда) освојио је Златну плакету (94 бода). Они су се представили сплетом игара и песама из Шумадије – „Ја кроз село, село на ме виче“, кореографа Петра Поповића.

 • Обавештење Дома здравља "Рума"

  30. мај 2016.

  Dom zdravljaДом здравља "Рума" обавештава пацијенте да је РТГ апарат поново у функцији и да је почео са радом. Пацијенти се могу јавити на РТГ дијагностику са постојећим лекарским упутима без обзира на датум издавања. Из румског Дима здравља су упутили захвалност грађанима на разумевању и стрпљењу.

   

   

 • I (конститутивна) седница Скупштине општине Рума

  30. мај 2016.

  I (конститутивна) седница Скупштине општине Рума одржаће се 3.6.2016. године са почетком у 10.00 часова, у конференцијској сали Културног центра у Руми, улица Вељка Дугошевића број 102. За седницу је заказан следећи дневни ред:

  1. Потврђивање мандата одборника изабраних на изборима одржаним дана 24.04.2016. године

  - избор Верификационог одбора

  - извештај Верификационог одбора

  2. Избор Председника Скупштине Општине Рума

  3. Избор заменика председника Скупштине Општине Рума

  4. Постављење Секретара Скупштине Општине Рума

  5. Избор извршних органа Oпштине Рума

  6. Потврђивање мандата нових одборника.

 • Успешно имплементирана трећа манифестација у оквиру пројекта ACT IN- Active Communities for Social Inclusion (Активне заједнице за социјалну инклузију)

  30. мај 2016.

  Представници општине Рума, Центра за социјални рад Рума, Геронтолошког центра Срем из Руме, Школе за специјално образовање "Антон Скала" и Међуопштинске организације слепих и слабовидих са седиштем у Руми су у оквиру пројекта ACT IN- Active Communities for Social Inclusion боравили на тродневном пројектном догађају у Словенији. Циљ путовања је био да се стручна лица из Руме и другим пројектних партнера из Словеније, Хрватске и Немачке упознају са примерима најбоље праксе у области социјалне инклузије остарелих лица и особа са менталним и интелектуалним сметњама. Посећени су Дом за старе у општини Циркулане и Установа за особе са менталним и интелектуални сметњама у Дорнави.

  Следећи пројектни догађај је планиран у септембру, у општини Цестица у Хрватској.

  Пројекат се финансира из позива Европа за грађане.

 • Завршени "Дани словенске писмености и културе"

  30. мај 2016.

  Dani slovenske pismenosti i kultureШести "Дани словенске писмености и културе" завршени су у петак предавањем "О Јесењину", које је одржао проф. др Миодраг Сибиновић.

  Као и претходних година програм "Дана словенске писмености и културе" је садржао неколико целина, те су поклоници културе уживали у врсним филмским, музичким, књижевним и филозофским достигнућима словенских народа.

  Жељко Стојановић директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" задовољан је овогодишњом манифестацијом и истиче да се организатори труде да из године у годину у манифестацију укључе најстручнија академска имена и врсне познаваоце богате словенске културне баштине, како би се публици на прави начин представило уметничко богатство словенских народа.

 • Илија Вукотић освојио златну медаљу

  30. мај 2016.

  Илија Вукотић и Владимир БоговићНа Првенству Балкана које је одржано у Врбасу од 25. до 27. маја, наступио је један члан Кик бокс клуба "Ру-09", Илија Вукотић. У репрезентацију Србије за ово такмичење је позвана и Драгана Нешковић која нажалост није имала противнице у својој тежинској категорији. Илија је оправдао наступ на овом првенству и окитио се златном медаљом победивши у финалу Семира Мурића, представника Црне Горе. Ово је велики успех за члана клуба "Ру-09" кога за две недеље очекује изборно Првенство Србије за младу репрезентацију за учешће на Светском првенству у Даблину. Изборно такмичење биће одржано у Руми 11. јуна.

 • Након 15 година поново ради пошта у Доњим Петровцима

  27. мај 2016.

  Posta Donji PetrovciМилан Кркобабић, директор Јавног предузећа "Пошта Србије", данас је предао на коришћење нову пошту мештанима Доњих Петроваца и то као 22. пословницу у склопу друштвено-одговорне акције "52 поште за 52 недеље". Доставна пошта 22433 Доњи Петровци биће на услузи за око 1000 становника или више од 300 домаћинстава истоименог села.

  Ова пошта заживела је након 15 година заједничким снагама Месне заједнице Доњи Петровци и "Поште Србије", рекао је директор "Пошта Србије" Милан Кркобабић.

  "Општина Рума је уступила пословни простор, поштански мајстори су опремили ову пошти по мери новог доба и рачунарски повезали јединствену апликацију "Пости-тис", тако да ће све услуге нове поште бити једноставне брзе и сигурне, највишег квалитета по најповољнијим ценама.Један шалтерски радник и један поштар биће на услузи мештанима Доњих Петроваца сваког радног дана од 8 до 14 часова, а посебан дар "Поште Србије", поготово младима и пензионерима, јесте бесплатан интернет кутак са свим предностима савремених начина комуникације. Поштански радници пружиће и бесплатну интернет едукацију коме то буде потребно", нагласио је Кркобабић.

  Иницијатива за отварање поште кренула је од Савета МЗ Доњи Петровци, а председник месне заједнице Горан Закић сматра да је ово велики догађај за мештане Доњих Петроваца.

 • 6. "Дани словенске писмености и културе" о Јесењину

  27. мај 2016.

  Logo Dani slovenske pismenosti i kultureОвогодишњи "Дани словенске писмености и културе" завршавају се вечерас предавањем "О Јесењину", а о једном од највећих руских и словенских песника говориће проф. др Миодраг Сибиновић. У програму ће учествовати и Хелена Станисављевић, гитара и вокал и певачка група "Звоница" из Омска (Русија).

  Предавање ће се одржати у дворишту Завичајног музеја у Руми, са почетком од 19 часова. У случају кише програм ће бити премештен у Велико хол КЦ Рума.

   

 • О партиципативном буџетирању 1. јуна у КЦ Рума

  31. мај 2016.

  Ukljuci se!Општина Рума у сарадњи са организацијама БИРН Србија и НАЛЕД, реализује пројекат "Партиципативно буџетирање",у циљу укључивања грађана у буџетски процес.

  Увођењем праксе учешћа грађана у процес доношења одлуке о локалним буџетима, овај пројекат за циљ има да ојача улогу коју медији, цивилни сектор, представници локалних бизниса и грађани имају у демократским процесима на локалу и да ојача кредибилитет одлука јавне администрације.

  Конференција и радионица поводом овог пројекта биће одржане 1. јуна 2016. године у Културном центру Рума (Конференцијска сала) са почетком у 11.00 часова.

 • Санација Градске куће у Руми - Прилог Сремска ТВ / РТВ

  27. мај 2016.

  {youtube}PzMp_dD-Mrw{/youtube}

   

  Извор: www.rtv.rs

 • 3. Међународни фестивал једноминутног филма Mister Vorky

  27. мај 2016.

  ПрограмОд 3. до 5. јуна / Мала дворана КЦ-а

  Свечано отварање фестивала: петак, 3. јун, 20.00 часова

   

   

   

 • Оглас - Закуп грађевинског земљишта у сврху постављања монтажних објеката у Платичеву

  26. мај 2016.

  Грађевинско земљиште јавне намене даје се у закуп на одређено време путем јавног надметања у сврху постављања привремених монтажних објеката–гаража и киосака у Платичеву на период од 5 година у складу са условима утврђеним Допуном Плана размештаја киосака за град Руму и остала насељена места општине Рума.

  Писмена пријава се доставља на адресу Јавног предузећа "Дирекција за изградњу Руме", Улица 27.октобра 38/II поштом или преко писарнице Јавног предузећа до 27.06.016одине.

  Сва ближа обавештења и информације могу се добити у правној служби Јавног предузећа "Дирекција за изградњу Руме" Рума и на тел. 478077.

  Преузмите Оглас

   

 • Изложба фотографија Вере Димов

  26. мај 2016.

  ПлакатПетак, 27. мај / Велики хол КЦ-а / 20.00 часова
  Улаз слободан

  Галерија Културног центра у Руми има част да вам представи младу ауторку Веру Димов и њену изложбу фотографија "Млади у бојама Србије".
  Пројекат Млади у бојама Србије реализован је по други пут у мају 2016. године са жељом да подигне свест о лепоти српске заставе. Вера је на различитим локацијама фотографисала моделе у црвеној, плавој и белој боји или конкретно са заставом. На пројекту, поред ауторке Вере Димов, учествовали су и модели Немања Љубиновић, Николина Беке, Катарина Срећковић и Никола Демоња.

  Отварање изложбе је у петак у 20.00 часова, а изложба траје до 5. јуна.

  Радно време Галерије је сваки дан од 10.00 до 12.00 и од 19.00 до 22.00 часа, недељом само од 19 до 22 часа.

 • Пројекције у 3Д формату

  25. мај 2016.

  Плакати

  Велика дворана КЦ-а / Цена улазница 250 динара

  Angry Birds Film

  Субота и недеља, 28. и 29. мај / 16.00 и 18.00 часова

  Капетан Америка - Грађански рат

  Субота  28. мај  / 20.00 часова

  X-Men: Apocalypse

  Недеља  29. мај  / 20.00 часова

   

 • Промоција и изложба посвећена стрип албуму ''Дружина Дарданели''

  24. мај 2016.

  Велики хол
  Среда, 25. мај у 19.00 часова
  Улаз слободан

  ''Дружина Дарданели'' је алтернативноисторијска авантура о тиму својеврсних (супер)хероја, протагониста српске и европске књижевности као што су Хајдук Станко, Карађоз, Коштана, гроф Вронски, Вукашин Катић, Јованча Мицић, Раскољников, Јозеф К., Олд Шетерхенд, Дама с Камелијама, јазавац (пред судом), Сава Савановић и многи други, који се супростављају злу оличеном у истим таквим, из класика позајмљеним ликовима са друге стране, и интересима моћника чија су ови продужена рука.

 • Промоција партиципативног буџетирања

  23. мај 2016.

  Participativno budzetiranjeОпштина Рума је данас на Градском тргу спровела нову промотивну акцију партиципативног буџетирања, током које су грађанима дељени "Грађански водичи кроз буџет за 2016. годину".

  "Водич" даје одговоре на многа важна питања буџетског процеса од тога како настаје буџет Општине Рума, који су најважнији пројекти у текућој години, како се новац троши, па до тога како да сами грађани утичу на буџетски процес.

  Подсетимо, прошле јесени по узору на многе развијене локалне заједнице и становници Општине Рума имали су прилику да утичу на трошење новца из буџета своје општине за 2016. годину.

 • Решење о именовању комисије за оцењивање пројеката у области јавног информисања

  23. мај 2016.

  GrbНачелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић, донео Решење о именовању комисије за оцењивање пројеката у области јавног информисања.

  Решење је донето на основу члана 9. Одлуке о расписивању јавног позива за суфинансирање пројеката из буџета Општине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2016. години, а на предлог новинарских и медијских удружења.

  За чланове комисије именовани су Будимир Марковић, Ненад Радомировић и Миле Вајагић.

  Задатак Комисије је да размотри пријаве пристигле на Јавни позив за суфинансирање пројеката из буџета Општине Рума ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања у 2016. години, те да председнику Општине Рума достави образложен предлог пројеката који би требало суфинансирати.

  Решење о именовању комисије за оцењивање пројеката у области јавног информисања

 • Пионирке ЖРК "Словена" треће у држави

  23. мај 2016.

  На првенству Србије које је одржано у Београду од 21. до 22. маја учествовало је 12 најбољих екипа иза наше земље, а пионирке ЖРК "Словен" освојиле су треће место. Након две победе над београдским "Радничким 1945" и "Медицинаром" из Шапца уследио је пораз од екипе "Лаки" из Црвенке у полуфиналу. Пораз је спречио је Румљанке да понове прошлогодишњи успех када су биле најбоље у земљи. За част и треће место савладана је екипа "Јуниор" из Београда. Из клуба поручују да су задовољни и да је оно што радује чињеница да је ЖРК "Словен" у врху српског рукомета, када је у питању рад са млађим категоријама.

   

 • Више искуства за више могућности - социјална инклузија и запошљавања Рома

  23. мај 2016.

  Trening u Zmajevoj skoliПротеклог викенда у ОШ "Змај Јова Јовановић" одржан је први од пет планираних тренинга за младе Роме, у склопу пројекта ''Више искуства за више могућности - Унапређење социјалне инклузије и запошљавања Рома у Руми".

  Општина Рума овај пројекат спроводи под покровитељством делегације ЕУ и Министарства за рад, запошљавање и социјалну заштиту.

  Маријана Тодоровић, менаџерка пројекта изузетно је задовољна првим тренингом и радом групе коју чини 15 полазаника.

 • 6. "Дани словенске писмености и културе"

  23. мај 2016.

  Dani slovenske pismenostiУ оквиру манифестације "Дани словенске писмености и културе" вечерас ће професор др Јерко Денегри одржати предавање "Кандински и руска авангарда". Превадавање ће се одржати у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић", а почетак је заказан за 19 часова.

  Манифестација посвећена афирмацији културе, филозофије и уметности свих словенских народа свечано је отворена у петак, у Културном центру Рума.

  Намера организатора је да се ове године манифестација још више позиционира на културној мапи Србије и да се на што бољи начин промовише град и Општина Рума, каже директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" Жељко Стојановић, установе која је и иницијатор саме манифестације.

 • Градска слава у Руми - Галерија слика

  22. мај 2016.

  Litija RumaЛутургијом у Николајевској цркви и литијом кроз центар града данас је у Руми обележена слава града Пренос моштију Светог Николе.

  Литургији су присуствовали и челни људи локалне самоуправе, јавних предузећа и установа, као и бројни грађани румске општине. Активно учешће у прослави популарног Светог Николе Летњег су узели и чланови Вокалне групе „Звоница“ из Омска(Русија), који су гости овогодишње манифестације „Дани словенске писмености и културе“(манифестација траје од 20. до 27. маја).

  Председник Општине Рума Слађан Манчић пожелео је свим грађанима наше општине срећан празник.

 • Награђени румски олимпијци

  20. мај 2016.

  Olimpijada - prijemЗа актуелне освајаче медаља на недавно завршеним Олимпијским спортским играма ученика и будуће спортске шампионе данас је, у Градској кући у Руми, организован свечани пријем.

  На Х Олимпијским спортским играма ученика одржаним у Врању Румљани су освојили 4 златне медаље у екипним спортовима и 12 одличја у појединачним. Општина Рума је на овим играма имала 64 такмичара, што ју је сврстало међу општине са највише учесника.

  На сјајним спортским резултатима, оствареним на популарној "школској олимпијади", ученицима румских основних и средњих школа честитала је заменица председника Општине Рума, Марија Стојчевић.

  "Пре свега желим да вам честитам на одличним резултатима које сте остварили на школској олимпијади. Честитке и професорима који су вас припремали за такмичење у Врању. Ми ћемо наставити са активном подршком школама и школском спорту. А како бисмо вам се још једном одужили за достојну промоцију румске општине, председник Општине Рума Слађан Манчић је одлучио да вас награди са бесплатним месечним картама за градски базен "Борковац", казала је Марија Стојчевић.

 • Унапређење социјалне инклузије и запошљавања Рома у Руми

  20. мај 2016.

  У склопу пројекта ''Више искуства за више могућности'' - Унапређење социјалне инклузије и запошљавања Рома у Руми, 21. и 22. маја 2016.године, у просторијама ОШ ''Змај Јова Јовановић'' у Руми, одржаће се први од планираних пет тренинга за младе Роме.

  Теме на трениингу се тичу запослења и у фокусу ће бити: активно тражење послa; писање радних биографија; разговори за посао; тимски рад и етика; права и одговорност послодавца и радника као и борба са дискриминацијом.

  Иначе, Општина Рума пројекат спроводи под покровитељством делегације ЕУ и Министарства за рад, запошљавање и социјалну заштиту.

  Тренинзи ће трајати од 9 до 17 часова.

   

 • Ревија гимнастике у Спортском центру "Рума"

  20. мај 2016.

  Revija gimnastikeПрослава три године постојања Клуба ритмичке гимнастике “РУ РИТ МА” из Руме биће одржана вечерас у румском Спортском центру, а тим поводом биће организована промоција гимнастике, као и подела плакета и признања најуспешнијим члановима у току ове године.
  Поред партерних кореографија, појединачних и групних, биће подељене и дипломе бившим гимнастичаркама, које су некад тренирале у овом клубу.
  Такође, биће уприличено и проглашење олимпијских медаља на Школској олимпијади у Врању
  , а у програму ће учествовати и Клуб ритмичке гимнастике “РИТМИКА” из Новог Сада,Балетски студио “Звончица”, “Ритмика” из ОШ “Душан Јерковић”, Фитнес џим студио “Зумба”, џудо и аикидо клубови и други.
  Почетак је заказан у 19 часова, а улаз је бесплатан.

 • У биоскопу - "Овнови"

  19. мај 2016.

  Ovnovi plakatОд 19. до 25. маја/ Мала дворана / 20.00 и 22.00 час
  "Овнови"

  Синопсис

  У удаљеној долини на Исланду, Гуми и Киди живе један поред другог, чувајући своје овце. Њихова вековима стара раса сматра се једном од најбољих на острву и браћа редовно добијају награде за њихове непроцењиве овнове. Иако деле земљу и начин живота, нису проговорили ни реч четири деценије.
  Када опасна зараза нападне Кидијеве овце, цела долина наћиће се у опасности. Власти одлучују да униште све животиње у околини, како би зауставили епидемију. За фармере којима су овце главни извор прихода, то је равно смртној пресуди и многи напуштају земљу.

  Међутим, Гуми и Киди се не предају тако лако. Браћа, сваки на свој начин, покушавају да спрече катастрофу.
  Опширније на сајту КЦ Рума

 • Планирана искључења за петак 20. мај

  19. мај 2016.

  StrujaРума од 08:00 до 14:00:

  -Ул. Кратка од ул. Главна до ул. С. П. Вељка.

  -ул. Ј. Н. А. од ул. Кратка до ул. С. Ковачевића.

  -ул. Филипа Кљајића од ул. С. П. Вељка до ул. Ј. Н. А.

  -ул. С. П. Вељка од ул. Кратка до ул. Филипа Кљајића.

  Хртковци од 07:30 до 13:30:

  -Комплетно насеље Хртковци осим следећих улица које ће имати нормално снабдевање ел. енергијом:

 • Двоструки добитник НИН-ове награде представио Румљанима роман "Иследник"

  19. мај 2016.

  Predstavljane romana IslednikДобитник НИН-ове награде за 2015. годину Драган Великић представио је синоћ Румљанима, у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић", свој последњи награђени роман "Иследник".

  Великићу је ово друга НИН-ова награда, јер је пре "Иследника", исту добио и за роман "Руски прозор" (за 2007. годину).

  Роман "Иследник" је од стручне књижевне критике окарактерисан као вишеслојна прича о животу, смрти и ономе што остаје иза њих.

  Сам аутор каже да је током писања био свестан да ствара квалитетно књижевно дело, али да није журио, те је роман настајао скоро три године.

  Dragan Velikić"Знао сам да ће ово бити мој најуспешнији и најпродаванији роман.То ме је свакако допринела и нова НИН-ова награда, али морам да истакнем да она овог пута није пресудна, јер ја имам своју читалачку публику. Наравно она је вишеструко проширена након две НИН-ове награде, међутим, њу су раније добијали и писци који нису наког тога оставили траг у нашој књижевности", изјавио је Великић и додао да није био задовољан тоном и интонацијом у првој верзији "Иследника".

  "Тај рукопис је био добар, али сам тежио нечем вишем и онда сам одлучио да се "Иследнику" максимално посветим и да сваки детаљ у роману буде обрађен на начин који ће се, пре свега, мени допасти и држати ми пажњу током читања. Мислим да сам у томе успео и веома ми је драго када ми обични људи, моји читаоци, кажу како су, рецимо, у 16 часова почели читање "Иследника" и да се нису заустављали до 2 или 3 часа иза поноћи, док нису прочитали цео роман. То је оно што ми највише импонује", тврди Великић.

  Роман "Иследник" доноси причу о откривању свакодневице мајке главног јунака, иначе писца, након њене смрти.

 • Прослава градске славе у недељу 22. маја

  19. мај 2016.

  Crkva sv. Nikolaja

  Лутургијом у Николајевској цркви и литијом кроз центар града у недељу, 22. маја,у Руми ће се обележити слава града Пренос моштију Светог Николе.

  Почетак литургије је заказан за 9:30, а литија ће кренути око 11 часова. Обележавању градске славе ће присуствовати челни људи румске локалне самоуправе.

  Свети Никола или Никољдан је једна од најчешћих српских крсних Слава и празнује се 19. децембра, односно на дан када се 343. године нове ере упокојио архиепископ Мирликијски свети Николај.
  Као спомен на пренос моштију Светог Николе Црква је установила још један празник везан за њега - Пренос моштију Светог Николе
  који се празнује се 22. маја.

 • Третман сузбијања комараца

  18. мај 2016.

  Друштво за еколошку и санитарну заштиту "Sani Eco Vita DOO" и Завод за дезинфекцију, дезинсекцију и дератизацију "ЕКО-САН" извешће третман сузбијања комарања на територији Општине Рума у периоду од 22.05.2016. када се за то створе повољни метеоролошки услови. Сузбијање ће бити изведено уређајима из ваздуха у периоду од 18.00 до 22.00 сата, препаратом MOSLINK 0.8 ULV, на бази ламбда-цихалотрина.

  Моле се пчелари да предузму неопходне мере заштите пчела.

   

 • Вечерас представљање романа "Иследник"

  17. мај 2016.

  Islednik Вечерас ће, у читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'', бити представљен роман Драгана Великића ''Иследник''.

  За овај роман Драган Великић је добио НИН-ову награду за роман године. Почетак промоције је заказан за 19 часова.

   

 • Уметничко и етнолошко наслеђе у Завичајном музеју у Руми

  18. мај 2016.

  IzložbaУ оквиру манифестације Музеји Србије 10 дана од 10 до 10" синоћ су у Завичајном музеју у Руми отворене две изложбе: Уметничко наслеђе – сликарски легати Завичајног музеја Рума" и Етнолошко наслеђе – пешкири из збирке завичајног музеја Рума.

  Румљанима су, у сали легата Миливоја Николајевића, представљена дела из пет сликарских легата уметничког одељења Завичајног музеја Рума .Реч је о делима из легата Миливоја Николајевића, Др Романа Соретића, Бранислава Макеша, Бранке Колунџић и Федора Феђе Соретића.

  Драгомир Јанковић, историчар уметности и музејски саветник напоменуо је да уметничко наслеђе протоком времена све више добија на вредности и да би Рума требала да има Кућу легата по угледу на неке друге средине.

 • Одржана седница Социјално - економског савета

  17. мај 2016.

  Ljubisic i TesicСоцијално-економски савет Општине Рума (СЕС) одржао је данас седницу на којој се расправљало о Извештају о извршењу буџета за период 1. јануар -31. март 2016. године.

  СЕС Општине Рума је један од ретких у нашој земљи који се редовно састаје, а поред унапређења сарадње локалне самоуправе, привредних субјеката и синдикалних организација, на седницама се најчешће разматрају буџетска питања, казао је начелник Општинске управе и члан СЕС-а Душан Љубишић.

  "Данас смо разговарали и о актуелним привредним дешавањима у румској општини, о положају радника и другим питањима која су везана за рад СЕС-а. Ми смо један од ретких Савета на територији Србије који функционише. Редовно одржавамо седнице, тражимо начине да побољшамо социјални дијалог, уосталом у СЕС-у локалну самоуправу представљају председник Општине Рума, његова заменица и моја маленкост као начелник Општинске управе. То довољно говори колико озбиљно схватамо сврху и намену СЕС-а и локална самоуправа у Руми се труди да усвоји све оне препоруке које ово саветодавно тело даје", изјавио је начелник Љубишић.

 • Најава манифестације "Дани словенске писмености и културе"

  20. мај 2016.

  LogoШести по реду Дани словенске писмености и културе у Руми  одржаће се од 20. до 27. маја 2016. године. Као и претходних тако и ове године организатори су се потрудили да обезбеде програм који ће на најлепши могући начин представити богатство културне баштине  словенских народа. Током седам дана у Градској библиотеци и Културном центру смењиваће се књижевни, музички, сценски и филмски програми.

  Шести по реду Дани словенске писмености и културе биће отворени свечаном академијом у Великој сали Културног центра, вечерас, са почетком у 20 часова.

  Програм манифестације:

  20. мај - СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ, 20:00 Велика сала КЦ, учествују Оркестар хармоника ОМШ ''Теодор Тоша Андрејевић'', певачка група "Звоница" из Омска (Русија) и АНИП ''Бранко Радичевић''.

  22. мај - Пројекција филма Борис Годунов, 20:00 Мала сала КЦ.

  23. мај - Проф. др Јерко Денегри: КАНДИНСКИ И РУСКА АВАНГАРДА, 19:00 Читаоница Градске библиотеке.

 • Две изложбе у Завичајном музеју Рума

  17. мај 2016.

  Muzej PlakatВечерас ће у Завичајном музеју у Руми бити отворене две изложбе у оквиру Манифестације"Музеји Србије 10 дана од 10 до 10".

  Уметничко наслеђе – сликарски легати Завичајног музеја Рума" – отварање је предвиђено вечерас, у сали легата Миливоја Николајевића са почетком у 19:30, изложба обухвата дела из пет сликарских легата уметничког одељења Завичајног музеја Рума, која представљају уметничко наслеђе које протоком времена све више добија на вредности и смислу постојања. Представљају се дела из легата Миливоја Николајевића, Др Романа Соретића, Бранислава Макеша, Бранке Колунџић и Федора Феђе Соретића.

  Етнолошко наслеђе – пешкири из збирке завичајног музеја Рума“ – отварање је такође вечерас, са почетком у 20 часова, изложба предмета из текстилне збирке Етнолошког одељења, а представља причу о пешкирима кроз контекстуализацију њихове употребне, украсне и обичајне функције.

 • Чај у 8 - Тања Бањанин трио

  17. мај 2016.

  Tanja BanjaninСреда, 18. мај/ Велики хол КЦ-а / 20.00 часова
  Улаз слободан

  Тања Бањанин је српска поп певачица из Бечеја.
  Издала је четири музичка албума: Тања Бањанин (1996), Љубав има име (1998),Тама и светло (2000) и Игра (2010). Са песмом "Ја чиним све" је победила на Будванском фестивалу 1997.

   

 • Манифестација "Заврти точак" - Дружење и возање у центру Руме

  17. мај 2016.

  Zavrti točakВелики број деце и родитеља узео је јуче учешће у манифестацији "Заврти точак", коју организују УПВО "Полетарац" у сарадњи са Удружењем "Спорт за све - Мост", под покровитељством Општине Рума.

  Манифестација је започела вожњом родитеља и деце(бицикли, ролери и тротинети) Главном улицом до циља на Градском тргу, а затим је на Центру у Руми организован пригодан музички програм за најмлађе. Најмлађи учесник манифестације била је четворомесечна беба.

  Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић изразила је задовољство што је велики број људи узео учешће у манифестацији "Заврти точак", манифестацији која указује на значај породице као основне јединице друштва.

 • Резултати румских ученика на школској Олимпијади

  16. мај 2016.

  Skolska olimpijadaНа X школској Олимпијади која се одржавала у Врању од 09. до 15.05.2016 године наша општина је имала 64 представника у појединачној и екипној конкуренцији. Остварени су одлични резултати и можемо слободно рећи да смо једна од најуспешнијих општина на Олимпијади у Врању.
  Румаје остварила следеће резултате:
  Екипно
  1 ОШ „Вељко Дугошевић“ Рума - златна медаља дечаци атлетика
  2 ОШ Вељко Дугошевић „ Рума – златна медаља девојчице атлетика
  3 ОШ „Змај Јова Јовановић“ Рума – златна медаља девојчице рукомет
  4 ОШ „Душан Јерковић“ Рума – златна медаља дечаци мали фудбал
  Појединачна конкуренција

 • Пројекција филма "Иродови синови"

  16. мај 2016.

  Irodovi sinoviВорки тим Рума и СПЦОРума- Храм силаска светог духа на апостоле,у сарадњи са фондацијом ријатељ Божији" приказујудокументарни филмродови синови".

  Филм „Иродови синови“ је документарно-аналитичка прича о геноциду над српским народом, поготову над децом, у Независној Држави Хрватској.

  Филм ће бити приказан у уторак 17. маја, у Великом холу Културног центра, са почетком у 20 часова. Улаз је слободан.

  Опширније на сајту Ворки тима Рума

   

 • Драгана Нешковић и Илија Вукотић позвани у јуниорску репрезентацију Србије

  16. мај 2016.

  Ilija i DraganaДва члана Кик бокс клуба "Ру-09" Рума позвана су у јуниорску репрезентацију Србије.Драгана Нешковић ће наступити у категорији +70 кг, а Илија Вукотић у конкуренцији млађих јуниора до 54 кг.

  Драгана и Илија ће бранити боје наше репрезентације на Балканском првенству које се ове године одржава у Врбасу од 26.-29. маја.

  Од Илије и Драгане се у будућности очекују велики резултати, а овај позив је само потврда њиховог талента иквалитета.Такође, у сениорску репрезентацију је позван још један члан клуба "Ру-09" Ненад Ћосић, који се због одласка у иностранство неће одазвати позиву селектора.

 • Румљани сјајни на 10. Олимпијским спортским играма ученика

  16. мај 2016.

  Skolska olimpijadaСоња Огњеновић и Илија Вуков ученици ОШ "Вељко Дугошевић" из Руме направили су одличан резултат на Олимпијади у Врању. Соња је освојила сребро у скоку у вис, док се Илија окитио бронзом у скоку у даљ. Подсетимо, "Вељковци" су двоструки олимпијски шампиони у атлетици. Девојчице из "Змајеве“ школе у Руми су освојиле прво место у рукомету.

  Основна школа “Душан Јерковић” освојила је злато у малом фудбалу, а сребрну медаљу у гимнастици узела је Невена Новаковић, такође ученица "Душанове" школе.

 • Планирана искључења струје за понедељак 16. мај

  13. мај 2016.

  StrujaРума од 8:00 до 14:00:

  -Ул. Првомајска од ул. Моше Пијаде до ул. 27. октобар.

  -ул. Лењинова од ул. М. Пијаде до ул. Павловачке.

  -ул. Павловачка од скретања за ул. Нушићева до краја ка Павловцима.

  -ул. Моше Пијаде од ул. Лењинова до ул. Првомајска.

  -ул. Нушићева од ул. Лењинова до ул. 8. март.

  -ул. 27. Октобар од ул. Првомајска до ул. 8. март.

  У случају лоших временских прилика радови се одлажу.

 • Правилно збрињавање амбалажног отпада у пољопривреди

  13. мај 2016.

  Zaštita biljaУдружење произвођача средстава за заштиту биља у Србији - SECPA, у сарадњи са Пољопривредном стручном службом Рума, општинама Рума, Инђија и Ириг и оператером за збрињавање амбалажног отпада – СЕКОПАК,у периоду од 20. до 23. јуна 2016. године, у оквиру Пилот пројекта, организоваће прикупљање испраног амбалажног отпада. Прикупљаће се амбалажа која потиче од средстава за заштиту биља SECPA чланица: Adama, BASF, Bayer, DuPont, Dow AgroSciences, Syngenta i Belchim CP.

  Данас је тим поводом, у просторијама III месне заједнице у Руми, одржан и састанак са представницима свих месних заједница из румске општине, како би се пољопривредници на што бољи начин упознали са предстојећом акцијом.

  "Први пут у Руми организујемо акцију прикупљања амбалажног отпада од пестицида. Акција је бесплатна и надам се да ће пољопривредници одазвати, чиме ћемо спречити загађивање животне средине, јер се најчешће поменута амбалажа спаљивала, бацала у комунални отпад или у природу, закопавала или на неки други неодговарајући начин уништавала", казао је дипломирани инжењер пољопривреде Сава Поповић, представник удружења SECPA.

  Пољопривредна стручна служба и SECPA поручују пољопривредницима да амбалажу добро исперу одмах након њеног пражњења и да је одложе на безбедно место на имању до њеног преузимања.

  Распоред преузимања амбалаже по селима

  Правилно испирање амбалаже

   

 • Kонститутивна седница Скупштине Општине Рума

  13. мај 2016.

  I (конститутивна) седница Скупштине Oпштине Рума одржаће се 03.06.2016. године са почетком у 10:00 часова, у конференцијској сали Културног центра у Руми, улица Вељка Дугошевића број 102.

  Дневни ред:

  1. Потврђивање мандата одборника изабраних на изборима одржаним дана 24.04.2016. године

  -избор Верификационог одбора

  -извештај Верификационог одбора

  2. Избор Председника Скупштине Општине Рума.

  3. Избор заменика председника Скупштине Општине Рума.

  4. Постављење Секретара Скупштине Општине Рума.

  5. Избор извршних органа Oпштине Рума.

  6. Потврђивање мандата нових одборника.

   

 • Дан сестринства у Дому здравља "Рума"

  12. мај 2016.

  Dan sestrinstvaСвечаношћу у Дому здравља "Рума" данас је обележен Међународни дан сестринства, који се 12. маја слави широм света. Обележавањем овог датума румски Дом здравља жели да укаже на значај сестринства, казала је директорица ове установе примарне здравствене заштите др Снежана Бојанић Стојић и оценила да су медицинске сестре једне од најважнијих фактора у процесу оздрављења пацијената.

  И ове године, као и претходне, Дом здравља "Рума" је доделио захвалницу за најбољу сестру, а овога пута она је отишла у руке Љиљане Јовановић, медицинске сестре која је у овој установи радила 37 година и која већ деценију и по ужива у пензији.

  "Изузетно сам срећна и узбуђења и пре свега изненађена. Драго ми је што су ме се моје колеге сетиле. Трудила сам се да на послу увек дам све од себе, а младим колегиницама, које тек почињу да се баве овим племенитим занимањем желим да поручим да имају много разумевања и стрпљења за пацијенте", рекла је Љиљана Јовановић.

 • Донација Општине Рума Војсци Србије

  12. мај 2016.

  TrimerУ Градској кући у Руми данас је извршена примопредаја професионалног тримера који је локална самоуправа донирала Војсци Србије, Гарнизону Сремска Митровица.

  Професионални тример, марке "STIHL", представницима Војске Србије уручили су начелник Општинске управе Душан Љубишић и члан Општинског већа Општине Рума Миленко Секулић.

  "Познато је да Општина Рума има добру сарадњу са свим представницима државних органа који нису у надлежности Општинске управе. Драго ми је што смо данас дали на коришћење Војсци Србије тример за одржавање зелених површина у објектима у којима је војска, а ту пре свега мислим на касарну у Руми. Ми ћемо и у будућности, у складу са нашим буџетским средствима и могућностима, помагати и војску и полицију и друге државне органе", изјавио је начелник Љубишић.

 • "Вељковци" шампиони школске Олимпијаде

  12. мај 2016.

  OlimpijciУченици ОШ "Вељко Дугошевић" су поновили успех са 8. Олимпијаде у Нишу. Опет су двоструки олимпијски шампиони у атлетици! Пионирке и пионири с поносом су представљали нашу општину на 10. школској Олимпијади у Врању. Из ове основне школе су упутили захвалност Општини Рума која је обезбедила тренерке и мајице и организовала одлазак на такмичење.

   

 • Сузбијање вегетације уз пругу

  12. мај 2016.

  Vagoni RumaПредузеће Инфраструктура железнице Србије од јуче хемијским возом спроводити акцију сузбијања вегетације, која ће се периодично спроводити на српским пругама и планирано је да траје 22 дана.

  Сузбијања вегетације је условљено временским условима, а 13. маја акција ће се спроводити на прузи Београд-Рума-Шид.

  Сутрадан акција ће бити настављена на релацији Шид-Београд, 15. маја на релацији Београд-Мала Крсна-Велика Плана, 16. маја Лапово-Ниш и 17. маја на релацији железничког чвора Ниш.

  Сузбијање вегетације ће се обављати од осам сати ујутру до мрака.

 • Најава манифестације "Дани словенске писмености и културе"

  11. мај 2016.

  Dani slovenske pismenosti i kultureМанифестација "Дани словенске писмености и културе", у организацији Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић'' и под покровитељством Општине Рума, одржаће се по шести пут у нашем граду и то у периоду од 20. до 27. маја.

  Намера организатора је да се ове године манифестација још више позиционира на културној мапи Србије и да се на што бољи начин промовише град и Општина Рума, каже директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" Жељко Стојановић.

  "Ово није манифестација Градске библиотеке, већ нешто што припада свим грађанима Општине Рума. Зато се надам да ће Румљани уживати у овогодишњем програму и да ће Велика дворана Културног центра бити пуна на отварању 20. маја. Култура не сме бити у запећку и верујем да ћемо сви заједно дати допринос да још снажније позиционирамо град и општину на културној мапи наше земље", поручио је директор Стојановић.

  Традиционална манифестација "Дани словенске писмености и културе"посвећена је афирмацији културе, филозофије и уметности свих словенских народа.

 • Марјан Каравла - Изложба дигиталне графике

  11. мај 2016.

  Петак, 13. мај у 20.00 часова у Великом хол-у КЦ-а.
  Улаз је слободан.

  Марјан Каравла је рођен 1970. године у Београду. Дипломирао је 1995. године на Високој школи ликовних уметности у Братислави (Словачка Република), на одсеку графике и сликарства (Мултимедијални студио) у класи професора Владимира Поповича.
  Магистрирао је 1997. године у класи истог професора.
  Излагао је на осам самосталних и четрдесет колективних изложби у земљи и иностранству (Стара Пазова, Бачки Петровац, Београд, Сремска Митровица, Земун, Ниш, Сремски Карловци, Братислава, Мисленице, Надлак, Пула, Лабин, Пухов...
  Учесник је неколико ликовних скупова, и добитник више награда из области сликарства.
  Живи и ради у Старој Пазови као стручни сарадник за ликовну културу при Центру за културу Стара Пазова.
  Као гост на изложби представиће се и Мартина Каравла Хлода са својим радовима у комбинованој техници.
  Мартина (Каравла) Хлода рођена је 1980.године у Земуну. Дипломирала је на Академији Уметности у Новом Саду 2005.године у класи професора Зорана Тодовића на одсеку графике
  Осим графике бави се сликарством и педагошким радом са децом. Имала је две самосталне и преко двадесет колективних изложби у земљи и иностранству.
  Живи и ради у Старој Пазови.

  Изложба је отворена до 25. маја 2016. год.
  Радно време Галерије: сваки дан од 10 до 12 и од 19 до 22 часа, недељом само од 19 до 22 часа.

   

 • Манифестација "Заврти точак"

  16. мај 2016.

  Zavrti točakУПВО "Полетарац" у сарадњи са Удружењем "Спорт за све - Мост" обележава данас Светски дан породице, организовањем забавне и рекреативне манифестације "Заврти точак".

  Манифестација се одржава у Главној улици у Руми, на релацији Дом ЈНА-Мали парк-Градски трг, где ће деца заједно са родитељима да заврте точак (возиће бицикле, ролере и тротинете, а посебна категорија биће малишани из јаслица).

  Циљ манифестације је пропагирање првенствено дружења родитеља и деце, здравих стилова живота, буђења еколошке свести о важности чисте средине, али и физичке активности. Акцији су се прикључили Општина Рума, Црвени крст, Дом Здравља "Рума" и Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју.

  Након дефилеа на точковима биће уприличен пригодан програм на Градском тргу.

  Почетак манифестације, која има ревијални карактер, је планиран за 16 часова.

 • Концерт матураната Музичке школе

  11. мај 2016.

  Koncert palkatОсновна музичка школа "Теодор Тоша Андрејевић" организује у четвртак 12. маја концерт матурната Музичке школе "Исидор Бајић" из Новог Сада. Концерт ће се одржати у Културном центру Рума, а почетак је заказан за 18 часова.

   

   

 • Обавештење Дома здравља "Рума"

  10. мај 2016.

  Dom zdravljaПотреба патронажне посете породиљи и новорођенчету се викендом и празником пријављује у Дежурној служби за здравствену заштиту деце од 7-10 часова лично или на телефон 473-130.

  Приликом пријаве посете обавезно оставити податке: име и презиме породиље(маме), тачна адреса, контакт телефон породиље, датум отпуста из породилишта...

  Патронажна посета се спроводи у трајању од пет дана са почетком од наредног дана након отпуста из породилишта.

  Обавештење

 • Представа "Клаустрофобична комедија" - 23. мај

  10. мај 2016.

  Klaustrofobicna komedijaКлаустрофобична комедија

  - комедија са клаустрофобичним елементима

  Режија: Дарко Бајић

  Понедељак, 23. мај у 20.00 часова

  Велика дворана КЦ Рума

  Улазница: 700 динара

  Звездара театар Београд

  Душан Ковачевић

  Играју: Љубомир Бандовић, Славко Штимац, Зоран Цвијановић, Невена Ристић, Марко Јанкетић, Јована Стојиљковић...

 • Манифестација "Музеји Србије 10 дана од 10 до 10" и у Руми

  12. мај 2016.

  Muzej flajerЗавичајни музеј Рума и ове године је узео активно учешће у манифестацији „Музеји Србије 10 дана од 10 до 10“, која траје од 12. до 21. маја 2016. године. Манифестацију прати са три програма, изложбе из својих фондова (археолошко – историјског, уметничког и етнолошког).

  Источни Срем (археологија и картографија)“ – отварање ће бити приређено вечерас, са почетком у 19 часова, у сали легата Федора Соретића, а представља историјско - археолошку изложбу која презентује старе карте овог дела Срема, са ознакама античких и средњовековних градова, данашњих археолошких локалитета. Уз карте је ће бити изложени предмети из фонда археолошког одељења, који потичу са четири најважнија археолошко историјска локалитета, од Гомолаве, Басијане, Врцалове Воденице до Купиника.

 • Успех младих рукометашица Словена

  10. мај 2016.

  Zrk SlovenПротеклог викенда одржан је финални турнир Супер лиге Војводине за девојчице рођене 2001 и млађе. Пионирке ЖРК "Словен" у последња два кола лиге савладале су Кикинду, а затим и Аду и тако се домогле наслова првака Војводине. Већ за две недеље у Београду на првенству Србије браниће прошлогодишњу титулу првака Србије за пионирке освојену у Аранђеловцу.

   

 • Упис ученика у Основну музичку школу ''Теодор Тоша Андрејевић''

  9. мај 2016.

  Основна музичка школа ''Теодор Тоша Андрејевић'' организује пријемне испите за упис ученика у припремни и први разред школске 2016/2017. године.

  Пријемни испити ће бити одржани од 16. до 21.маја од 09 до 13 часова.

  За све информације обратити се у секретаријат школе, ул. ЈНА бр.140 или на телефон 022/474-042.

   

 • Промоција Општине Рума - Serbian puzzle

  6. мај 2016.

  Grb RumeПотенцијал Oпштине Рума ове седмице је презентован на интернет страници Serbian puzzle која представља пројекат Министарства државне управе и локалне самоуправе. На овој интернет страници сваке недеље кроз занимљиве приче представљају се различити градови Србије.

  Serbian puzzle

   

 • Филмски фестивал "Слободна зона" у Руми

  6. мај 2016.

  плакатОд 8. до 10. маја / Велики хол КЦ-а / 20.00 часова

  Улаз на пројекције бесплатан

  8. мај - Дугме од седефа

  9. мај - Плес са Маријом

  10. мај - The Yes Men су револтирани

  Више информација о филмовима на блогу Ворки тима Рума.

 • Чај у 8 - Бојана Стаменов

  9. мај 2016.

  Bojana StamenovУторак, 10. мај / Велики хол КЦ-а / 20.00 часова
  Улаз слободан

  Бојана Стаменов је рођена 24. јуна 1986. у Београду. Широј јавности постала је позната након учешћа у шоу програму Ја имам таленат!. Представљала је Србију на такмичењу за Песму Евровизије 2015 у Бечу, где је са песмом Beauty Never Lies заузела 10. место.

  Опширније на сајту Културног центра Рума.

 • У биоскопу - Клуб

  5. мај 2016.

  PlakatОд 5. до 11. маја / Мала дворана КЦ-а / 20.00 и 22.00

  Режија: Пабло Лараин

  У градићу на чилеанској обали у кући далеко од очију јавности, заједно живе изопштени свештеници и часна сестра осумњичени за бројна криминална дела – од злоупотребе деце до трговине бебама невенчаних мајки. Овај чудан спој као да живи у чистилишту пред пакао, све док им на врата изненада не закуца Саветник за кризне ситуације Католичке цркве.

 • Пројекције у 2Д и 3Д формату

  5. мај 2016.

  ПлакатиСубота 7. мај, Велика дворана КЦ-а

  - Књига о џунгли 3Д, 16.00 и 18.00

  - Бетмен против супермена 3Д, 20.00

  Недеља 8. мај, Велика дворана КЦ-а

  - Књига о џунгли 3Д, 16.00

  - Ловац и ледена краљица 2Д, 18.00

  - Бетмен против супермена 3Д, 20.00

  Цена улазница: Књига о џунгли и Ловац и ледена краљица 250 динара, Бетмен против супермена 300 динара

  Више информација о филмовима на сајту Културног центра Рума.

   

 • Књижевни конкурс ''Атанасије Стојковић''

  4. мај 2016.

  БиблиотекаГрадска библиотека "Атанасије Стојковић" Рума расписала је књижевни Конкурс "Атанасије Стојковић" за први, до сада необјављивани роман написан на српском језику. Право учешћа на Конкурсу имају аутори из Србије и расејања.

  Конкурс је отворен од 1. јуна 2016. године а пријаве на Конкурс и рукописи могу се достављати до 30. септембра 2016. године.
  Рукописе на Конкурс доставити у 3 машински или компјутерски откуцанa примерка. Уз откуцане примерке доставити и један CD са нарезаним текстом романа у PDF или WORD формату.
  Рукописи се потписују шифром а решење шифре се доставља у засебној коверти.

  Пријава на Конкурс може се преузети ОВДЕ.

 • Златна медаља за румског кикбоксера

  4. мај 2016.

  Kik boksНа Првенству Војводине, одржаном протеклог викенда у Бачу, кикбоксер Димитрије Вуковић је још једном демонстирао велики таленат. Такмичар румског кикбокс клуба "Ру-09" је у дисциплини К-1 суверено освојио златну медаљу. Димитрије је иначе освајач златне медаље и у дисциплини фул контакт.

   

   

 • Традиционална акција румског Црвеног крста

  4. мај 2016.

  Crveni krstВолонтери Црвеног крста посетили су уочи Ускрса децу кориснике програма "Подршка ромској деци у образовању" и обрадовали их шареним јајима и слаткишима прикупљеним у УПВО"Полетарац" од деце и њихових родитеља. Румски Црвени крст се захваљује на хуманости најмлађим суграђанима, њиховим васпитачима и родитељима.

   

 • ГТО "Бранко Радичевић" свира у Русији

  4. мај 2016.

  TamburasiЈедан од најугледнијих српских тамбурашких оркестара "Бранко Радичевић" из Руме добио је позивницу да наступи на 12. Интернационалном московском фестивалу словенске музике. Интернационални фестивал се одржава од 19. до 22. маја, а позивница румском тамбурашком оркестру сведочи о реномеу који ужива ГТО "Бранко Радичевић" у Европи. Фестивал је ове године посвећен музици Србије, Бугарске, Словачке и Словеније.

   

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001