Филтер
 • Обавештење ЈП "Водовод"

  30. новембар 2016.

  Voda rukeЗбог радова на повезивању новоизграђене водоводне мреже у улици Вељка Дугошевића потрошачи воде у Руми, деo града између ул. Главне и ул. Милисава Дакића, од ул. Врдничка до ул. Гаврила Принципа, неће имати воде у четвртак 1. децембра 2016. године, у времену од 08.00 до 16.00 часова.

   

   

 • Одржана IV седница СО Рума

  30. новембар 2016.

  Sednica SO RumaИзвештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период од 01.01. до 30.09.2016. године. сигуран је показатељ да је Општина Рума кренула путем економског развоја, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, на данашњој IV седници Скупштине Општине Рума.

  Он је изразио и задовољство што је и део опозиције у локалном парламенту препознао значајне искораке у пуњењу општинског буџета, похваливши буџетску политику локалне самоуправе и рад локалне пореске администрације.

  "У интересу свих грађана је да пуњење буџета буде што боље. Можемо бити изузетно задовољни Извештајем о извршењу буџета у првих девет месеци ове године. Наш први циљ је био консолидација буџетског пословања и у томе смо успели. Зато верујем да ћемо већ у 2017. години имати и значајна капитална улагања, а ту мислим на пројекте вредне 100 и више милиона динара. Мада, не треба потцењивати ни када на једном месту уложите и 40 милиона динара и то би се могло сматрати капиталном инвестицијом", изјавио је Манчић и напоменуо да ће у децембру Министарство привреде уплатити 100 милиона динара за изградњу пречистача у Западној радној зони.

 • Концерт Јована Колунџије - Златни јубилеј

  7. децембар 2016.

  PlakatВелика дворана Културног центра у Руми
  Четвртак, 8. децембар 2016. год. у 20.00 часова
  Цена улазнице 300 динара

  Радно време билетарнице: сваки дан од 10 до 12 и од 18 до 21 час, недељом само од 18 до 21 час
  Јован Колунџија сврстан је међу најзначајније и најпризнатије виолинисте са ових простора. Виолину свира од своје шесте године, а студије започиње у музичкој школи, потом у музичкој гимназији у Београду. Магистрирао је на Музичкој академији у класи професора Петра Тошкова, а усавршавао се код чувеног виолинисте Хенрика Шеринга.

 • Одржана XVI седница Општинског већа

  29. новембар 2016.

  VećeНа дневном реду данашње XVI седнице Општинског већа нашле су се две тачке. Поред редовне тачке Текућа питања пред члановима Већа се нашло и Разматрање исправке техничке грешке у утврђеном Предлогу Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину.

  Наиме, током израде трећег ребаланса дошло је до програмске грешке у сабирању која је на данашњој седници исправљена. Исправљена верзија биће достављена одборницима.

   

 • Три градска и два сеоска пројекта у буџету за 2017. годину - "Партиципативно буџетирање"

  29. новембар 2016.

  presОпштина Рума ће у наредној години финансирати пет пројектних идеја које су грађани изгласали у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", саопштено је данас на конференцији за медије одржаној у Градској кући.

  Координатор Тима за спровођење пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић је истакао да ће локална самоуправа у буџет за 2017. годину уврстити три градска и два сеоска пројекта са највише гласова.

  Дакле, на предлог грађана у буџет Општине Рума за 2017. годину ће ући следећи пројекти који ће се реализовати у самом граду: пројекат Ормарићи за ђаке - ОШ „Вељко Дугошевић“(946 гласова), пројекат Мој Паркић-Мој Бродић-санација и реновирање(800 гласова) и Авантура парк за децу-прилагођена за предшколце (776 гласова).

  Од сеоских пројеката у Одлуци о буџету за наредну календарску годину ће се наћи пројекат Пешачко-бициклистичке стазе Жарковац-Путинци(1.551 глас) и Уређење центра (1 фаза)-Хртковци (581 глас).

 • Коначна ранг листа - сеоске куће и пакети помоћи

  29. новембар 2016.

  Regionalni stambeno zbrinjavanjeКомисија за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица објавила је коначну ранг листа у оквиру Регионалног стамбеног програма, потпројекат 2, у оквиру кога се дели 14 сеоских кућа са додатним пакетима грађевинског материјала у вредности од 1.500 еура по домаћинству.

  Преузмите ранг листу:

  Ранг листа / Ранг листа ПДФ

 • Позив привредницима и пољопривредницима

  29. новембар 2016.

  Razvojni fondПозивамо све заинтересоване привреднике и пољопривреднике да присуствују презентацији конкурса које расписује Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине која ће се одржати у Културном центру у Руми, у четвртак 1. децембра 2016.године, са почетком у 10 часова.
  Развојни фонд АПВ тренутно има отворених 11 конкурса, од којих је 5 намењено правним лицима и предузетницима са територије Војводине, 5 је намењено носиоцима регистрованих пољопривредних газдинстава, док је 1 намењен за предфинансирање пројеката ЕУ и билатералних донатора.
  Представници Развојног фонда ће Вас упознати са садржајем Конкурса, прописаним условима, неопходном документацијом и одговорити на сва ваша питања везано за добијање кредита код ове институције.

 • IV седница СО Рума - среда 30. новембар

  29. новембар 2016.

  GrbIV седница Скупштине Општине Рума биће одржана у среду 30. новембра 2016. године. Седнице почиње у 10 часова.

  За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Разматрање и усвајање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период од 01.01-30.09.2016. године.

  2. Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину.

  3. Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта.

  4. Предлог Закључка о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора ЈП "Комуналац" у Руми за давање сагласности на Одлуку о измени Ценовника РЈ "Чистоћа" број 5958 од 24.10.2016. године.

 • Одржана XV седница Општинског већа - трећи ребаланс и оснивање ЈКП "Паркинг и инфраструктура"

  29. новембар 2016.

  Opštinsko većeЧланови Већа су на јучерашњем заседању изгласали Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину.

  Два главна разлога за израду трећег ребаланса су усклађивање статуса "Дирекције за изградњу "Руме" са Законом о буџетском систему и сагласност Министарства финансија да се Туристичка организација Општине Рума преведе у статус индиректног корисника буџетских средстава, рекла је шефица Одељења за финансију, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић.

  Јединице локалне самоуправе дужне су да ускладе своје одлуке о буџету са Законом о буџетском процесу до 1. децембра 2016. године. Према овом Закону дирекције, агенције и фондови више не могу да буду индиректни корисници јавних средстава.

  Из тог разлога на јучерашњој седници уместо "Дирекције за изградњу Руме" је формирано и ново јавно предузећа - Јавно комунално предузеће "Паркинг и инфраструктура".

  Главна делатност предузећа биће управљање паркинг простором, али ће се оно старати и о путевима и саобраћајницама у румској општини, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

  "Јавна расвета, која је до сада била поверена Дирекцији, сада прелази у надлежност јавног предузећа "Комуналац". Новом поделом сматрамо Општина Рума функционисати ефикасније и због тога смо, на овај начин, формирали ново јавно предузеће које ће се звати "Паркинг и инфраструктуре"", закључио је Манчић.

 • Радионица „Посвећеност радости живота“

  29. новембар 2016.

  логоУ Културном центру Рума данас ће бити одржана радионица „Посвећеност радости живота“, на којој ће предавачи Снежана Прокић и Лола Томић, тренери животних вештина и пословног развоја, сертификовани тренери Европске коучинг асоцијације и НЛП мастери, говорити о томе шта је потребно да би живели свој радостан живот са лакоћом.

  Почетак радионице је у 18 часова.

  Улазница на радионицу је добровољни прилог за помоћ једном двогодишњем дечаку оболелом од карцинома.

  Опширније на сајту РТВ Центар Срем

 • Џудо клуб "Рума" изборио опстанак у Суперлиги Србије

  29. новембар 2016.

  Fotografije judo.rsПротеклог викенда у Београду одржана је завршница најјачег клупског такмичења у џудоу-Суперлиге Србије.
  Џудо клуб "Рума" из Руме се изборио за опстанак у Суперлиги победом над екипом "Партизан" из Краљева (6:4, 300:101).
  Титулу Суперлигаша одбранили су Никола Курјега (-66кг), Небојша Курјега (-73кг), Зоран Драгомировић (-90кг) и Никола Јеремић (+90кг).
  Тренер Тибор Шимонковић изјавио је да је до самог завршетка било неизвесно да ли ће клуб успети да се избори за останак у овом рангу такмичења, јер су три такмичара Милош Вујашковић , Стефан  Шимонковић и Владимир Лепотић услед повреда били спречени да изађу на татами и помогну екипи.
  "Како су прву поставу чинили искључиво наши момци (без иједног купљеног/позајмљеног такмичара, што је уобичајено за овај ранг такмичења), наредне две изгубљене борбе нису нас обесхрабриле, јер за следећу сезону бићемо далеко спремнији, у пуном саставу са надом да ћемо се приближити самом врху табеле у Суперлиги", поручио је Шимонковић.

 • Мићунов угао - Историја домаћег музичког видео спота III део

  28. новембар 2016.

  ПлакатУторак 29. новембар, Завичајни музеј Рума, 19.00 часова

  Говори: Мићун Ристић, мултимедијални водитељ

  Више информација на блогу сајту Ворки тима Рума.

   

   

 • Заказана XV седница Општинског већа

  28. новембар 2016.

  GrbXV седница Општинског већа биће одржана данас са почетком у 14 часова.

  За седницу је предлажен следећи дневни ред:

  1. Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Општине Рума за 2016. годину.

  2. Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о Општинској управи Општине Рума.

  3. Предлог Закључка о уступању фотографске опреме преносом права јавне својине без накнаде.

  4. Разматрање захтева Надзорног одбора за давање сагласности на Одлуку о изменама и допунама Програма пословања ЈП " Дирекција за изградњу Руме", Рума за 2016. годину. број 1037-2/2016 од 27.11.2016. године.

 • Изложба "Културни напад" - вечерас/19 часова

  28. новембар 2016.

  Izlozba Завичајни музеј Рума вечерас приређује изложбу студената вајарства и сликарства "Културни напад". Овом изложбом Академије ликовних уметности Нови Сад представиће се студентски радови настали у оквиру студијских програма Вајарства и Сликарства.

  Изложене радове су реализовали студенти завршних година основних и мастер студија, а известан број скулптура је настао у оквиру изборних предмета (Савремена скулптура, Скулптура у материјалу и Моделовање).

  Овом изложбом су представљени различити уметнички изрази и стваралаштво младих уметника - студената, који у процесу рада на конкретним студијским задацима формирају личне поетике и позиционирају се на савременој уметичкој сцени.

 • Обавештење о водоснабдевању

  27. новембар 2016.

  vodaЈП „Водовод“ Рума обавештава грађане да је дошло до пуцања цеви на магистралном воду и да ће поједини делови Руме у току дана остати без воде, док ће остатак града имати смањен притисак воде.

  Све дежурне екипе „Водовода“ су на терену и раде на санацији квара. Нормално водоснабдевање, на територији целог града, се очекује од 16 часова.

   

 • Прикупљање електронског и електричног отпада

  28. новембар 2016.

  CovekoljubljeДобротворна фондација СПЦ "Човекољубље" организује прикупљање електронског (делови рачунара, мобилни телефони) и електричног(стари кућни уређаји, пуњачи, каблови) отпада.

  Прикупљање се врши у порти грчке цркве, Главна 159 у Руми убацивањем у канте за рециклажни отпад.

   

   

 • "Тајна црвеног замка" вечерас у Градској библиотеци

  28. новембар 2016.

  црвени замакУ читаоници Градске библиотеке ''Атанасије Стојковић''вечерас, са почетком у 19 часова, одржаће се промоција књиге "Тајна црвеног замка" коју је написао Вуле Журић.
  "Тајна црвеног замка" је необична књига прича кроз коју дефилују многе познате личности из наше новије историје, из света културе, политике, естраде...

  За ову књигу је аутор добио Андрићеву награду, а о њој ће говорити аутор и књижевни критичар Милета Аћимовић Ивков.

 • Мирјана Матић лауреат 19. такмичења соло певача "Никола Цвејић"

  26. новембар 2016.

  Solo pevaciВеличанственим концертом награђених вечерас је завршено 19. такмичење соло певача „Никола Цвејић“ у Руми.

  Као и претходних година, поред најбољих младих соло певача из наше земље, у Руми су наступили и будуће оперске звезде из Словеније, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине.

  У великој конкуренцији ласкаву титулу лауреата такмичења, коју је доделио трочлани стручни жири предвођен српском оперском дивом др Радмилом Бакочевић, понела је Мирјана Матић, студенткиња Факултета музичких уметности у Београду.

  Ово је Мирјани прво појављивање на престижном такмичењу у Руми, а велико признање биће јој, како каже, велики подстрек у даљој каријери.

  „Велика част за сваког од нас било је то што нас је слушао реномирани жири, састављен од врхунских уметника који имају углед у целом свету. Сада тренутно су ми мисли усмерене на то да завршим мастер студије на којима сам тренутно. Припадам оној групи ентузијаста, па што не рећи и родољуба, који мисле да је могуће живети и стварати у нашој земљи и искрено радујем се следећим изазовима“, казала је победница 4. Б категорије и лауреат такмичења у Руми, студенткиња у класи мр Николе Китановског, Мирјана Матић.

  Специјану награду за најперспективнијег младог сопрана, коју додељује др Радмила Бакочевић, понела је Габриела Деглин, студенткиња Уметничке академије из Сплита.

 • Тестирај се - буди одговоран!

  25. новембар 2016.

  Testiraj se!У оквиру обележавања Eвропске недеље тестирања Центар за контролу и превенцију болести Завода за јавно здравље Сремскa Митровицa у сарадњи са НВО “Асоцијацијом Дуга”, дана 26.11.2016. године организује у Руми поверљиво саветовање и тестирање на ХИВ.

  Тестирање ће се одржати сутра у термину од 10 до 12 часова на главном Градском тргу у Руми.

  У оквиру акције унутар специјализованог возила постављеног на тргу, вршиће се тестирање на ХИВ свих заинтересованих грађана, а за тестирање се узима капљица крви из прста.

 • Завршен хуманитарни турнир "др Жарко Миладиновић"

  25. новембар 2016.

  Humanitarni turnirПрво место освојила је екипа Другари из Руме, друго место је припало Бостанџијама из Добринаца, а треће је заузела екипа Гимназије Стеван Пузић из Руме. За прва три места медаље је доделио презвитер Душан Вишекруна старешина храма Силаска Св Духа на апостоле као и Општини Рума и Установи Културни центар Рума, док је свим учесницима Крст доделила Јасмина Микша као знак захвалности за учешће ради обезбеђивања средстава за њену протезу.

  Медаље су наменски израђене за ову прилику са ликом Св Стефана Дечанског са једне стране и грбом Општине Рума са друге стране.

 • Свечано отварање 19. такмичења соло певача „Никола Цвејић“

  25. новембар 2016.

  Plakat Дводневно 19. такмичење соло певача „Никола Цвејић“ почело је данас. Свечано отварање је заказано вечерас за 19:30 часова, а концерти и цео ток такмичења се одвијају у свечаној сали ОШ "Душан Јерковић" у Руми.

  Такмичење соло певача сваке године окупља оне најбоље, па је тако случај и са стручним жиријем који чине оперска дива Радмила Бакочевић, наш чувени оперски певач Оливер Њего, првакиња опере Народног позоришта у Београду Наташа Јовић Тривић, професор и диригент Георги Минов, ванредна професорица ФМУ у Београду Виолета Панчетовић Радаковић и редовни професор и шеф катедре на ФМУ у Београду Никола Китановски.

  Члан жирија биће и гошће из Словеније и Македоније: Едита Гарчевић Кожељ, професорица музичке академије у Љубљани и Весна Гиновска Илкова, првакиња македонске опере и балета.

  Свечани концерт победника и додела награда ће се одржати у суботу од 19 часова.

 • "Партиципативно буџетирање"- резултати гласања

  28. новембар 2016.

  Rezultati glasanja participativno budzetiranjeОвогодишњи пројекат "Партиципативно буџетирање" био је више него успешан. Грађани су у потпуности препознали могућност коју је локална самоуправа дала становницима наше општине и активно су се укључили у креирање буџета за наредну годину.

  Ове године грађани су гласали за по три од десет понуђених пројеката (шест градских и четири сеоска), а након 15 дана, колико је гласање трајало, пристигло је 2629 гласачких листића!

  41 гласачки листић је био неважећи тако да је Тим за реализацију пројекта "Партиципативно буџетирање" сабрао резултате са укупно 2588 листића на којима је било 7764 гласова(сваки важећи листић има три заокружена пројекта).

 • Beldocs eho турнеја pо Србији 2016 - Габо: Магија стварности

  25. новембар 2016.

  ПлакатНедеља 27. новембар, Мала дворана КЦ-а, 20.00 часова
  Улаз бесплатан

  Ворки тим Рума у сарадњи са Фестивалом BELDOCS приказује филм "Габо: Магија стварности". Више информација о филму на сајту Ворки тима Рума.

   

   

 • Вече поезије у Културном центру

  24. новембар 2016.

  БиблиотекаГрадска библиотека "Атанасије Стојковић" вечерас, са почетком у 19 часова, у великом холу Културног центра представља књигу песама Маје Грачан Ливаде "Међу нама речено".

  Књигу песама "Међу нама речено" објавила је Градска библиотека "Атанасије Стојковић"непосредно пред овогодишњи сајам књига. Ово је Мајина трећа књига поезије.

  У представљању књиге ауторки ће помоћи Тодор Бјелкић, Зорица Петковић и Биљана Николић, а музичку подршку даће Бата и Злаја.

   

 • "Змајевци" прослављају Дан школе

  24. новембар 2016.

  ZmajevciОШ "Змај Јова Јовановић" прославља данас Дан школе. Тим поводом су данас у овој образовној установи организоване бројне креативне радионице, а централне тема свих њих био је наравно омиљени српски песник за децу, чика Јова Змај, по коме је школа и добила име.

  Поред радионица за данас је предвиђено и дружење са ученичким парламентом ОШ "Вељко Дугошевић".

  За Дан школе драмска секција "Змајеве" школе је припремила и представу у којој учествује око 150 ученика. Представа ће бити одиграна у петак 25. новембра у Културном центру Рума. Улаз је слободан.

 • Изложба урбаниста у Културном центру

  24. новембар 2016.

  UrbanistiУ Културном центру Рума јуче је отворен део поставке са 25. међународног салона урбанизма одржаног 8. новембра у Сремској Митровици.

  Салон урбанизма је традиционална међународна манифестација која се одржава једном годишње, у организацији Удружења урбаниста Србије, која представља смотру најзначајнијих, актуелних остварења у области просторног и урбанистичког планирања. Целокупна или делимична поставка Салона презентује се у градовима покровитељима и другим градовима у земљи и иностранству.

  Рума је ове године изабрана да буде један од градова у коме ће се моћи погледати најбољи радови са овогодишњег салона.

  Заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић је напоменула да је изложба представља смотру најзначајнијих, актуелних остварање у области просторног и урбанистичког планирања и да је зато вреди погледати.

  Изложба у Руми је отворена до 4. децембра 2016. године.

 • Изложба коју вреди погледати

  24. новембар 2016.

  KupinikВелики број Румљана присуствовао је синоћ у Завичајном музеју свечаном отварању историјске изложбеКупиник – последња престоница српских деспота".

  У фокусу изложбе је Купиник, тврђава која је била седиште сремских Бранковића, а који након коначног пада Смедерева под турску власт (1459. године) представља последњу престоницу српских деспота.

  Завичајни музеј Рума је покренуо пројекат желећи да афирмише овај недовољно познат део наше историје, а поред изложбе, која је отворена до 9. јануара 2017. године, биће организоване и едукативне радионице и стручна предавања.

 • Распоред утакмица на хуманитарном турниру "др Жарко Миладиновић"

  24. новембар 2016.

  Распоред утакмица на хуманитарном турниру "др Жарко Миладиновић" у Руми 24. новембра 2016. године:

  15.00 Ревијална утакмица ФК Партизан и Спортски клуб Рума (2005. годиште)

  16.00 Гимназија "Стеван Пузић" из Руме и Б(у)раззерс из Старе Пазове
  16.30 ФК Партизан и Спортски клуб Сунце (2007. годиште) 
  17.30 Другари и Бостанџије 
  18.00 Додела медаља и крстова,  завршница турнира

 • Уређење каналске мреже у Руми

  23. новембар 2016.

  Kanalska mreza. nacelnik Ljubisic i Tanja DrobacРадовима на углу Језерске и Сутјеске улице у Руми данас је почело уређење каналске мреже у граду. Радови се изводе на 11 локација у граду, а укупна дужина каналске мреже износи око четири и по километра, изјавила је шефица Одељења за урбанизам и грађење Тања Дробац.

  "У буџету је обезбеђено 3,5 милиона динара за уређење каналске мреже. Уредићемо сва она кризна места у граду, али такође апелујемо и на грађане у чијим улицама се изводе радови да очисте своје испусте испод ћуприја. У овом периоду године лишће које се накупи испод испуста може створити чепове, што би могло резултирати и да поједина дворишта буду поплављена", казала је Тања Дробац.

  Општина Рума жели да одговорно и на системски начин уреди каналску мрежу како би се спречила изливања атмосферских вода, истакао је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

 • Зимске службе спремно дочекују снег

  23. новембар 2016.

  Sednica StabaШтаб за ванредне ситуације Општине Рума одржао је данас 5. седницу на којој је анализирана тренутна спремност Општинске управе, надлежних служби и јавних предузећа за деловање током предстојеће зимске сезоне.

  Начелник Општинске управе Душан Љубишић истакао је да све надлежне службе спремно дочекују зимске услове, тј. да су све припреме на време обављене.

  "Данас је одржана редовна седница Штаба за ванредне ситуације која се увек одржава у ово доба године, пред зиму и очекиване снегове и падавине које следе. Све службе ће спремно дочекати зиму, механизација је ремонтована, тако да грађани немају разлога за бригу. Такође, морамо апеловати на грађане да су у обавези да испред својих кућа и зграда очисте снег. Одељење за инспекцијске послове, дакле комунални испектори ће контролисати да ли грађани и привредни субјекти чисте снег испред својих објеката. Казне су велике, међутим, ми ћемо ове, као и прошле године, прво упозоравали грађане и тек у случају игнорисања упозорења смо приморани да примењујемо и казнену политику. Но, надам се да до тога неће доћи", напоменуо је Љубишић.

 • Румски малишани уживали у мини Зоо врту Пољопривредне школе

  23. новембар 2016.

  ZOO VrtДеца из предшколске установе "Полетарац" организовано су данас посетила мини Зоо врт у Средњој прехрамбено - пољопривредној школи "Стеван Петровић Бриле".

  Малишани су имали прилику да уживају у природној оази у дворишту Пољопривредна школе, где је однедавно формиран мини Зоо врт.

  Поред домаћих животиња, карактеристичних за сремски пољопривредни крај, малишани су уживали и у друштву дивљих и егзотичних животиња.

  Деца су уз пуно смеха и радости хранили животиње, мазили их, а много њих је по први пут уживо видело срндаће, коње, магаре и разноразну украсну живину.

 • Изложба урбаниста данас у Културном центру

  23. новембар 2016.

  slikeДанас у Културном центру биће отворен део поставке са 25. међународног салона урбанизма одржаног 8. новембра у Сремској Митровици.
  Домаћин ове манифестације је Јавно урбанистичко предузеће "План" Рума.
  Свечано отварање је заказано за 11 часова
  .

   

   

 • Хуманитарни турнир "др Жарко Миладиновић"

  23. новембар 2016.

  ПлакатСПЦО Рума - Храм силаска Светог Духа на апостоле организује хуманитарни турнир у малом фудбалу "др Жарко Миладиновић". Прикупљеним новцем биће обезбеђена нова протеза Јасмини Микша. Улаз је слободан, уз прилог за протезу на доборвољној основи.

  Распоред утакмица на хуманитарном турниру "др Жарко Миладиновић" у Руми 23. новембра 2016. године:

  12.00 отварање
  12.00 СППШ "Стеван Петровић Бриле" из Руме и Другари из Руме
  12.30 ССШ "Бранко Радичевић" из Руме и Шимицу из Руме
  13.00 Термал из Врдника и Наставници средњих школа из Руме
  13.30 Гимназија "Стеван Пузић" из Руме и СТШ "Миленко Брзак Уча" из Руме
  14.00 Б(у)раззерс из Старе Пазове и ФК Рума из Руме
  14.30 Епархија сремска и Наставници основних школа из општине Рума
  15.00 Бостанџије и Општина Рума
  15.30 ДДОР Осигурање и Општина Ириг

  Финале и додела медаља ће бити 24. новембра од 16.00.

  Гости турнира прослављени фудбалери Саво Милошевић и Милан Лане Јовановић.

 • Извештај са XIV седнице Општинског већа

  22. новембар 2016.

  Данас је у Градској кући у Руми одржана XIV седница Општинског већа општине Рума.

  Прва тачка дневног реда односила се на Нацрт Измене и допуне Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Рума за 2016. годину. Стицањем статуса земље кандидата Србија је ушла у нову фазу европских интеграција и остварила право на коришћење средстава из предприступних фондова - IPA II. Како је најавило Министарство пољопривреде и животне средине, крајем 2016. године очекују се први конкурси. Пошто су пољопривредници директни корисници ових средстава, урађена је Измена и допуна поменутог Програма ради увођења мере која предвиђа обуку пољопривредних произвођача и прерађивача за коришћење средстава ЕУ за пољопривреду IPARD. Средства за ову намену обезбеђена су у буџету општине Рума у износу од 200.000,00 динара.

  Чланови Општинског већа усвојили су Одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2017. годину. Циљ који се жели постићи овом Одлуком је квалитетније утврђивање основице пореза на имовину базирано на просечној тржишној вредности непокретности која је остварена у промету појединих група непокретности у зависности од зоне у којој се налазе. Ова Одлука ступа на снагу осмог дана од објављивања у „Службеном листу општина Срема“, а примењиваће се од 1.јануара 2017. године.

 • Изложба „Купиник – последња престоница српских деспота“

  22. новембар 2016.

  Купиник - позивницаУ среду, 23. новембра, у 19 часова Завичајни музеј Рума отвара историјску изложбу „Купиник – последња престоница српских деспота“.

  Ове године се обележавају три јубилеја везана за српску деспотску породицу Бранковић: 530 година од њиховог доласка у Срем, пет векова од смрти Светог владике Максима и три стотине година од спаљивања моштију Светих Бранковића. Ценећи велики значај ове породице у националној историји Србије, Завичајни музеј Рума је покренуо пројекат који има за циљ да афирмише овај део наше историје. У оквиру њега посебно је апострофиран Купиник, тврђава која је била седиште сремских Бранковића, а који након коначног пада Смедерева под турску власт (1459. године)  представља последњу престоницу српских деспота. Осим изложбе пројекат подразумева и едукативне радионице и стручна предавања која ће бити одржана у току трајања изложбе (до 10. јануара 2017.).

 • Заказана XIV седница Општинског већа

  21. новембар 2016.

  XIV седница Општинског већа општине Рума ће се одржати 22.11.2016. године са почетком у 10.00 часова Градској кући. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Нацрт Измена и допуна Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја општине Рума за 2016. годину

  2. Предлог Одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра непокретности за утврђивање пореза на имовину за 2017. годину на територији општине Рума

  3. Предлог Одлуке о приступању реализацији пројекта "Набавка хидромашинске и електро опреме за санацију подстанице на пумпној станици за повишење притиска за потребе насеља Стејановци у општини Рума"

  4. Предлог Одлуке о избору организације која ће извршити утврђивање тржишне вредности грађевинског земљишта парцеле бр. 3026/5 у к.о. Рума

  5. Предлог Одлуке о избору организације која ће извршити утврђивање тржишне вредности грађевинског земљишта парцеле бр. 418 у к.о. Кленак и парцеле бр. 639/33 к.о. Доњи Петровци

  6. Предлог Одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације Блока 3-2-1 у Централној зони у Руми.

 • Јавни позив за регресирање трошкова превоза студената у међумесном саобраћају у академској 2016/2017. години

  21. новембар 2016.

  Комисија за регресирање трошкова превоза студената у међумесном саобраћају објављује Јавни позив за регресирање трошкова превоза студената у  међумесном саобраћају у академској 2016/2017. години.

  Право на регресирање трошкова превоза имају студенти високошколских установа, који кумулативно испуњавају следеће услове:

  1. имају пребивалиште на територији Општине Рума;

  2. свакодневно путују до високошколских установа које похађају, на једној од наведених релација: Рума-Београд, Рума-Нови Сад, Рума-Сремска Митровица, или на релацији од места пребивалишта до Шапца.;

  3. школују се на терет буџета;

  4. први пут уписују годину студија;

  5. нису корисници услуга смештаја у студентским центрима; и

  6. нису корисници студентских стипендија и кредита Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Владе АП Војводине, локалних самоуправа, Републичког фонда за развој научног и уметничког подмлатка, Фонда за стипендирање даровитих студената Универзитета у Новом Саду и других институција, фондова и фондација.

  У складу са Одлуком, право на регресирање трошкова превоза немају апсолвенти и студентитрећег степена (докторске академске студије).

  Рок за подношење Захтева је од 21.11.2016. до 05.12.2016. године.

  Преузмите Оглас и Захтев.

 • "Партиципативно буџетирање" - Румљани гласали

  19. новембар 2016.

  Ruma glaasanjeУ понедељак 21. новембра завршава се гласање у оквиру пројекта „Партиципативно буџетирање.  Грађани гласају за три од десет предложених пројеката који су од значаја за унапређење квалитета живота у Општини Рума.

  Идеја/е са највише  биће финансирана из буџета Општине Рума у 2017. години.

  Грађани могу још у понедељак, у времену од 7 до 15 часова, гласати у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107.

  У данима викенда и у понедељак 21. новембра могуће је гласати и електронским путем.

  Електронска верзија гласачког листића се налази на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

 • Сервантес пред Румљанима

  18. новембар 2016.

  CitaonicaВечерас у читаоници Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" ће бити одржана трибина под називом "Сервантес заувек".

  Гост трибине је проф. др Јасна Стојановић а почетак је заказан за 20 часова.

   

   

 • Министарство здравља без примедби на рад Дома здравља "Рума"

  18. новембар 2016.

  dr Snezana Bojanic StojicМинистарство здравља Републике Србије донело је Решење којим се потврђује да Дом здравља "Рума" испуњава све прописане услове у погледу кадрова, опреме, просторија и лекова за обављање одређених послова здравствене делатности.

  Министарство је дозволило да румски Дом здравља настави са пружањем свих здравствених услуга које тренутно ова установа примарне здравствене заштите нуди грађанима наше општине.

  Дом здравља "Рума" ће и даље имати службе: превентивне здравствене заштите за све категорије становника, општу медицинску помоћ са кућним лечењем, негом и хитном медицинском помоћи, здравствене заштите деце и школске деце, здравствене заштите жена, поливалентне патронажне службе, биохемијске и лабараторијске дијагностике, радиологије (ултразвучна дијагностика и РТГ дијагностика), здравствене заштите радника, дерматовенерологије, оториноларингологије, интерне медицине, офталмологије, неуропсихијатрије и пнеумофтизиологије.

  Решењем су препознате и све сеоске амбуланте(16), а стоматолошке делатности, пред румског Дома здравља, су дозвољене и у четири села румске општине, Платичеву, Хртковцима, Кленку и Путинцима. У та четири села као и у две апотеке у граду добијена је дозвола за обављање фармацеутске делатности.

  "Сви здравствени послови које тренутно обављамо су нам признати и за грађане румске општине је веома важно што Дом здравља није изгубио ниједну делатност", истакла је директорица Дома здравља "Рума" др Снежана Бојанић Стојић.

 • Гласали Хртковци и Никинци, сутра гласање испред Завичајног музеја

  18. новембар 2016.

  GlasanjeВелики број грађана Хртковаца и Никинаца узео је јуче учешће у реализацији пројекта "Партиципативно буџетирање". Сви грађани који су до сада гласали су помогли општини Рума да боље сагледа потребе локалне заједнице.

  Румљани могу још данас и у понедељак 21. новембра гласати  у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107 и то у времену од 7.00 до 15.00 часова.

  У суботу 19. новембра пулт и гласачка кутија биће постављени поред зграде Завичајног музеја у Руми (код улаза на Градску пијацу) и грађани ће моћи да гласају у времену од 9 до 12 часова.

 • Вече хаику поезије у Руми - петак 18. новембар

  17. новембар 2016.

  Janika Peci i Dragana CaticКњижевна заједница "Фрушка гора" организује у петак 18. новембра књижевно вече хаику поезије, а то приликом своје књиге ће представити писци Јаника Печи и Драгана Ћатић.

  Књижевно вече ће се одржати у просторијама "Српске књиге М", улица Павловачка 27 у Руми.

  Почетак је заказан за 19 часова.

  О књигама ће поред аутора говорити и књижевни критичар Милијан Деспотовић.

   

 • Биоскопски репертоар

  17. новембар 2016.

  Од 17. до 23. новембра, Мала дворана КЦ-а

  17.00 - Храбри витез Тренк

  Радња овог европског цртаног филма за који савремена критика каже да је “Мач у камену” нове генерације, смештена је у средњи век међу витезове, уличне свираче и змајеве. Ово је прича о дечаку Тренку (Матеја Вукашиновић) који мора да научи шта су јунаштво и храброст пре него што од сиромашног кмета на имању злог Барона Злопогледића (Милан Громилић) израсте у сјајног витеза под заштитом великог ментора витеза Гвоздена од Дебелог ‘лада (Драган Вујић Вујке).

  19.00 и 21.00 - Пловидба кроз време: Пут живота

  Право уживање за све љубитеље фантастичних филмских покретних слика, снажних визуелних приказа у режији чувеног Теренса Малика. Малик је амерички филмски режисер, сценариста и продуцент, који је радио више од 30 година на овом документарном филму. Он је написао и режирао ово остварење које слави Земљу – од рођења универзума до његовог коначног распадања.

 • Кабинет за ветерину и сточарство за понос Пољопривредне школе у Руми

  17. новембар 2016.

  Средња пољопривредно - прехрамбена школа "Стеван Петровић - Бриле" ће ускоро обогатити практичну наставу новоизграђеним Кабинетом за ветерину и сточарство. Сви радови на изградњи и опремању кабинета су практично завршени и ускоро ће он бити доступан свим ученицима једине пољопривредне школе на територији Срема.

  Пројекат изградње Кабинета за ветерину и сточарство је финансиран од стране Општине Рума са 7.200.000,00 динара, Управе за капитална улагања АП Војводине са 12.856.581,87 динара и Пољопривредне школе са 2.396.492,97 динара.

  За опремање сточарског дела кабинета издвојено је 3.600.000 динара. Покрајински секретаријат за пољопривреду је донирао 1.500.000 динара, док је остатак финансиран средствима школе.

  За опремање другог дела кабинета и учионица Општина Рума је обезбедила 500.000 динара, док је сама школа издвојила 100.000 динара.

  {vsig}kabinetstocarstvo{/vsig}

 • Унапређење родне равноправности

  16. новембар 2016.

  Rodna ravnopravnostВечерас у Културном центру Рума у оквиру манифестације „Дани активизма“ биће одржана трибина на којој ће се говорити о унапређењу родне равноправности.

  Гошћа трибине биће др Марина Хјусон из београдског Института за криминолошка и социолошка истраживања.

  Почетак је заказан за 18 часова, а у оквиру трибине биће уприличен и концерт румске етно групе "Врело".

 • 19. такмичење соло певача "Никола Цвејић"

  16. новембар 2016.

  Takmicenje solo pevaca plakatФонд "Никола и Марица Цвејић", у сарадњи са Основном музичком школом "Теодор Тоша Андрејевић", организује 19. такмичење соло певача "Никола Цвејић".

  Концерти и цео ток такмичења ће се одвијати 25. и 26. новембра, у свечаној сали ОШ "Душан Јерковић" у Руми.

   

 • Победе одбојкашица и рукометашица

  16. новембар 2016.

  ZOKОдбојкашице ЖОК "Рума" забележиле су у 5. колу "II лиге група север" и четврту првенствену победу. Румљанке су савладале екипу "Футог веста" резултатом 3:0 (25:15,25:23,25:17). У наредном колу Румљанке гостују екипи "Волејстара" у Сомбору.

  Одбојкаши "Словена" су поражени од екипе "Меркура" у петом колу "I војвођанске лига група север". Румљани су изгубили резултатом 3:1 19:25,25:20,26:24,29:27). У недељу од 17 часова у Спортском центру "Рума" одбојкаши "Словена" дочекују екипу "Вест".

  Рукометашице "Словена" су на свом паркету надиграле екипу "Петроварадина" резултатом 18:17. Са скором пет победа и три пораза ЖРК "Словен" је тренутно трећепласирана екипа "Прве лиге Србија - група Север".

 • Гласање у Хртковцима и Никинцима - четвртак 17. новембар

  16. новембар 2016.

  ListicУ оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" сутра ће у Хртковцима и Никинцима бити организовано гласање за најбоље пројекте од значаја за грађане Општине Рума.
  У центру Хртковаца грађани ће моћи да гласају у времену од 9 до 11 часова, док је у Никинцима термин за гласање од 11:30 до 13:30 часова.

  Такође, у суботу 19. новембра пулт и гласачка кутија биће постављени поред зграде Завичајног музеја у Руми(код улаза на Градску пијацу) и грађани ће моћи да гласају у времену од 9 до 12 часова.

  Сваког радног дана до 21 новембра, у времену од 7.00 до 15.00 часова грађани могу гласати у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107 или електронским путем на e-mail: participativno@ruma.rs

  Гласачки листић за електронско гласање.

 • Партиципативно буџетирање - Добринци дали свој глас најбољим предлозима

  15. новембар 2016.

  DobrinciГрађани Добринаца су данас у центру села гласали за најбоље пројекте који могу живот у нашој општини учинити квалитетнијим и лепшим.

  Фаворит мештана Добринаца је свакако пројекат реновирања Дома културе у овом селу, али су и сви остали предложени пројекти, по признању Добринчана, добили по неки глас.

  Подсетимо, на предлог грађана на гласачком листићу се налази 6 градских и 4 сеоска пројектна предлога.

  Гласа се заокруживањем три предлога и то по принципу: заокружи два градска и један сеоски предлог, или заокружи један градски и два сеоска предлога.

  Тим за имплементацију пројекта "Партиципативно буџетирање" је дефинисао овај модел гласања како би мотивисао грађане Руме да дају подршку неком од сеоских пројеката и обратно да мотивише људе из сеоских месних заједница да гласају за неки пројекат важан за градско становништво.

 • Почела изградња фабрике у Добринцима - И нова радна места и уговори за мале пољопривреднике

  15. новембар 2016.

  La linea verdeСвечаним полагањем камена темељца данас је у Добринцима обележен почетак радова на изградњи фабрике за производњу и прераду поврћа.

  Реч је о инвестицији вредној 8 милиона евра италијанске компаније "La Linea Verde", а фабрика у Добринцима ће у наредне три године упослити 150 радника.

  Камен темељац су положили Бранислав Игњатовић генерални директор компаније "La Linea Verde" у Србији, Слађан Манчић председник Општине Рума и Драган Стевановић државни секретар у Министарству привреде.

  Председник Општине Рума Слађан Манчић је нагласио да румска локална самоуправа следи курс Владе Републике Србије, која је и омогућила стварање позитивне инвестиционе климе, долазак инвеститора и отварање нових радних места.

  "Важно је што ће овде посао добити 150 радника из Добринаца и околних села и то нас веома радује. Међутим, значај ове инвестиције се огледа и у томе што ће она омогућити малим пољопривредним газдинствима да постану кооперанти oве компаније и остваре приход кроз пластеничку и другу производњу. Рума је у овом тренутку једно велико градилиште. Поред фабрике "La Linea Verde" у поодмаклој фази је и изградња још четири производна погона", поручио је Манчић и додао да Општина Рума не прави разлику између града и села, тј. да равномерно улаже у развој целе општине.

 • Јавна расправа о РТВ програмској шеми у Руми - четвртак 17. новембар

  14. новембар 2016.

  РТВУ четвртак 17.11.2016.године, у периоду од 13 до 15 часова, у конференцијској сали Културног Центра у Руми одржаће се јавна расправа Програмског савета Радио- телевизије Војводине.
  Циљ расправе је да се представи програмски садржај РТВ-а и да се у непосредном контакту са публиком добије повратна информација у сврху побољшања квалитета истог.
  Ово је четврта по реду расправа, једина у региону Срема, стога позивамо све заинтересоване да дођу и дају своје сугестије са циљем побољшања квалитета програмског садржаја Радио- телевизије Војводине.
  Учесици јавне расправе у Руми
  биће:
  Милада Поповић - уредница првог програма РТВ-а
  ;
  Драган Јуракић - аутор емисије "Под истим кровом"
  ;
  Драган Ремецки - аутор емисије "Додати живот годинама"
  ;
  Ђорђе Симовић - уредник емисије "Пољопривредно добро" .
  Улаз је слободан!

 • Гласали Жарковчани и Путинчани, сутра је ред на Добринчане

  14. новембар 2016.

  Glasanje u PutincimaПројекат пешачко - бициклистичке стазе између Жарковца и Путинаца мотивисао је велики број грађана, ова два села наше општине, да се укључе у пројекат "Партиципативно буџетирање".

  Општински тим за имплементацију пројекта "Партиципативно буџетирање" организовао је данас гласање у Жарковцу и Путинцима, а гласачка кутија биће сутра у Добринцима.

  У Добринцима ће се гласати у времену од 9 до 11 часова.

  У четвртак ће општински пулт са гласачком кутијом бити у Хрковцима и Никинцима.

  До 21. новембра грађани могу гласати радним данима, у времену од 7.00 до 15.00 часова, у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107.

  Све време гласања грађанима Општине Рума је доступно гласање и електронским путем.

  Електронска верзија гласачког листића се налази на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

 • Реконструкција улице Вељко Дугошевић

  14. новембар 2016.

  Rekonstrukcija ulice V. DugosevicРадови на реконструкцији улице Вељко Дугошевић у Руми су почели. Тренутно се ради реконструкција водоводне мреже и електроинсталација, затим следи комплетна реконструкција пута са околним простором.

  Реконструише се део улице Вељко Дугошевић од Врдничке улице према Кудошу.

  Радови се финансирају из општинског буџета, а вредност износи 32,4 милиона динара.

  Рок за завршетак радова је до краја године.

  {vsig}vdugrekonstrukcija{/vsig}

 • Почињу пријаве за 28. зимски турнир у футсалу

  10. новембар 2016.

  Zimski turnirДанас почињу пријаве за традиционални зимски турнир у футсалу, који се по 28. пут одржава у Спортском центру "Рума".

  Пријаве трају до 30.11.2016. године. Котизација за сениорске екипе износи 12.000 динара, a сви заинтересовани могу се јавити на број телефона 060/0-323-383 или пријавити учешће у просторијама СЦ "Рума".

  Награда за најбољу екипу износи 200.000 динара, док ће другопласираној екипи припасти 50.000 динара.

  Најбољи појединци ће од пријатеља турнира добити вредне робне награде.

  Организатори турнира су Спортски центар"Рума", Општина Рума и ДДОР Нови Сад А.Д.

 • У понедељак гласају грађани Жарковца и Путинаца - Партиципативно буџетирање

  10. новембар 2016.

  Glasaj za najbolji projekatЗа грађане Жарковца и Путинаца у понедељак 14. новембра биће организовано гласање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање".

  Гласачка кутија биће постављена у центру Жарковца у времену од 9 до 11 часова, док се у Путинцима гласа од 11:30 до 13:30 часова.

  На основу предлога грађана на гласачком листићу се налазе шест градских и четири сеоска пројектна предлога.

 • Обавештење ЈП "Комуналац"

  10. новембар 2016.

  КомуналацЈП ''Комуналац''  обавештава кориснике својих услуга да, у петак 11. новембра 2016. године, смеће неће одвозити из оних градских улица и села која су по распореду за тај дан.

  Смеће ће бити одвежено првог наредног термина.

  Такође, у петак неће бити вршена ни наплата паркинга.

   

 • Beldocs eho турнеја pо Србији 2016: Црњански

  10. новембар 2016.

  CrnjanskiВорки тим Рума у сарадњи са фестивалом Beldocsприказује13. новембра, у малој дворани Културног центра филм "Црњански". Почетак пројекције је у 20 часова.
  Редитељ: Данило Бећковић
  Земља продукције: Србија
  Година: 2015
  Дужина: 100′

  Поред тога што је био један од најважнијих српских уметника, Милош Црњански је живео једну од најтрагичнијих судбина у новијој српској историји. Његова животна прича уско је испреплетана са преломним моментима наше националне судбине у двадесетом веку.

 • Гласај за најбоље пројекте - Партиципативно буџетирање

  10. новембар 2016.

  {youtube}IxmgBHM9rkc{/youtube}

  ГЛАСАЧКИ ЛИСТИЋ

 • Модернизација механизације у Пољопривредној школи

  9. новембар 2016.

  MehanizacijaНова механизација за побољшање квалитета рада у области ратарске производње стигла је данас у СППШ "Стеван Петровић - Бриле".

  Румска Пољопривредна школа је добила нову ОЛТ пнеуматску сејалицу за сетву кукуруза, пољску косачицу са два диска, захвата 165цм и ротациону фрезу, захвата 165цм, за обраду земљишта у воћњацима и виноградима.

  Опрему је донирао Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, на основу конкурса за опремање пољопривредних школа. Укупна вредност нове механизације износи око 7.200 евра.

  Пристигла механизација ће модернизовати практичну наставу, подићи на виши ниво обраду земљишта, али је нова опрема и својеврсно учило за ученике Пољопривредне школе, сматра директор ове образовне установе Милан Пуповац.

 • Чаробна фрула - Оперска представа за децу

  9. новембар 2016.

  Čarobna frula Srpsko narodno pozorište Novi SadСубота, 12. новембар у 19.00 часова
  Културни центар Рума - камерна сцена

  Српско народно позориште - Нови Сад
  В. А. Моцарт
  ЧАРОБНА ФРУЛА
  - оперска представа за децу -

  Диригент: Микица Јевтић
  Режија: Ксенија Крнајски

  Улаз слободан уз пропусницу коју можете подићи на билетарници Културног центра
  Радно време билетарнице: сваки дан од 10 до 12 и од 18 до 21 час
  Број улазница је ограничен!

 • Петак 11. новембар - нерадан дан

  9. новембар 2016.

  Natalijina ramondaЗбог обележавања Дана примирја у Првом светском рату Општинска управа Општине Рума неће радити у петак 11. новембра.

  Дан примирја у Првом светском рату обележава се у знак сећања на 11. новембар 1918. године, када је у Француској, у специјалном вагону маршала Фердинанда Фоша, потписано примирје у Првом светском рату.

  Примирје, које је било на снази све до закључивања коначног мировног споразума у Версају, 28. јуна 1919. године, обележава се у свим земљама које су потписале споразум.

  Празник је у Србији први пут званично обележен 2012. године, на основу измена Закона о државним и другим празницима које је Скупштина Србије усвојила крајем 2011. године.

  У Србији је 11. новембар нерадан дан.

 • Оглас - Закуп грађевинског земљишта у сврху постављања монтажних објеката

  9. новембар 2016.

  Грађевинско земљиште јавне намене даје се у закуп на одређено време путем јавног надметања у сврху постављања привремених монтажних објеката у Општини Рума и насељу Платичево.

  Писмена пријава доставља се ЈП "Дирекција за изградњу Руме", улица 27. октобар 38/II поштом или преко писарнице предузећа. Рок за достављање пријаве је 8.12.2016. године.

  Сва ближа обавештења и информације могу се добити у правној служби ЈП "Дирекција за изградњу Руме" на телефон 478-077.

  Преузмите Оглас

 • Представа "Даме бирају" - 15. новембар

  9. новембар 2016.

  PlakatПредстава префињеним хумором третира тематику незапослености младих људи и егзистенцијална питања младог човека.
  Притиснути беспослицом, а самим тим и беспарицом, петорица младића решење својих проблема покушавају да пронађу као стрипери у ноћном клубу. Пратећи ове симпатичне јунаке од идеје за стриптиз до њене коначне реализације, представа нас води кроз узбудљиве сцене у којима обилују кореографске секвенце и изузетно узаврела атмосфера која нас држи напетим до самог краја представе!
  Уторак, 15. новембар 2016.
  године у 20.00 часова
  Велика дворана КЦ
  Алт театар Сарајево
  Режија: Адмир Гламочак
  Играју: Енес Салковић, Аднан Горо, Амила Терзимехић, Давор Сабо…
  Цена улазнице – 600 динара

 • „Дани активизма“ - за унапређење родне равноправности и против насиља над женама

  8. новембар 2016.

  Rodna ravnopravnostПригодном свечаношћу данас је у Дому здравља "Рума" обележен почетак манифестације „Дани активизма“ - за унапређење родне равноправности и против насиља над женама.

  Манифестација је пропраћена и поставком фото изложбе у главном холу румског Дома здравља „WONET – женска мрежа за будућност Европе“(пројекат Општине Савски венац).

  Свечаности у Дому здравља присуствовао је и председник СО Рума Стеван Ковачевић, који је том приликом напоменуо да зрелост једног друштва, између осталог, зависи и од степена родне равноправности.

 • Две медаље за румске кик-боксере

  8. новембар 2016.

  Kik boksНа првенству Србије за кадете и јуниоре одржаном у Банатском Новом Селу 6. новембра. чланови Кик-бокс клуба "Ру-09" су још једном потврдили квалитет.

  Димитрије Вуковић у категорији -81кг и Манојло Ђурић у категорији -75кг су представљали румски клуб на овом такмичењу.

  Оба борца су прескочила своје прве препреке у четвртфиналу без већих потешкоћа.Манојло је победио противника из крагујевачког "Радничког", а Димитрије из београдског "Крсташа". Манојло je у полуфиналу имао меч са актуелним прваком света Небојшом Кељановићем из новосадске "Војводине". У неизвесном мечу Манојло је поражен резултатом 2:1 и тако морао да се задовољи брознаном медаљом.
  Димитрије
  је свој полуфинални меч радио са противником из "Пагонис тима" и забележио још једну победу чиме се пласирао у финале.

 • Оглас за јавну лицитацију за закуп пољопрвиредног земљишта у државној својини на територији општине Рума

  8. новембар 2016.

  Право учешћа у јавном надметању за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини има: правно и физичко лице које је уписано у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу најмање три године.
   
  Увид у документацију: графички преглед катастарских парцела по катастарским општинама и списак парцела по формираним јавним надметањима (комплексима), која су предмет издавања у закуп, може се извршити у Служби за катастар непокретности Рума, сваког радног дана од 8 дo 14 часова, контакт телефон: 022-474-230.
   
  Рок за подношење документације за пријављивање је до 12 сати, дана 23.11.2016. године.
   
  Јавно надметање за давање у закуп и на коришћење земљишта из дела I. тачке 1. овог огласа одржаће се у згради 4, Месне заједнице Општине Рума, улица Партизанска бр. 41а, и то:

  1. К.О. Марђелос, Вогањ, Павловци и Стејановци дана 24.11.2016. године са почетком у 15:30 часова

  2. К.О. Кленак, Витојевци и Грабовци дана 25.11.2016. године са почетком у 15:30 часова

  3. К.О. Платичево, Никинци и Буђановци, дана 28.11.2016. године са почетком у 15:30 часова

  4. К.О. Мали Радинци, Путинци и Хртковци, дана 29.11.2016. године са почетком у 15:30 часова

  5. К.О. Краљевци, Жарковац, Добринци и Рума дана 30.11.2016.године са почетком у 15:30 часова

  Оглас

  Формулар за пријављивање

   

 • АНИП "Бранко Радичевић" - "Краљице 2016"

  8. новембар 2016.

  {youtube}qRt747OOVQ4{/youtube}

  „Краљице“ представљају поворку лепо обучених и накићених девојака које својим песмама и игром доносе берићет и благостање домовима које посете. Готово увек су ишле на Духове (Св. Тројица) и тада су их домаћини примали у своја дворишта где су после отпеваних песама добијале разне дарове. У неким крајевима ово је била прилика да „Краљице“ погледају где има који момак за женидбу, а и да им ово буде својеврсна промоција. Још Вук Стефановић Караџић бележи њихово постојање на простору Срема.

  Трогодишњи пројекат под називом „Да и нашим шором краљице крену“ који је подржала Општина Рума, је имао за идеју да ревитализује овај обичај у Руми и на тај начин га врати у народ.

 • Искористи своје право и гласај за пројекте који могу учинити живот у Општини Рума бољим

  7. новембар 2016.

  Pocetak glasanjaПромоција пројекта "Партиципативно буџетирање" одржана је данас на Градском тргу у Руми.

  Грађани су информисани о начину на који се гласа, о предложеним пројектима, а велики број Румљана је искористио прилику и већ у првом дану гласао на општинском пулту, на Градском тргу.

  Пројекат су подржали локални и регионални медији чији су представници данас такође гласали.

  Општина Рума позива све грађанке и грађане Општине Рума да гласају за предложене предлоге који по њиховом мишљењу могу унапредити квалитет живота у нашој општини.

 • Уређено степениште у излетишту Борковац

  7. новембар 2016.

  Stepeniste u BorkovcuОпштина Рума наставља са улагањима у излетишту Борковац.

  Након недавно завршене трим стазе која је, на предлог грађана, рађена кроз пројекат "Партиципативно буџетирање", радови су приведени крају и на уређењу степеништа које спаја шеталиште кроз борковачку шуму, са саобраћаницом која води ка базену "Борковац" и језеру.

  Председник Општине Рума Слађан Манчић истиче да ће ови радови употпунити туристичку понуду у излетишту Борковац.

  "Излетиште је веома посећено. Много људи пролази шумском стазом, користи је за рекреацију и зато смо и желели смо да уредимо степениште, које није било у репрезентативном стању. Главни радови су завршени, остало је још да се поставе жардињере са цвећем на потпорним зидовима, клупе за одмор и рукохвати на огради", изјавио је Манчић.

 • Коначна листа - пакети грађeвинског материјала

  7. новембар 2016.

  Gradjevinski materijalНа основу члана 17. став 2. Правилника о условима и мерилима за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала, поступку и начину рада Комисије за избор корисника за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала дана 7. новембра 2016. године објављује:

  Коначну листу реда првенства за доделу помоћи за решавање стамбених потреба избеглица доделом пакета грађевинског материјала.

  Преузмите Одлуку

 • Обновљен спомен комплекс српским војницима из Првог светског рата

  7. новембар 2016.

  SpomenikНа Градском гробљу у Руми јуче је уприличена државна церемонија поводом откривања обновљеног спомен комплекса српским војницима из Великог рата.

  Српско војничко гробље у Руми је обновљено средствима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и том приликом је утрошено шест милиона динара.

  У њему је сахрањено 55 српских војника који су јуначки дали своје животе на почетку Првог светског рата, на Легету.

  Споменик палим јунацима открили су помоћник министра у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Милан Поповић и председник СУБНОР-а Општине Рума Момир Милошевић.

  Венце су положили и представници локалне самоуправе у Руми предвођени председником СО Рума Стеваном Ковачевићем.

 • Светлана Билић суди Светско првенство(у- 20) у Папуи Новој Гвинеји

  7. новембар 2016.

  Svetlana BilicПризнање за Фудбалски савез Србије и Судијску организацију: Светлана Билић, међународни помоћни судија из Руме, чланица Струковне организације судија ОФС Рума, биће учесник ФИФА Светског првенства за играчице до 20 година, које се од 13. новембра до 5. децембра одржава у Папуи Новој Гвинеји.
  Светлана се нашла у групи од 16 најбољих судија и 28 помоћних судија из свих ФИФА конфедерација које ће судити утакмице на једном од најпрестижнијих такмичења када је женски фудбал у питању.

  После дужег времена ФСС ће имати свог представника на једном од великих такмичења женског фудбала.

  Светлана честитамо!

 • Почиње гласање - могуће гласати и електронским путем

  7. новембар 2016.

  GlasanjeДанас почиње гласање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање". Грађани ће моћи да гласају за три од понуђених десет предлога. На гласачком листићу се налази шест градских и четири сеоска пројекта предлога.

  Гласаће се заокруживањем броја испред предлога и то по принципу:

  а) заокружи два градска и један сеоски предлог;

  или

  б) заокружи два сеоска и један градски предлог.

  Гласање траје до 21. новембра. Грађани радним данима у времену од 7 до 15 часова могу гласатиу Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107.

  Грађанима Општине Рума биће доступно и гласање електронским путем.

  Електронска верзијагласачког листића се налази на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

  Неопходно је да упитник у PDF формату сачувате на свом рачунару, попуните и пошаљете на e-mail: participativno@ruma.rs

  Са једне е-mail адресе могуће је гласати само једном. Гласови на којима је заокружено више од три предлога неће се узимати у обзир приликом бројања гласова.

  Грађани могу данас гласати и на Градском тргу у Руми, у времену од 10 до 12 часова.

  Ваш предлог има шансу да уђе у буџет Општине Рума за 2017. годину.

  Гласачки листић за електронско гласање.

 • Асфалтирање улица у насељу "Срем"

  4. новембар 2016.

  Асфалтирање насеља СремПредставници локалне самоуправе обишли су данас насеље “Срем” у Руми у којем су почели радови на асфалтирању путева.

  “Желимо да сва насеља, да ли у граду или сеоским месним заједницама, имају асфалтиране улице. Данас смо у насељу “Срем” које броји око 90 станова, скоро 150 људи овде живи. Никада нису имали асфалт. Одлучили смо да асфалтирамо обе улице које заједно имају близу 600 метара. Вредност радова је нешто преко 4 милиона динара и иде из уговора који имамо о одржавању. Верујем да ће радови бити завршени убрзо, вероватно већ сутра ако време дозволи”, изјавио је председник Општине Рума, Слађан Манчић.

  Раде Миленковић Васовић, становник насеља “Срем”, је рекао да су услови за живот били веома лоши. “Путеви су били блатњави, насипали смо неке црепове, цигле, блокове, разгртали снег, само да можемо да изађемо јер нам се више пута дешавало да не можемо да одемо на посао. Писали смо молбу и петицију Општини. Председник Манчић нам је обећао да ће то бити решено. Захваљујем се и председнику и Општини Рума што су нам изашли у сусрет”, изјавио је Миленковић Васовић.

 • Откривање споменика на Градском гробљу

  4. новембар 2016.

  У недељу, 6. новембра, на Грдаском гробљу у Руми, у 12.00 часова биће одржана државна церемонија поводом откривања спомен комлекса српским ратницима из Великог рата.
  У Руми постоји српско војничко гробље у којем је сахрањено 55 српских војника и које је обновљено средствима Министарства за рад, борачка и социјална питања.

   

 • Извештај са XIII седнице Општинског већа

  4. новембар 2016.

  13. седница Општинског већаДанас је у Градској кући одржана XIII седница Општинског већа општине Рума.

  Чланови Општинског већа дали су сагласност на измену Плана јавних набавки Општинске управе општине Рума за 2016. годину на основу Одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за 2016. годину (донета на трећој седници СО Рума), Финансијског плана Општинске управе, Одлука о промени буџетске апропријације, као и на основу Решења о употреби текуће буџетске резерве које је усвојено на јучерашњој седници Општинског већа.

  На седници је усвојен и Предлог ценовника ЈП „Комуналац“ који ступа на снагу даном давања сагласности од стране Скупштине општине Рума, а примењује од 1. јануара 2017.године.

  „ЈП „Комуналац“ је поднело Предлог за измену ценовника чистоће који се односи на одвоз комуналног отпада како од приватних, тако и од правих лица. Предлог повећања је од 5 посто. То би у пракси значило да ће рачун једне четворочлане породице на сеоском домаћинству, која је до сада плаћала 500 динара, после усвајања новог ценовника бити за 25 динара већи“, изјавио је Жељко Дошен, помоћник директора за техничка питања. „Ми у последње четири године нисмо тражили повећање цена, а с обзиром да смо кренули у одвоз са комплетне територије Општине Рума створила се потреба за повећањем цена. И са овим повећањем смо испод калкулативних цена, а што се тиче окружења и даље смо најповољнији у Срему“, истакао је Дошен.

 • Заказана XIII седница Општинског већа

  3. новембар 2016.

  grbXIII седница Општинског већа Oпштине Рума ће се одржати 4.11.2016. године са почетком у 10.00 часова у Градској кући. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Давање сагласности на измену Плана јавних набавки Општинске управе Oпштине Рума за 2016. годину.

  2. Разматрање захтева Надзорног одбора ЈП " Комуналац" у Руми за давање сагласности а Ценовник РЈ " Чистоћа " број 5958 од 24.10.2016. године.

  3. Разматрање молбе за помоћ Анђеле Николић из Руме.

  4. Разматрање молбе за помоћ Александре Нинковић из Руме.

  5. Разматрање жалби на Одлуку о додели помоћи у грађевинском материјалу Комисије за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглица на територији општине Рума.

  6. Текућа питања.

 • У понедељак почиње гласање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање"

  3. новембар 2016.

  ParticipativnoЛокална самоуправа у Руми позвала је данас грађане Општине Рума да узму учешће у пројекту "Партиципативно буџетирање" и самим тим учествују у креирању општинског буџета за 2017. годину.

  Тим за реализацију пројекта "Партиципативно буџетирање" је на основу 160 предлога грађана сачинио коначну листу од десет предлога за који ће грађани моћи да гласају. Тим поводом данас је у Градској кући организована конференција за медије на којој су говорили начелник Општинске управе Душан Љубишић, координатор Тима за реализацију пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић и координаторка прошлогодишњег пилот пројекта Калина Симић из БИРН-а.

  Гласање ће бити организовано од 7. до 21. новембра, а на финалној листи предлога се налази шест градских и четири сеоска пројектна предлога.

  Координатор Тим за реализацију пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић је оценио да је први део пројекта урађен веома квалитетно и да су грађани препознали значај пројекта и у великом броју су се укључили у предлагање пројектних идеја.

 • XII седница СО Рума - куповина комбија и Правилник о успоривачима саобраћаја

  3. новембар 2016.

  Dušan LjubišićУсвајањем Решења о употреби буџетске резерве у износу од милион динара обезбеђена су средства да Општина Рума купи нови комби.

  Локална самоуправа пружа бесплатне услуге превоза бројним удружењима, спортским екипа и деци са територије Општине Рума, те је куповина новог комбија реална потреба, а не луксуз нагласио је начелник Општинске управе Душан Љубишић.

  "Општински комбији су 2002. и 2003. годиште, прешли су велики број километара и тренутно нису најбоље решење за бројне превозе које локална самоуправа обезбеђује, било да је реч превозу деце из Дневног боравка или превозу спортиста и удружења на разноразне манифестације. С обзиром да новца у буџету има, решили смо да купимо један нови комби који ће повећати и саму безбедност људи које превозимо", изјавио је Љубишић.

  За куповину комбија биће потребно издвојити око 3.400.000 динара, што је и нешто нижа сума него што је планирано.

 • XII седница СО Рума - деветомесечни Извештај о извршењу буџета

  3. новембар 2016.

  VećeЧланови Општинског већа су на данашњој седници разматрали Извештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Рума за период од 01.01.2016. до30.09.2016. године.

  Укупно остварени приходи и примања у првих девет месеци ове године износе 1.146.052.237,91 динара, односно 55,61 одсто бруто планираних прихода и примања, док су бруто извршени расходи и издаци у истом периоду 1.017.208.279,96 динара, односно 49,36 одсто, изјавила је шефица Одељења за финансије, привреду и пољопривреду Биљана Дамљановић.

  "Ми смо прилично задовољни начином на који се буџет Општине Рума пуни. Очекујемо још бољи прилив средстава у наредном периоду и још боље извршење буџета", казала је Биљана Дамјановић.

 • Документарни филм "Како постати златан"

  3. новембар 2016.

  ПлакатНедеља 6. новембар, Мала дворана КЦ-а, 20.00 часова
  Улаз бесплатан

  Ворки тим Рума у сарадњи са Фестивалом BELDOCS приказује документарни филм "Како постати златан". Више информација о филму на сајту Ворки тима Рума.

   

   

 • Омладински ЕУ инфо кутак

  3. новембар 2016.

  Poljoprivredna skolaУ оквиру пројекта "Омладински ЕУ инфо кутак", у Руми је у уторак 18. октобра у сарадњи са Општином Рума, реализована активност “ЕУ прекогранични пројекти у мојој општини”.
  Млади су имали прилике да се упознају са резултатима пројекта Agri-conto-clean - Допринос пољопривреде чистом окружењу и здравој храни, финансираном кроз ИПА програм прекограничне сарадње Хрватска-Србија.
  Пројекат је реализовала Пољопривредна школа“Стеван Петровић-Бриле“ из Руме са Пољопривредним факултетом из Осјека, у партнерству са Пољопривредни факултетом Нови Сад, Регионалном развојном агенцијом Срем и Хрватском агенцијом за храну.

 • Заказана XII седница Општинског већа

  2. новембар 2016.

  XII седница Општинског већа општине Рума ће се одржати 3.11.2016. године са почетком у 10.00 часова у Градској кући. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Разматрање Извештаја о извршењу Одлуке о буџету општине Рума за период од 01.01-30.09.2016. године

  2. Предлог Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 1.000.000,00 динара

  3. Предлог Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 200.000,00 динара

  4. Предлог Решења о употреби средстава текуће буџетске резерве у износу од 1.200.000,00 динара

  5. Предлог Правилника о критеријумима за уградњу техничких средстава за успоравање саобраћаја на путу

  6. Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о додели средстава из буџета општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за општину Рума за 2016. годину

  7. Текућа питања.

 • Предавање у средњим школама о штетном дејству алкохола

  2. новембар 2016.

  PredavanjeСредње школе из Руме прве су у Србији узеле учешће у пројекту "Едукација ученика средњих школа о дејству алкохола и психоактивних супстанци на организам човека и смањење психофизичких способности човека са практичном демонстрацијом".

  Пројекат спроводи Струковно удружење полиције "Др Рудолф Арчибалд Рајс", а после Руме, предавања ће се одржати у Новом Саду, Београду и Крагујевцу.

  Један од главних мотива за организовање предавање је подизање нивоа свести код ученика и изградња позитивног става у правцу неспојивости конзумирања алкохолних пића, опојних дрога и управљања возилима, казао је Владимир Џигурски, потпредседник Струковног удружења полиције и службеник ПУ Нови Сад.

  "Жеља нам је да предавањем и демонстрацијом ученицима средњих школа укажемо на штетност конзумирања алкохолних пића и психоактивних супстанци, посебно опојних дрога. Важно је да се младим људима још у адолесценцији развије свест о степену смањења, пре свега, елементарних моторичких способности(услед коришћења алкохола) неопходних за безбедно управљање возилима", изјавио је Џигурски.

 • Отворена изложба посвећена салашима

  2. новембар 2016.

  IzlozbaИзложба "Салаши - између идеализованог и стварног" Музеја града Новог Сада свечано је отворена синоћ у Завичајном музеју у Руми.

  Аутори изложбе су Весна Недељковић Ангеловска, музејска саветница и Феђа Киселички, музејски фотограф Музеја града Новог Сада, а Румљани су имали прилику да погледају фотографије забележене током етнолошког истраживања салаша Бачког Петровог Села(1987,2006, 2012-2014).

  Поред фотографија Киселичког изложени су и радови Љубомира Грујића и Владимира Червенке.

 • Оглас - Закуп пословног простора

  2. новембар 2016.

  Општина Рума даје у закуп путем јавног надметања пословни простор у Платичеву.

  Оглас о јавном надметању је отворен од 03.11.2016. године до 17.11.2016. године, а пријаве за учешће на јавном надметању са свим прилозима достављају се Јавном предузећу "Дирекција за изградњу Руме" Рума на писарницу предузећа и поштом.

  За све потребне информације и увид у документацију у вези предмета овог огласа заинтересовани се могу обратити Јавном предузећу "Дирекција за изградњу Руме" Рума, Улица 27. октобра 38/2 или на телефон број 478077.

  Оглас

 • Гласање почиње 7. новембра - "Партиципативно буџетирање"

  2. новембар 2016.

  GlasanjeУ оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" гласање ће се организовати у периоду од 7. до 21. новембра.

  Сваког радног дана од 7. до 21 новембра, у времену од 7.00 до 15.00 часова грађани могу гласати у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и у згради Општине Рума - Главна 107 или електронским путем на e-mail: participativno@ruma.rs

  У понедељак 7. новембра биће организовано гласање на Градском тргу у Руми, у времену од 10 до 12 часова.

  У понедељак 14. новембра гласаће се у Жарковцу и Путинцима. У центру Жарковца грађани ће моћи да гласају од 9 до 11 часова, док ће се гласање у центру Путинаца одвијати у времену од 11:30 до 13:30 часова.

  У уторак 15. новембра биће организовано гласање у Добринцима и то у времену од 9 до 11 часова.

  У четвртак 17. новембара гласаће се у Хртковцима и Никинцима. У центру Хртковаца грађани ће моћи да гласају у времену од 9 до 11 часова, док је у Никинцима термин за гласање од 11:30 до 13:30 часова.

 • Формирана листа предлога - "Партиципативно буџетирање"

  2. новембар 2016.

  LISTA predlogaОпштина Рума већ другу годину спроводи пројекат "Партиципативно буџетирање", који подразумева укључивање грађана у процес израде буџета и на тај начин заједно са грађанима ради на пројектовању будућности локалне заједнице.

  Градски тим за имплементацију пројекта "Партиципативно буџетирање" одредио је, на основу ваших предлога, листу предлога од којих ће један или више допринети унапређењу квалитета живота у Општини Рума.

  На листи се налази шест градских и четири сеоска пројектна предлога.

 • Вакцинација против сезонског грипа

  1. новембар 2016.

  ВакцијаОдзив грађана за вакцинацију против сезонског грипа на територији Општине Рума је добар и вакцинација тече по плану, поручили су из Дома здравља "Рума".

  Румском Дому здравља је за ову сезону испоручено 2.163 дозе вакцина, а до сада је утрошено 1.230 доза.

  Вакцинацијом се у случају оболевања развија блажа клиничка слика и могу се смањити могуће теже компликације и тежи облици болести. Још увек није касно за вакцинацију, с обзиром да је време имунизације 2 до 3 седмице.

 • Представа "Бајка о позоришту" - 3. новембар

  3. новембар 2016.

  Bajka-Бајка о позоришту-
  Велика дворана Културног центра
  Звездара театар Београд
  Владимир Ђурђевић
  комедија

  Режија: Марко Мисирача
  Играју: Тихомир Станић, Петар Стругар, Снежана Савић, Миодраг Крстовић, Милош Самолов,
  Невена Ристић и Весна Станковић

  Четвртак, 3. новембар 2016. у 20.00 часова
  Цена улазнице - 700 динара
  Радно време билетарнице: сваки дан од 10.00 до 12.00 и од 18 до 21.00 час, недељом само од 18.00 до 21.00 час


  Бајка о позоришту је комедија. Иако насловљена као бајка овај комад, нажалост, много више коренспондира са стварношћу од бајки које знамо. Положај културе, а пре свега позоришта и како културу и уметност доживљава наша политичка елита су главне теме којима се ова представа бави.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001