Филтер
 • Филмско вече "In memoriam - Славко Воркапић"

  19. октобар 2016.

  ПлакатIn memoriam - Славко Воркапић, 40 година после

  Организатор: Ворки тим Рума

  20. октобар (четвртак), Велики хол КЦ-а, 20.00

  Улаз слободан

   

 • Оглас за давање у закуп грађевинског земљишта јавне намене на одређено време за постављање привремених монтажних објеката

  31. октобар 2016.

  OglasПредседник Општине Рума је на предлог Надзорног одбора ЈП "Дирекције за изградњу Руме" донео Одлуку о расписивању огласа за давање у закуп грађевинског земљишта јавне намене на одређено време за постављање привремених монтажних објеката.

  Оглас о јавном надметању је отворен од 31.10.2016. године до 29.11.2016. године.

  Пријаве за учешће на јавном надметању са свим прилозима достављају се Јавном предузећу "Дирекција за изградњу Руме до 29. новембра до 15 часова.

  Јавно надметање је заказано за 30.11.2016. године у 9 часова у просторијама "Дирекција за изградњу Руме".

  Оглас

 • Изложба "Салаши - између идеализованог и стварног" - уторак, Завичајни музеј

  31. октобар 2016.

  SalašiЗавичајни музеј Рума, у уторак, 1. новембра 2016. године, приређује отварање гостујуће изложбе "Салаши - између идеализованог и стварног" Музеја града Новог Сада. Свечано отварање је заказано за 19 часова.

  Аутори изложбе су Весна Недељковић Ангеловска, музејска саветница и Феђа Киселички, музејски фотограф Музеја града Новог Сада.

  Породична газдинства на обрадивом земљишту, удаљена од насеља, позната под именом салаши, још увек могу да се нађу у плодној равници Војводине. Пољопривредна производња од које су људи на салашима живели била је у тесној вези са њиховим местом становања. То значи да су се куће, заједно са свим економским објектима, налазиле на самом имању, а имање се састојало од обрадивог земљишта, воћњака и ливада. Поред повезаности становања и привређивања, важна карактеристика салаша била је њихова изолованост, односно њихова физичка удаљеност од насеља – села и градова.

 • Вече уз звуке тамбуре / галерија слика

  31. октобар 2016.

  Festival25. Фестивал великих тамбурашких оркестара Војводине одржан је синоћ у Културном центру Рума. Фестивал је одржан у организацији Савеза тамбурашких друштава Војводине и Културног центра Рума, а покровитељ је била Општина Рума.

  На овогодишњем фестивалу, који је био ревијалног карактера, су учествовали: Заједнички састав дечјег ГТО “Бранко Радичевић” Рума и Оркестар ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” Рума;Дечји тамбурашки оркестар “Тамбураторијум” Панчево;ВТО ХКПД “Матија Губец” Рума;КУД “Светозар Марковић” ВТО “Васа Јовановић” Нови Сад;Суботички тамбурашки оркестар;ГТО “Бранко Радичевић” Рума и Велики тамбурашки оркестар Радио Телевизије Војводине.

  Фестивал је свечано отворио председник СО Рума Стеван Ковачевић, уз опаску да у Руми звуци тамбуре најлепше звуче.

 • Преусмеравање саобраћаја за време вашара

  31. октобар 2016.

  Јавно предузеће "Комуналац" обавештава грађане и привредне субјекте да ће због одржавања вашара саобраћај бити преусмерен у периоду од 1. до 3. новембра.

   

   

   

 • Интервуји за посао - Путинци, Хртковци, Краљевци и Вогањ

  28. октобар 2016.

  PosaoИнтернационална компанија из Руме обавиће наредне седмице интервјуе за посао са потенцијалним радницима у неколико села румске општине.

  Термини интервјуа су:

  Уторак, 1. новембар- Путинци од 12 до 15 часова;
  Среда
  , 2. новембар: Хртковци од 12 до 15 часова;
  Четвртак
  , 3. новембар: Краљевци од 12 до 15 часова;
  Петак
  , 4. новембар: Вогањ од 12 до 15 часова.

 • ГЦ "Срем" - заједничка прослава рођендана и Дан отворених врата

  28. октобар 2016.

  GC SremДанас су у Геронтолошком центру "Срем" ученици ОШ "Иво Лола Рибар" из Руме извели богат забавни програм, којим су честитали рођендане корисницима Установе који су рођени у октобру.

  Oвом приликом прослављено 33 рођендана.

  Међу слављеницима су била два 91-годишњака: Бошко Левнаић и Перо Никић и три 90-годишњакиње: Десанка Бобић, Анђелија Боговић и Десанка Пашић.

  Данас је уприличен и "Отворени дан за Центре за социјални рад": колегинице из свих центара сремског округа, из Руме, Сремске Митровице, Ирига, Шида, Пећинаца, Старе Пазове и Инђије су посетиле своје штићенике у овој установи, донеле им поклоне.

 • Одржана седница Привредног савета

  28. октобар 2016.

  Privredni savetНа дневном реду данашње седнице Привредног савета нашао се Извештај о пуњењу буџета за првих девет месеци 2016. године, а активно се дискутовало и комуналним услугама привредном сектору у Општини Рума.

  Привредном савету је на данашњој седници презентована и прва фаза пројекта "Партиципативно буџетирање", која је подразумевала да грађани предложе пројекте који имају значај за локалну заједницу.

  Привредном савету је представљен комплетан досадашњи поступак у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", а такође, било је речи и о укључивању привреде у будуће пројекте везане за "Партиципативно буџетирање, изјавио је координатор Тима за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић.

  "Изузетно нас радује што је велики број грађана узео учешће у пројекту. Њих укупно 797 је предложило 160 пројектних идеја, од којих је Тим, по критеријумима изводљивости, селектовао двадесет који улазе у најужи круг предлога, који ће се наћи на коначној листи предлога и за које ће грађани на крају и гласати", изјавио је Косановић.

 • "Партиципативно буџетирање" - Велики број грађана узео учешће у предлагању пројеката

  28. октобар 2016.

  БуџетПрва фаза прикупљања предлога пројеката у оквиру "Партиципативног буџетирања" је успешно завршена. Грађани су се одазвали у великом броју и локалној заједници су предочили све оне пројекте који по њиховом мишљењу могу учинити живот у нашој општини квалитетнијим и лепшим.

  Од укупно 797 предлога који су достављени путем упитника, грађани Општине Рума су предложили 160 различитих пројектних идеја од значаја за локалну заједницу.

  На данашњем састанку Тим за реализацију, праћење, имплементацију и извештавање у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање" издвојено је 20 потенцијалних предлога пројеката који испуњавају критеријуме за реализацију.

  Тим је, поред пројеката који су узети у разматрање, евидентирао и преко 30 предлога који су обухваћени редовним активностима јавних предузећа и локалне самоуправе, попут одржавања путне инфраструктуре, гробаља, јавних површина, или су у надлежности појединих комисија, као на пример Комисије за доделу средстава спортким клубовима (унапређење спортске инфраструктуре), или Комисије за безбедност саобраћаја Општине Рума (сређивање аутобуских стајалишта и сл.).

  Узимајући учешће у предлагању пројектних идеја, али и касније у самом процесу гласања, грађани Општине Рума помажу локалној самоуправи да боље сагледа потребе локалне заједнице на територији целе општине.

 • Изложбени простор за популаризацију старих заната

  27. октобар 2016.

  Izlozbeni prostorИзложбени простор ручних радова, рукотворина старих заната отворен је данас у Руми на Занатском тргу.

  Овај изложбени простор је део пројекта "Стари занати" Добротворне фондације Српске православне цркве "Човекољубље", који за циљ има представљање свих производа домаће радиности и који ће окупити све произвођаче на једно место и тако им помоћи да се представе и афирмишу широкој јавности, а све у циљу очувања традиције и културе.

  "Сви они који желе могу доћи и погледати радове креативних и предузимљивих жена и мушкараца који су се одважили да негују старе занате. Кроз овај вид удруживања могуће је лакше и једноставније се укључити на тржиште и ово је прилика за ове вредне људе и да остваре неки економски прилив", рекао је управник Канцеларије за Срем ДФСПЦ "Човекољубље" Сретен Лазаревић.

 • Обележена 72. година од ослобођења Руме

  27. октобар 2016.

  VenciПолагањем венаца на спомен обележје жртвама Другог светског рата данас је на Градском гробљу обележена 72. година од ослобођења Руме. Венце су положили представници СУБНОР-а, локалне самоуправе, Јеврејске Општине Нови Сад и грађани.

  Уз истицање херојских дела храбрих бораца, који су свој живот положили за слободу, председник СУБНОР-а Општине Рума Момир Милошевић је евоцирао успомене на борбу за ослобођење Руме и атмосферу у самом граду током рата.

  Венци су данас положени и на спомен плочу на згради где се некада налазила румска Синагога(зграда ЈП "Стамбено").

 • Одржана 19. седница Социјално-економског савета

  26. октобар 2016.

  SESНа дневном реду 19. седнице Социјално-економског савета (СЕС) се нашао Извештај о пуњењу буџета за првих девет месеци 2016. године, Извештај о наплати локалних јавних прихода, именовање секретара СЕС-а, а на седници је било речи и о унапређењу социјалног дијалога у Општини Рума.

  Председавајући СЕС-а и начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић је истакао да деветомесечни Извештај показује да се позитивни трендови пуњења буџета настављају. Он је указао на далеко већи прилив средстава по основу пореза на зараде, али и на већу успешност у наплати пореза на имовину.

  "Порез на имовину је наплаћен у износу од 72,6 процената, тј. 155 милиона динара што никада није био случај. Пре две године наплата је у првих девет месеци износила 42% или 93 милиона динара, а у истом периоду у 2015. години је наплаћено 150 милиона(67%). То су јасни показатељи да Одељење за локалне јавне приходе добро ради и буџет је већи у односу на претходне две године, што даје локалној самоуправи једну широку аутономију у смислу реализације свих оних важних пројеката(инфраструктурно опремање, социјална заштита итд.)", изјавио је Љубишић.

 • Инвеститори заинтересовани за радне зоне, али и за села румске општине

  26. октобар 2016.

  Nepalski investitorНа неколико локација у Општини Рума издводе се радови на изградњи нових производних погона. У румским радним зонама у току је изградња три фабрике које ће запослити значајан број радника, а инвеститорима су за улагање атрактивна и села наше општине.

  "Нова фабрика "Хачинсон" ће упослити 400 радника, док ће непалски "Cinnovation group" ангажовати 409 људи. Почетак рада нових производних погона је планиран за фебруар, март, што је случај и са домаћим инвеститором "Румеконом", који у радној зони "Румска петља" гради своју производну халу", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да је локална самоуправа задовољна јер се фабрике граде и у селима румске општине.

 • Мићунов угао

  26. октобар 2016.

  ПлакатМићунов угао: Историја домаћег музичког видео спота ( део) - Нови талас

  Четвртак, 27. октобар у 19.00 часова, Завичајни музеј Рума

  Говори: Мићун Ристић, мултимедијални водитељ

  Организација: Ворки тим Рума у сарадњи са Завичајним музејом Рума

  Више информација на сајту Ворки тима Рума

   

 • У току подношење пријава - Јавни позив за доделу студентских стипендија за академску 2016/2017. годину

  25. октобар 2016.

  rumaОпштина Рума је расписала јавни позив за доделу 100 студентских стипендија за академску 2016/2017. годину, студентима са територије Oпштине Рума, и то:

  -30 (тридесет) стипендија студентима прве године студија првог степена – основне академске или основне струковне студије;

  -55 (педесет пет) стипендија студентима од друге до последње године студија првог степена – основне академске или основне струковне студије; и

  -15 (петнаест) стипендија студентима другог степена студија – дипломске академске студије (мастер).

  Стипендија се додељује за десет месеци током академске године, у износу који је једнак износу републичке студентске стипендије, без обавезе враћања, осим у случајевима предвиђеним Одлуком.

  Рок за подношење пријава је до 04.11.2016. године.

  Пријаве се подносе Комисији за доделу стипендија путем писарнице Општинске управе Општине Рума, лично или поштом на адресу: Рума, Орловићева бр. 5.

  Јавни позив

  Захтев (прва година)

  Захтев (од друге до завршне године и мастер)

 • Планирана искључења струје за 27. и 28. октобар

  25. октобар 2016.

  Servisne informacijeЕлектродистрибуција Рума ће у четвртак и петак на више локација у граду повремено искључивати електричну енергију, ради сече ураслих грана у ел. водовима.

  Планирана искључења 27. октобар

  Планирана искључења 28. октобар

   

 • 25. Фестивал великих тамбурашких оркестара Војводине

  28. октобар 2016.

  PlakatУ организацији Савеза тамбурашких друштава Војводине и Културног центра Рума у недељу 30. октобра биће одржан 25. Фестивал великих тамбурашких оркестара Војводине.

  Фестивал почиње у 19 часова, а улаз је слободан.

  На фестивалу учествују:

  -Заједнички састав дечјег ГТО “Бранко Радичевић” Рума и Оркестар ОМШ “Теодор Тоша Андрејевић” Рума;

  -Дечји тамбурашки оркестар “Тамбураторијум” Панчево;

  -ВТО ХКПД “Матија Губец” Рума;

  -КУД “Светозар Марковић” ВТО “Васа Јовановић” Нови Сад;

  -Суботички тамбурашки оркестар;

  -ГТО “Бранко Радичевић” Рума;

  -Велики тамбурашки оркестар Радио Телевизије Војводине.

  Покровитељ фестивала је Општина Рума.

 • Министар Недимовић посетио компанију "Донера" у Руми

  24. октобар 2016.

  DoneraМинистар пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије, Бранислав Недимовић и потпредседник Владе Републике Словеније и министар пољопривреде, шумарства и хране Дејан Жидан, посетили су у недељу компанију за производњу воћа „Донерра д.о.о.“ у Руми.

  Високе госте дочекали су председник Општине Рума, Слађан Манчић, помоћник министра пољопривреде Ненад Катанић и директор компаније „Донера“, Зоран Ковачевић.

  Гостима је предочено да на плантажи Борковац, фирма „Донера“ поседује 170 хектара земљишта у комаду, од чега је под воћем 100 хектара. Под системом за наводњавање и противградном мрежом је 50 хектара, а план је да у наредних 5 година, комплетна површина буде у потпуности покривена овим системом.

 • Партиципативно буџетирање - Рок за предлагање пројеката истиче сутра

  25. октобар 2016.

  Ukljuci seГрађани Општине Рума могу још данас и сутра, у оквиру пројекта "Партиципативно буџетирање", предлагати пројекте од значаја за локалну заједницу.

  Локална самоуправа није хтела да стави никакву врсту ограничења, ни у броју предложених пројекат, ни у финансијском смислу, стога уколико имате идеју за пројекат који би учинио живот у нашој општини квалитетнијим и лепшим, можете попунити и предати упитник/анкетни листић у Услужном центру - Орловићева бр. 5, у згради Општине Рума - Главна 107, и сеоским месним канцеларијама.

  Tакође, електронска верзија упитника се налази на на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

  Неопходно је да упитник у PDF или Word формату сачувате на свом рачунару, попуните и пошаљете на e-mail: participativno@ruma.rs

  Ваш предлог има шансу да уђе на листу приоритета за које ће гласати грађани/ке, а који ће бити финансирани из буџета општине у 2017. години.

 • Председник Манчић обишао радове на "Румској петљи"

  24. октобар 2016.

  ObilazakУ радној зони „Румска петља“ почели су радови на изградњи саобраћајнице и фекалне канализације отпадних вода.  Поред саобраћајнице дужине 310 метара ради се и на изградњи фекалне канализације у дужини од 2.846 метара.

  Радове изводе „Машинокоп“ доо Шабац као носилац и фирме „Сремпут“ Рума и „Геодата ПГЈ“ из Обреновца. Вредност радова је 28.331.919 динара са ПДВ-ом, а средства су обезбедили Министарство привреде и Општина Рума.

  Радове су данас обишли председник Општине Рума Слађан Манчић и директорица ЈП „Дирекција за изградњу Руме“ Владислава Стаменовић.

 • Савате бокс клуб "Рума" победник Купа Србије за пионире и кадете

  24. октобар 2016.

  SBK RumaМлади спортисти Савате бокс клуба "Рума" нижу успехе.Овог пута Румљани су блистали на Купу Србије за пионире и кадете у асу саватеу,такмичењу које је одржано у Спортско - културном Центру у Обреновцу, у недељу 23.10.2016. године.

  Румљани су екипно освојили 1. место у конкуренцији 13 клубова и 93 пријављена такмичара са убедљивим резултатом од 6 златних и 5 сребрних медаља. Да се подсетимо млади спортисти Савате бокс клуба "Рума" су и прваци Војводине за пионире и кадете у асу саватеу за ову годину. Покровитељи наступаСБК "Рума" су Општина Рума и Савез Спортова Општине Рума.
  Златне медаље освојили су:

 • 53. Фестивал музичких друштава Војводине / галерија слика

  24. октобар 2016.

  Festival53. Фестивал музичких друштава Војводине одржан је протеклог викенда у нашем граду. Фестивал су обележили врсни наступи културно уметничких друштава и велика посећеност оба фестивалска дана.

  53. Фестивал музичких друштава Војводине је отворила заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић која је истакла да би културном животу Руме могле би позавидети много веће средине у Србији.

  "Наш град у срцу Срема је на културном небу Србије давно превазишао локалне оквире и низом врхунских манифестација, које имају традицију, крунисао је себе као културну престоницу Срема. Морам нагласити да се Рума издваја културним дешавањима која задовољавају најстроже уметничке критеријуме, од којих некa имају и националну важност. Једна од таквих манифестација је и Фестивал музичких друштава Војводине. За сваку похвалу су настојања организатора да у манифестацију укључе најстручнија имена и врсне познаваоце богате музичке и фолклорне културне баштине, како би се публици на прави начин представило ово драгоцено уметничко благо", поручила је Марија Стојчевић.

  Златним одличјима на 53. фестивалу су награђени:

 • Позоришна представа "Породица бистрих потока - СТИД"

  26. октобар 2016.

  Среда, 26. октобар у 20.00 часова - камерна сцена КЦ-а

  Породица бистрих потока
  Божидар Мандић
  СТИД

  - позоришна представа -

  Играју: Драгана Јовановић, Урош Вукша, Предраг Митровић, Нина Васић, Катарина Јовановић и Божидар Мандић

  После представе приказаће се петнаестоминутни филм о Породици бистрих потока, нашој најстаријој еко - уметничкој комуни, а затим биће уприличен разговор са актерима представе. Основни мото представе је: Стидим се да не бих чинио дела због којих бих се стидео! Породица бистрих потока ове године слави 40 година постојања!

  Улаз слободан

 • На Сајам књига са Градском библиотеком

  24. октобар 2016.

  Плакат библиотеке61. Међународни београдски сајам књига почео је јуче и трајаће до 30. октобра. Као и претходних година Градска библиотека ''Атанасије Стојковић'' организује одлазак за своје сараднике на ову светковину књиге. Одлазак на сајам планиран је за среду 26. октобар.
  На овогодишњем сајму и
  Градска библиотека "Атанасије Стојковић" установа ће представити своју овогодишњу издавачку продукцију, коју чини шест наслова: "Песме снохватице" Тодора Бјелкића, "Каталог монографских публикација библиотеке манастира Гргетег", "Зврј у празно" Мирослава Јозића, "Међу нама речено" Маје Грачан Ливаде, "Слово тврдо" Миливоја Ненина и "Ramonda serbica" Стамена Миловановића.

   

 • Напредак у систему квалитета ЈП "Водовод"

  24. октобар 2016.

  vodaНакон успешно обављене ресертификације 17.10.2016. године у ЈП “Водовод" Рума ISO стандарда 9001:2008 у складу са захтевима HACCP система Codex alimentarius CAC/RCP 1-1969, Rev 4-2003.

  Оцењивачки тим СтандЦерт д.о.о. константовао је значајан напредак:

  • у пословању,

  • ефикасности и ефективности процеса производње,

  • праћење нивоа безбедности на критичним тачкама карактеристичним за водоснабдевање становништва од изворишта преко технолошког процеса припреме воде за пиће и дистрибуционог система до крајњег потрошача.

  На основу чега су испуњени сви услови за продужетак сертификата.

 • Одбојкашице стартовале победом - богат спортски викенд

  21. октобар 2016.

  ŽOK RumaОдбојкашице "Руме" су победом започеле такмичење у "II лиги група Север". Румљанке су у заосталом мечу првог кола убедљиво савладале "Младост" из Инђије резултатом 3:0 (25:4, 25:12, 25:7).

  У наредном колу Румљанке гостују у Новом Саду истоименој екипи. Меч се игра у суботу од 17:30 часова.

  Рукометашице "Словена" у недељу, у оквиру 6. кола "I лиге група Север", дочекују у Спортском центру Рума рукометашице "Темерина". Утакмица почиње у 17 часова.

  У рангу ниже рукометаши "Путинаца" ће у недељу од 15 часова угостити "Раднички 1958", док "Слога" из Хртковаца истог дана , али од 19 часова, као домаћин снаге одмерити са екипом "Беочина". Рукометашице Кленка сутра гостују у Жабљу и тај дуел пичиње у 15:30 часова.

 • Одржана XI седница Општинског већа

  21. октобар 2016.

  Opstinsko većeНовим Одлуком о измени и допуни Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта предвиђене су две битне новине. Прва је да ће лицу које грађевинско земљиште отуђује у складу са Одлуком, за прибављено грађевинско земљиште површине преко 20 хектара бити омогућено плаћање на рате, а друга новина је да ће се за једнократно плаћање (такође за површине преко 20 ха) омогућити попуст у износу до 30 одсто.

  "Разговарамо са једним инвеститором о реализацији једне веће инвестиције и у нашу Одлуку смо увели могућност, дакле, није обавеза већ могућност, да за једнократно плаћање умањимо цену до 30%. Тренутно немамо захтеве да би неко купио земљиште и своје обавезе измиривао на рате. Међутим, Одлуку смо ускладили са важећом законском регулативом и омогућили смо да се, без умањења цене, обавезе измире на 24 рате", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

 • 53. Фестивал музичких друштава Војводине

  21. октобар 2016.

  PlakatВелика дворана
  Субота и недеља, 22. и 23. октобар у 17.00 часова
  Улаз слободан

  Учествују:
  Субота, 22. октобар у 17.00 часова
  -АНИП „Бранко Радичевић“ Рума

  -Скуд „Херој Јанко Чмелик“ Фа „Класје“ Стара Пазова
  -КУД „Младост“ Нова Пазова
  -Дом културе Сивац
  -ГКУД „Лаза Нанчић“ Вршац
  -МКЦ „Кодаљ Золтан“ Бачка Топола
  -ОКУД „Свети Сава“ Нова Пазова

  Недеља, 23. октобар у 17.00 часова
  -КУД „Степино Коло“ Степановићево
  -КУД „Бранко Радичевић“ Бешка
  -ГКУД „Раванград“ Сомбор
  -ЦТКУ „Коста Абрашевић“ Бачка Паланка
  -СКЦ „Вук Стефановић Караџић“ Бачка Топола
  -Ансамбл „Вила“ СКУД „Железничар“ Нови Сад
  -КУД „Станко Пауновић“ Нис - РНП Панчево

 • Бесплатни часови енглеског језика

  21. октобар 2016.

  У Руми започела је акција држања бесплатних часова енклеског језика, финансирана од страна Европског центра за образовање El Roi. Акцију на територији Војводине спроводи УГ “Заједница“.
  УГ "Заједница" већ дуги низ година успешно пружа квалитетне услуге свих врста неформалног образовања (курсеви, радионице, семинари, обуке...) свима онима који желе да стекну нова знања или усаврше већ постојећа.
  Циљ ове акције ја да грађанима Руме, посебно социјално угроженим лицима и њиховој деци, незапосленим лицима и лицима са веома ниским примањима, пружи могућност учења и усавршавања њиховог знања енглеског језика и стицање међународно признатог сертификата који би им даље помогао у проналажењу посла и сл. До сада је у сличним акцијама учествовало преко 100.000 лица и захваљујући њима је посао нашло преко 7.000 лица.
  Курсеви енглеског језика су за све полазнике бесплатни и по плану трају 9 месеци. Полазници ових курсева на крају курса полажу испит и добијају међународно признат сертификат који обезбеђује Европски центар за образовање. Сертификат El Roi и његово издавање полазници такође не плаћају. Обавеза полазника је да користе Talking Book који се купују од Европског центра за образовање по цени од 1.500 динара.

  Све информације о часовима у Руми грађани могу пронаћи на Фацебоок страници: Учите бесплатно Ру
  Све остале информације су доступне на: www.engleski-besplatno.com/sr/

 • Џудо турнир у Руми

  21. октобар 2016.

  JUDO RUMAVI џудо турнир "Рума опен 2016", у организацији џудо клуба "Рума" одржаће се у недељу 23. октобра.

  Почетак такмичења, које се одржава у Спортском центру Рума, је у 10:30 часова. Очекује се учешће преко 400 такмичара из земље и региона.

  Такмичење ће се одржати у три узрасне категорије: млађи полетарци/ке (2008. годиште и млађи), старији полетарци/ке (2006-2007. годиште) и млађи пионири/ке (2004-2005. годиште).

 • Представници локалних самоуправа у посети Развојном фонду

  21. октобар 2016.

  Представници свих 45 војвођанских локалних самоуправа посетили су Развојни фонд Аутономне Покрајине Војводине. Тема радног састанка била је унапређење сарадње локалних самоуправа и Развојног фонда АПВ у погледу пружања информација и техничке подршке привредницима и пољопривредницима о јавним конкурсима које Развојни фонд расписује.
  Током посете локалних самоуправа од стране директора РФВ господина Горана Савића договорено је да ће се сарадња у будућем периоду интезивирати и подићи на виши ниво јер управо локална самоуправа и фонд морају заједничким снагама подстаћи развој привреде и пољопривреде. У сврху тога, стручна лица Развојног фонда су представнике локалних самоуправа упознали са садржајем јавних позива, детаљније презентовали и отклонили евентуалне недоумице које се могу појавити код заинтересованих корисника. Резултат оваквог вида сарадње је свакако подизање капацитета градова и општина када је у питању пружање услуге потенцијалним клијентима РФВ који желе да уз помоћ повољних услова финансирања унапреде своје пословање.

 • Интервјуи за посао - распоред за следећу недељу

  21. октобар 2016.

  КонкурсИнтернационална компанија из Руме обавиће наредне седмице интервјуе за посао са потенцијалним радницима у неколико места у румској општини и околини.

  Термини интервјуа су:

  Понедељак 24. октобар: Буђановци - 12 до 16 часова;
  Уторак 25. октобар: НСЗ Инђија - од 12
  до16 часова;
  Среда 26. октобар: Јазак - од 12 до 15
  часова;
  Четвртак 27. октобар: Шатринци - од 12 до 15
  часова.

  Петак 28. октобар: Крушедол - од 12 до 15 часова.

 • Укључивање грађана у буџетски процес је одлика развијених локалних заједница

  20. октобар 2016.

  Ljubisic i KosanovicУчешће јавности у процесима израде важних планова, програма, јавних политика на локалном нивоу, представља један од темељних принципа добре демократске праксе и доброг управљања локалном заједницом.

  Општина Рума већ другу годину спроводи пројекат "Партиципативно буџетирање", који подразумева укључивање грађана у процес израде буџета и на тај начин заједно са грађанима ради на пројектовању будућности локалне заједнице.

  Након пилот пројекта који је Општина Рума спровела у сарадњу са БИРН-ом и НАЛЕД за буџетску 2016. годину, овог пута пројекат "Партиципативно буџетирање" реализује самостално.

  Тим поводом данас је у Градској кући одржана конференција за медије на којој су говорили начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић и координатор Тима за реализацију пројекта "Партиципативно буџетирање" Драган Косановић.

  Начелник Љубишић је оценио да пројекат "Партиципативно буџетирање" помаже локалној самоуправи да идентификује потребе заједнице, тј. да они пројекти који, на први поглед, нису дефинисани као приоритетни за локалну самоуправу, могу то постати на сугестију грађана.

  "Наша тежња у свим пројектима у којим учествујемо је да им обезбедимо одрживост. Прошле године смо "Партиципативно буџетирање" спровели у сарадњи са БИРН-ом и НАЛЕД-ом, а ове године се у тај посао упуштамо самостално. У пилот пројекту је учествовало десет локалних самоуправа и колико сам информисан нису су сви градови и општине одлучили да наставе пројекат. Ми сматрамо да је ово изузетно битан пројекат и пружили смо снажну политичку подршку укључивању грађана у буџетски процес. Желимо да реализујемо овај пројекат сваке године, јер је учешће грађана у изради буџета обележје развијенијих и напредних демократских друштава", изјавио је Љубишић.

  У Општини Рума је 17. октобра почело анкетирање грађана и прикупљање предлога за пројекте који ће ући у пројекцију буџета за 2017. годину.

 • Заказана XI седница Општинског већа

  20. октобар 2016.

  XI седница Општинског већа општине Рума ће се одржати 21. октобра, са почетком у 9.00 часова, у Градској кући. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Предлог одлуке о промени буџетске апропријације у износу од 2.400.000,00 динара

  2. Предлог одлуке о промени буџетске апропријације у износу од 200.000,00 динара

  3. Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о отуђењу и давању у закуп грађевинског земљишта

  4. Разматрање захтева Културног центра Рума за давање претходне сагласности за издавање у закуп пословног простора

  5. Предлог Одлуке о измени и допуни Одлуке о додели средстава из буџета општине Рума за програме и пројекте из области спорта од значаја за општину Рума за 2016. годину

  6. Разматрање захтева за помоћ Удружења за одгој и заштиту ситних животиња општине Рума

  7. Разматрање жалби на Решења ЈП " Стамбено", Рума којим се одбијају захтеви за искључење са система даљинског грејања

  8. Разматрање молбе за финансијску помоћ Најић Анђелке из Руме

  9. Текућа питања.

 • Меморијално вече посвећено Радославу Славнићу - Раши

  20. октобар 2016.

  Memorijalno večeМеморијално вече посвећено Радославу Славнићу одржаће се у Дому омладине, у петак 21.10.2016. године, са почетком у 20 часова.

  У оквиру програма одржаће се: изложба фотографија, књижевно вече, видео пројекције, хуманитарна акција за нашег суграђанина Богдана, који је оболео од рака. Након тога уследиће музички део програма у коме ће наступити:
  The Commandos (
  С. Паланка)
  Rock 'n' Hor
  Freddy Krueger
  Goatmare & Hellspades
  (
  Београд)
  The Show Must Go On

  Покровитељ овог догађаја са хуманитарним карактером је румска локална самоуправа.

 • У биоскопу - Кеш и Метак

  20. октобар 2016.

  PlakatМала дворана КЦ-а, 20 - 26. октобар, 19.00 и 21.00 час
  Улазница - 200 динара

  Оригинални наслов: Marauders
  Жанр: акција, крими, трилер
  Глумци: Bruce Willis, Christopher Meloni, Dave Bautista
  Режисер: Steven C. Miller

  Када банка буде нападнута од стране бруталних пљачкаша, сви докази указују на власника и његове моћне сараднике. Али када група ФБИ агената истражује дубље случај, оружана пљачка се наставља и постаје јасно да је већа завера у питању.

 • Јавни позив за доделу студентских стипендија за академску 2016/2017. годину

  19. октобар 2016.

  StudentiОпштина Рума је расписала јавни позив за доделу 100 студентских стипендија за академску 2016/2017. годину, студентима са територије Oпштине Рума, и то:

  -30 (тридесет) стипендија студентима прве године студија првог степена – основне академске или основне струковне студије;

  -55 (педесет пет) стипендија студентима од друге до последње године студија првог степена – основне академске или основне струковне студије; и

  -15 (петнаест) стипендија студентима другог степена студија – дипломске академске студије (мастер).

  Стипендија се додељује за десет месеци током академске године, у износу који је једнак износу републичке студентске стипендије, без обавезе враћања, осим у случајевима предвиђеним Одлуком.

  Рок за подношење пријава је од 20.10.2016. године до 04.11.2016. године.

  Пријаве се подносе Комисији за доделу стипендија путем писарнице Општинске управе Општине Рума, лично или поштом на адресу: Рума, Орловићева бр. 5.

  Јавни позив

  Захтев (прва година)

  Захтев (од друге до завршне године и мастер)

 • Планирана искључења струје за 20. и 21. октобар

  19. октобар 2016.

  StrujaЕлектродистрибуција Рума ће у четвртак и петак на више локација у граду повремено искључивати електричну енергију, ради сече ураслих грана у ел. водовима.


  Планирана искључења за 20. октобар

  Планирана искључења за 21. октобар

   

 • Потписан Меморандум о разумевању

  18. октобар 2016.

  Centar za socijalni radУ просторијама Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју данас је потписан Меморандум о разумевању између Центра за социјални рад Општине Рума, као носиоца социјалне заштите у нашој општини и представника институција, установа и НВО сектора, као актера у реализацији мера и политика социјалне заштите на локалном нивоу.
  Меморандум је један од предуслова за лиценцирање услуга које пружа Центра за социјални рад Општине Рума, казао је директор те установе Слободан Красић.

  "У складу за законским прописима желимо да лиценцирамо две услуге које пружа наша установа. Реч је услугама лични пратиоци деце и помоћ и нега у кући. Ми смо спремили и Елаборате за ова два пројекта и добијањем лиценце ми ћемо моћи несметано да спроводимо те две услуге, за које постоји потреба у нашој општини", изјавио је Красић.

 • Књижевно вече у румској библиотеци

  19. октобар 2016.

  Djura Sefer SremacГрадска библиотека "Атанасије Стојковић" представиће у петак, 21. октобра књигу "Бећерасти сремачки (р)епиграми" Ђуре Шефера Сремца. Поред аутора у програму ће учествовати и Јасмина Вукмановић, Тодор Бјелкић и Мирослав Нинковић, а музичку подршку ће дати "Чарли бенд".

  Почетак је заказан за 18 часова.

   

   

 • Уређење сеоског гробља у Хртковцима

  18. октобар 2016.

  Groblje radoviРадовима на уређењу гробља у Хртковцима данас је локална самоуправа започела акцију уређења свих гробаља у сеоским месним заједницама. Подсетимо, од краја 2014. године локална самоуправа је преузела обавезу управљањем сеоским гробљима. Раније су се о гробљима старали Савети месних заједница.

  Неки Савети су тај посао радили боље, неки нешто лошије, у сваком случају сада се овом темом бави локална самоуправа и у наредном периоду она ће уложити значајна средства у уређење свих гробаља, изјавио је начелник Општинске управе Општине Рума Душан Љубишић.

 • Успех младих савате бораца

  18. октовар 2016.

  SavateДва борца Савате бокс клуба "Рума" представљали су Србију на међународном такмичењу "Кроација Опен", које је одржано у Вараждину 15.10.2016. године.
  Алекса Станишић
  је у категорији до 60кг освојио златну медаљу, док се Никола Ракић,у конкуренцији до 65кг,окитио сребрном медаљом.
  Наши спортисти су ове године већ наступили на државном првенству у Сенти
  , где су остварили исти резултат, затим на првенству Војводине где су обојица освојили златне медаље, а након Вараждина очекује их у недељу у Обреновцу КУП Србије у саватеу и од њих очекујемо нове медаље.

  Поред њих наступиће и њихове колеге из Савате бокс клуба "Рума", клуба који је првак Војводине у пионирској конкуренцији за ову годину.

 • Партиципативно буџетирање - До среде 26. октобра предложи свој пројекат

  18. октобар 2016.

  ParticipativnoУ оквиру пројекта укључивања грађана у буџетски процес - "Партиципативно буџетирање", грађани Општине Рума могу до среде 26. октобра предлагати пројекте који ће учинити живот у нашој општини квалитетнијим и лепшим.

  Упитник/анкетни листић се може преузети и попунити у Услужном центру - Орловићева бр. 5, у згради Општине Рума - Главна 107 и сеоским месним канцеларијама.

  Tакође, електронска верзија упитника се налази на на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

  Неопходно је да упитник у PDF или Word формату сачувате на свом рачунару, попуните и пошаљете на e-mail: participativno@ruma.rs

  Упитник можете наћи и у сутрашњем издању регионалног листа "Сремске новине"(среда, 19. октобар)- попуните упитник, исеците и предајте га у Услужном центру или месној заједници у вашем насељу.

 • Златна медаља на Тесла Фест-у за АлфаСофт из Руме

  18. октобар 2016.

  NagradaНа традиционалном 30. Mеђународном фестивалу иновација, знања и стваралаштва „Тесла Фест“ у Новом Саду, који је одржан од 12. до 15.10.2016. године, у организацији Савеза проналазача Војводине, и под покровитељством Владе Републике Србије, Владе АП Војводине, Града Новог Сада, АлфаСофт из Руме је представио свој иновативни производ АлфаЕвид – Евиденција радног времена са гласовним порукама.
  На "Тесла Фесту" је преко 150 међународних иноватора, стваралаца и проналазача показало своје проналаске и то из Србије, Русије, Кине, Чешке, Републике Српске, Црне Горе и многих других земаља.
  Стручни жири на челу са проф. др Мирославом Ламбићем је АлфаСофт-у из Руме доделио диплому и златну медаљу за АлфаСофт иновативни производ: АлфаЕвид-Евиденција радног времена са гласовним порукама.

 • Партиципативно буџетирање - Предложи пројекат за 2017. годину

  17. октобар 2016.

  {youtube}R9vZ615KZU8{/youtube}

  e-mail: participativno@ruma.rs

 • Обавештење ЈП "Водовод"

  17. октобар 2016.

  VodaЗбог редовног ремонта трафо станица Добреч и Фишер, потрошачи воде у Руми и Иригу неће имати воде у среду 19.10.2016. године, у времену од 07:00 до 16:00 часова.

  Због редовног ремонта трафо станица у Иригу и Врднику, потрошачи воде у Иригу и Врднику неће имати воде у периоду од 08:00 до 11:00 часова, у суботу 22.10.2016. године.

   

 • Општина Рума одлучна у борби против сиромаштва

  17. октобар 2016.

  Sladjan MančićДанас се обележава Међународни дан борбе против сиромаштва. Успостављен 1987. године у Паризу, из године у годину представља јединствену прилику да се свака заједница суочи са својим делима, акцијама и учинцима када је ова изузетно негативна појава у питању.

  Говорећи о ситуацији у Општини Рума, председник општине Слађан Манчић истиче да је протеклих година, кроз сарадњу са републичким, а одскора и са покрајинским органима власти, учињено апсолутно све да се проблем сиромаштва на локалном нивоу ефикасно реши.

  „Сведоци смо да је економска моћ грађана протеклих деценија, не само у Руми, већ и у целој Србији, опадала. Нажалост, нешто што је у тако дугом периоду пропадало не може се тако брзо повратити. Морамо бити свесни чињенице да је увек теже устати него пасти. Разумемо одређено незадовољство наших грађана самим квалитетом живота, али исто тако морамо бити искрени и признати да је у односу на претходне три, четири године он ипак бољи и да ће, узимајући у обзир досадашње тенденције, он убудуће бити још бољи“, истакао је председник Манчић.

 • 53. Фестивал музичких друштава Војводине

  17. октобар 2016.

  Plakat Велика дворана
  Субота и недеља, 22. и 23. октобар у 17.00 часова
  Улаз слободан

  Учествују:
  Субота, 22. октобар у 17.00 часова
  -АНИП „Бранко Радичевић“ Рума

  -Скуд „Херој Јанко Чмелик“ Фа „Класје“ Стара Пазова
  -КУД „Младост“ Нова Пазова
  -Дом културе Сивац
  -ГКУД „Лаза Нанчић“ Вршац
  -МКЦ „Кодаљ Золтан“ Бачка Топола
  -ОКУД „Свети Сава“ Нова Пазова

 • Изложба Шабачке фотографске задруге

  17. октобар 2016.

  Владимир Ђинић, Шабачка фотографска задругаУ петак, 14.октобра, у Великом холу Културног центра Рума отворена је изложба фотографија Шабачке фотографске задруге.

  Изложба садржи 50 фотографија, а селектор је мајстор фотографије Милан Марковић из Ваљева, рекао је на отварању Владимир Ђинић, председник Шабачке фотографске задруге.

  „Ово је прва изложба нашег клуба ван Шапца и веома нам је пријатно у Руми. Задруга окупља људе који нису професионални фотографи и зато су теме фотографија различите. Свака наша годишња изложба је пресек радова и она је ретроспективна, нема такмичарски карактер“, рекао је Ђинић.

  Шабачка фотографска задруга - Изложба у РумиШФЗ је основана 2008. године са циљем да промовише ову уметност и окупља за сада 21. активног члана, махом из Шапца али њихови чланови су такође и наша два, нама веома позната фотографа Миленко Мрвош и Ђани Бардоти. На основу активности чланова клуба налазе се на трећем месту ранг листе Фото савеза Србије а њихов члан, који живи и ради у Немачкој, Франк Хаусдоерфер налази се на другом месту. Добитници су многобројних награда и признања, а претходна година била је за њих једна од најуспешнијх на том пољу од како је клуб основан.

  Изложба ће бити отворена до 30. октобра.
  Радно време Галерије: сваки дан од 10 до 12 и од 18 до 21 час, недељом само од 18 до 21 час.

   

 • Укључи се! Предложи пројекат!

  14. октобар 2016.

  ParticipativnoОпштина Рума и ове јесени укључује грађане у планирање буџета за наредну годину.

  Учешће грађана у што већем броју помоћи ће нам да боље сагледамо потребе наше заједнице.

  Уколико имате идеју за пројекат који би учинио живот у нашој општини квалитетнијим и лепшим, можете попунити и предати упитник/анкетни листић у Услужном центру - Орловићева бр. 5 и сеоским месним канцеларијама.

  Tакође, електронска верзија упитника се налази на на нашој интернет презентацији и можете је преузети овде.

  Неопходно је да упитник у PDF или Word формату сачувате на свом рачунару, попуните и пошаљете на e-mail: participativno@ruma.rs

  Предлоге можете доставити од 17.10.2016. до 26.10.2016. године.

  Ваше идеје за пројекат би требало да се односе искључиво на објекте, односно потребе које су у надлежности локалне самоуправе, јер се и финансирање обезбеђује искључиво из средстава буџета општине.

  Ваш предлог има шансу да уђе на листу приоритета за које ће гласати грађани/ке, а који ће бити финансирани из буџета општине у 2017. години.

  О листи предложених пројеката и осталим детаљима акције информишите се на сајту општине: www.ruma.rs или путем телефона 022/433-518.

 • Обавештење о озакоњењу објеката

  14. октобар 2016.

  GrbОдељење за урбанизам и грађење Општинске управе Општине Рума обавештава грађане Руме да ће, од понедељка 17. октобра 2016. године, Комисија за попис незаконито изграђених објеката вршити попис објеката изграђених без грађевинске дозволе у следећим улицама: Владимира Назора, Душана Јерковића, Павловачка, 15. мај - од улице Павловачка у Руми.

  Молимо грађане да сарађују са Комисијом и подсећамо да се попис ових објеката обавља ради покретања поступка и давања могућности за озакоњење у складу са Законом о озакоњењу објеката.

 • Интервјуи за посао - Стејановци, Жарковац, Добринци, Мали Радинци и Павловци

  14. октобар 2016.

  ОбавештењеИнтернационална компанија из Руме обавиће наредне седмице интервјуе за посао са потенцијалним радницима у неколико села румске општине.

  Термини интервјуа су:

  Понедељак: Стејановци - 13 часова
  Уторак: Жарковац - 12
  часова
  Среда: Добринци - 12
  часова
  Четвртак: Павловци - 12
  часова

  Петак: Мали Радинци - 12 часова 

 • КРБ - Последњи дан Промо феста

  14. октобар 2016.

  плакатОмладински савет Рума објављује да ће се у оквиру 15. Концерта румских бендова - Промо феста, у суботу, 15.10.2016. године у Дому омладине у Руми од 21 сат одржати четврти, а уједино и последњи дан фестивала на коме ће наступити четири бенда, и то:
  РЕЦЕСИЈА (Рума)
  CHEAP MOONSHINE (Нови Сад)
  KAELINFERA(Рума)
  KAMAHAMEHA(Рума)

  Улаз на све концерте у оквиру фестивала је бесплатан, а подсећамо да фестивал траје од 24. септембра и да су се концерти одржавали сваку суботе у том термину. На фестивалу је до сада укупно наступило 3 бенда из румске општине, као и 5 најперспективнијих састава из Србије. Заједно са бендовима који наступају последње вечери укупна бројка бендова који су учествовали на фестивалу ће бити 12, од чега пола бендова из румске општине, а пола из Србије. Према проценама организатора фестивал је за претходна три дана посетило близу 500 посетилаца, што значи да ће, уколико се тај тренд настави и током четврте вечери, целокупни фестивал имати посећеност од око 600 посетилаца. Подсећамо, Фестивал је суфинансирала Општина Рума.

 • "Словен" победник општинског купа

  13. октобар 2016.

  Sloven - HrtkovciФудбалери "Словена" из Руме су победници Купа Општине Рума. Румљани су на свом стадиону јуче у финалу савладали екипу "Хртковаца", убедљивим резултатом 4:0(1:0). Стрелци за "Словен" су били: Достанић, Пузић, Марковић и Божић. Поред прелазног пехара освајачу купа је припала и новчана награда од 100.000 динара коју је обезбедила Општина Рума.

  Финалисти из Хртковаца је припало 50.000 динара, а средства је издвојио Фудбалски савез Општине Рума.

 • У биоскопу - Очеви и кћери

  13. октобар 2016.

  plakatМала дворана Културног центра
  Од 13. до 19. октобра, 19.00 и 21.00 час
  Улазница - 200 динара

  Жанр: драма
  Глумци: Amanda Seyfried, Russell Crowe, Diane Kruger, Aaron Paul, Jane Fonda
  Режисер: Gabriele Muccino

  Писац, добитник Пулицерове награде, удовац и отац женског детета, након доживљеног нервног слома, одлази у менталну установу.

 • Годишња изложба фотографија - Шабачка фотографска задруга

  13. октобар 2016.

  Foto- PlakatВелики хол Културног центра
  Петак, 14. октобар у 19.00 часова
  Ово је први пут да ће нам се Шабачка фотографска задруга представити својим радовима. ШФЗ је основана 2008. године са циљем да промовише ову уметност и окупља за сада 21. активног члана, махом из Шапца али њихови чланови су такође и наша два, нама веома позната фотографа Миленко Мрвош и Ђани Бардоти. На основу активности чланова клуба налазе се на трећем месту ранг листе Фото савеза Србије а њихов члан, који живи и ради у Немачкој, Франк Хаусдоерфер налази се на другом месту. Добитници су многобројних награда и признања, а претходна година била је за њих једна од најуспешнијх на том пољу од како је клуб основан.
  Изложба ће бити отворена до 30. октобра.
  Радно време Галерије: сваки дан од 10 до 12 и од 18 до 21 час, недељом само од 18 до 21 час.

 • Финале општинског купа /среда 15:30

  12. октобар 2016.

  KupФинале Купа Општине Рума одиграће се данас на стадиону "Словена" у Руми. У финалу се састају домаћи "Словен" и "Хртковци". Локална самоуправа је финансијски подржала општински куп са 100.000 динара и тај новац ће, поред медаља и прелазног пехара, припасти победнику. Одигравање утакмице је помогао и Фудбалски савез Општине Рума, па ће 50.000 динара добити поражена екипа.

  Утакмица почиње у 15:30 часова.

 • Планирана искључења струја 13. октобар

  12. октобар 2016.

  StrujaРума од 08:00 до 12:30 часова.

  -Ул. Владимира Назора од бр. 80 и 55 до краја улице ка прузи.

  -ул. Индустријска од ул. В. Назора до ул. М. Обилића.

  -ул. Милоша Обилића.

  -ул. 4. Јул.

  -ул. Козарачка.

 • Дођи на дружење

  12. октобар 2016.

  Poeltarac decaУПВО „Полетарац“ организује "Игровницу" за децу узраста од три до пет и по година која не похађају целодневни или полудневни боравак у овој Установи. Игровница ће се реализовати као и претходних година у Монтажном објекту у улици Првомајској, једном недељно (среда) два сата од 15.30 до 17.30.

  Заинтересовани родитељи могу се јавити на следеће бројеве телефона: 474-483 или 069/751-861 или могу лично доћи у објекат Јаслице у Главној улици, и тражити социјалног радника Гордану Јововић.

 • Санација трибине у "Борковачкој долини"

  12. октобар 2016.

  SlovenНа стадиону ГФК "Словен" започета је санација трибине. Радови подразумевају пресвлачење трибине, а након тога и постављање седишта, што је најављено за пролеће наредне године.
  За ову намену издвојено је три милиона динара, а ово није једини стадион румске општине на ком се планирају или су у току радови
  . Боље услове добиће и фудбалери у Платичеву, Никинцима, Кленку, Стејановцима, Вогњу, Буђановцима као и у Малим Радинцима.

  Општина Рума је у 2016. години издвојила преко 40 милиона динара за спортске клубове.

  Поред суфинансирања клубова, закупа термина за тренирање, локална самоуправа је обезбедила и средства за улагање у спортску инфраструктуру, како у граду, тако и у свим сеоским месним заједницама.

 • Оглас о отуђењу грађевинског земљишта

  11. октобар 2016.

  Предмет Огласа је отуђење грађевинског земљишта у јавној својини ради изградње   производних, складишних и пословних објекта и пратећих објеката уз пословање као и објеката за потребе инфраструктуре у складу са Планом детаљне регулације” Румска петља" у Руми.

  Оглас о јавном надметању је отворен од 11.10.2016. годинедо 9.11.2016.године, а пријаве за учешће на јавном надметању са свим прилозима достављају се Јавном предузећу "Дирекција за изградњу Руме".

  Оглас

 • Планирана искључења струје за 12. октобар

  11. октобар 2016.

  EPSРума од 08:00 до 12:00 часова.

  -ул. Душана Јерковића од ул. Нова до ул. Индустријска;

  -ул. Нова од ул. Д. Јерковића до ул. Партизанска;

  -ул. Владимира Назора од ул. Нова Школска до ул. Косовска;

  -ул. Владимира Роловића од ул. М. Стојановић до ул. М.Убоје;

  -ул. С. Пенезића Крцуна од ул. В. Роловића до ул. В. Назора;

 • Теретана на отвореном у паркићу код "Вељкове школе"

  11. октобар 2016.

  TeretanaСви рекреативци који воле вежбање на отвореном од садa ће моћи да слободно време квалитетно проводе у теретани у парку, поред ОШ "Вељко Дугошевић".

  Теретана на отвореном је опремљена справама за вежбање које су лаке за коришћење, а за оне који их користе по први пут постављено је и упутство за употребу.
  Подсетимо, прошле јесени по узору на многе развијене локалне заједнице и становници румске општине имали су прилику да утичу на трошење новца из буџета своје општине за 2016. годину.

 • Књижевно вече у Градској библиотеци

  11. октобар 2016.

  ČitaonicaГрадска библиотека "Атанасије Стојковић" представиће у среду, 12. октобра, књигу Весиљке Николић "Научи ме да волим".

  Представљање књиге ће се одржати у читаоници Градске библиотеке са почетком у 18 часова.

   

   

 • Обавештење о спортским прегледима деце

  11. октобар 2016.

  ДЗ РумаУ Служби здравствене заштите деце Дома здравља „Рума“ се обављају прегледи деце старости од 6 до 14 година ради утврђивања здравствене способности спортиста за обављање спортских активности и учествовање на спортским такмичењима. Овде можете преузети образац.

   

   

 • Победе кошаркаша, куглашица и рукометашица, фудбалери тешко до бодова

  10. октобар 2016.

  LopteНакон серије од осам узастопних пораза фудбалери "Доњих Петроваца" су протеклог викенда забележили прву победу у "Сремској лиги". Савладана је екипа "Будућности" резултатом 1:0 и то је уједно била и једина победа за клубове из румске општине у деветом првенственом колу. "1. мај" и "Словен" су ремизирали, док су "Хртковци", "Партизан" из Витојеваца и "Борац" из Кленка претрпели поразе.

  "1. мај" је у Дивошу одиграо меч без голова, а мреже су мировале и на гостовању "Словена" у Мачванској Митровици. "Љуково" је надиграло "Хртковце" резултатом 5:4, "Граничар" је у Адашевцима са 2:1 савладао "Партизан", а минималним резултатом 1:0 бољи од фудбалера из Кленка били су играчи "Рудара" из Врдника.

  Куглашице "Срема" оствариле су четврти тријумф у "Супер лиги Србије". Румљанке су овог пута биле боље од екипе "ЕДБ-а"(7:1 у интерним бодовима), а најбоља у екипи је била Марина Јокић са 521 оборених чуњева.

 • Планирана искључења струје за 11. октобар

  10. октобар 2016.

  StrujaРума

  Повремена искључења ел.енергије ради сече ураслих грана у ел.водовима:

  -ул. С.П.Вељка од бр. 79А и 90А до бр. 107 и 124 - од 08:30 до 10:00 часова.

  -ул. Партизанска од ул. Ј.Н.А. до ул. др П.Вулете - од 10:00 до 11:00 часова

  - ул. С.П.Вељка од ул. Партизанска до ул. М.Орешковића - од 11:30 до 12:30 часова

 • Филмско вече са Иваном Мандићем

  10. октобар 2016.

  Vorki timВорки тим Рума у сарадњи са Академским Филмским Центром Дома Културе „Студентски Град“ - Нови Београд приређује филмско вече са филмским аутором Иваном Мандићем (Београд)и приказује документарни филм „Воли вас ваша Сексимаја“

  Режија: Иван Мандић
  Продуцент: Иван Мандић
  Монтажа: Владимир Радовановић
  Директор фотографије: Далибор Тонковић
  Дизајн звука: Бојан Паликућа

  Организација: Воркитим Рума
  Техничка
  подршка: Културни Центар Рума

 • Завичајни музеј Рума - Срем филм фест

  7. октобар 2016.

  У Завичајном музеју Рума, 8. октобра 2016. године са почетком у 10 часова у сали легата Феђе Соретића, биће приказани филмови домаћих и страних аутора са четвртог Међународног фестивала документарног филма "Срем филм фест". Фестивал се одржава од 5. до 8. октобра 2016. године у сремским местима у Србији и Хрватској, а поред популаризације филмова из области екологије и туризма, промовише природне и културно - историјске знаменитости регије, и тиме појачава позитивну представу региона Срема као туристичке дестинације широм света. Улаз слободан.

 • Општинско веће - матична подручја у Општини Рума и новчане помоћи

  7. октобар 2016.

  Sednica VećaОдлука о матичним подручјима на територији Општине Рума нашла се данас на дневном реду Х седнице Општинског већа. Новом Одлуком, која се усклађује са Законом о матичним књигама, предвиђена је подела територије Општине Рума на укупно шест матичних подручја.

  Матична подручја за које се воде матичне књиге на територији Општине Рума су:

  ­-матично подручје Рума, које чине насељенa места: Рума, Краљевци и Добринци;

  ­-матично подручје Вогањ, које чине насељена места: Вогањ, Стејановци и Павловци;

 • Општинско веће - Приход од продаје земљишта и нова радна места

  7. октобар 2016.

  Slađan MančićОдлука о избору организације која ће вршити процену тржишне вредности парцеле бр. 12156/16 у к.о. Рума, усвојена на Х седници Општинског већа, могла би локалној самоуправи да донесе знатан новчани приход у општинском буџету, али и нова радна места.

  Поменута парцела се налази у радној зони "Румска петља" у Блоку 1 и површине је нешто мало преко 2 хектара.

  Процену вредности ће утврдити Министарство финансија - Пореска управа - Филијала Рума, као организација овлашћена за процену непокретности.

  Прелиминарне процене су да би Општина Рума могла да приходује 12 милиона динара, а за куповину парцеле је заинтересована компанија "М&М Fruits"из Београда.

 • Општинско веће - "Први мај" добија стадион

  7. октобар 2016.

  VećeСкоро сви стадиони у румској општини су у власништву фудбалских клубова који играју на њима. Изузетак је ФК "1. мај" чији је стадион био у власништву компаније "Агрорума", а након приватизације поменуте фирме прешао је у приватно власништво.

  Фудбалски клуб је водио и судски спор са новим власником, али је он на суду добио негативан епилог по "1. мај". Локална самоуправа је ипак нашла модел по коме би стадион прешао у јавну својину Општине Рума и на данашњој седници Општинског већа покренута је процедура и усвојен је Закључак о спровођењу поступка експропријације уз накнаду на основу утврђеног јавног интереса.

  "Јавни је интерес да сви фудбалски клубови које суфинансирамо из општинског буџета могу да несметано функционишу. Ми смо зато одлучили да покренемо процедуре за куповину стадиона и пратећих објеката, а цео спортски објекат се простире на око 2,65 хектара. Добили смо Закључак Владе Републике Србије да можемо да кренемо у експропријацију земљишта, а буџет нам дозвољава да то и учинимо. Земљиште је процењено на око 170.000 евра, а цена је доста нижа јер се стадион налази у К.О. Вогањ, иако је локацијски он заправо у западном делу Руме", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

  Стадион ће прећи у јавну својину Општине Рума. Њима ће управљати IV МЗ у Руми која је највећа месна заједница у општини, а ФК "1. мај" ће наставити са нормалним функционисањем, одржавањем тренинга и одигравањем утакмица.

 • Дан отворених врата у Градској кући

  7. октобар 2016.

  Дан отворених врата у Градској кући у РумиПоводом „Дечије недеље“ данас је у Градској кући у Руми организован Дан отворених врата. Гости председника Општине Рума, Слађана Манчића и његове заменице Марије Стојчевић, били су ђаци прваци и предшколци из румске општине.

  „Ово је један од најрадоснијих тренутака од како сам председник општине. Изненађен сам поклонима које сам добио и њиховом креативношћу. Прија ми дружење са децом, а видим да су и они расположени што су данас у Градској кући“, изјавио је председник Манчић.

  Деци је поручио да слушају родитеље, учитеље и васпитаче јер ће их они научити да буду добри људи. „Образовање је важно јер само са великим знањем можете касније да напредујете. Драго ми је што сам са вама и ја ћу једно кратко време да се осећам као дете у вашем окружењу“, рекао је председник.

   

   

 • Пројекције у 2Д и 3Д формату

  7. октобар 2016.

  Велика дворана Културног центра Рума

  Храбри витез Тренк 3Д

  - субота, 8. октобар, 16.00

  Дом госпођице Перегрин за чудновату децу 3Д

  - недеља, 9. октобар, 16.00

  Јесен самураја 2Д

  - субота, 8. октобар, 18.00 и 20.30

  - недеља, 9. октобар, 18.00 и 20.30

  Више информација о филмовима на сајту Културног центра Рума.

 • Шанса за посао

  7. октобар 2016.

  ОбавештењеИнтернационална компанија из Руме обавиће наредне седмице интервјуе за посао са потенцијалним радницима у неколико места у румској општини и околини.

  Термини интервјуа су:

  Понедељак 10. октобар Кленак (од 15 часова)

  Уторак 11. октобар НСЗ Пећинци

  Среда 12. октобар Никинци (од 9 часова)

  Четвртак 13. октобар Врдник (од 12 часова)

  Петак 14. октобар Ириг (од 12 часова)

 • Заказана X седница Општинског већа

  6. октобар 2016.

  X седница Општинског већа општине Рума ће се одржати 7.10.2016. године, са почетком у 9 часова, у Градској кући у Руми. За седницу је предложен следећи дневни ред:

  1. Предлог Одлуке о избору организације која ће вршити процену тржишне вредности парцеле бр. 12156/16 у к.о. Рума

  2. Предлог Закључка о спровођењу поступка експропријације уз накнаду на основу утврђеног јавног интереса

  3. Нацрт Одлуке о матичним подручјима на територији општине Рума

  4. Разматрање молбе за помоћ Боћарског клуба "Далматинац" из Руме

  5. Разматрање молбе за помоћ Кинолошког друштва " Рума" из Руме

  6. Разматрање молбе за финансијску помоћ Видовић Наде из Доњих Петроваца

  7. Текућа питања.

 • Програм за урбано партерство - тренинг "Изградња интегритета"

  6. октобар 2016.

  SeminarТренинг „Изградња интегритета“ за представнике локалних самоуправа у Србији, који су реализовали Меnа group doo из Ниша, у сарадњи са Програмом за урбано партнерство Светске банке (World Bank - Austria Urban Partnership Program (UPP)) и аустријском Владом, одржао се у Нишу 4. и 5. октобра 2016. године.

  Тренингу су присуствовали представници општина Бољевац и Рума и града Панчева.

  Руму су представљали председник Скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић и чланови Општинског тима општине Рума за антикорупцију/изградњу интегритета: Милева Ковачевић, Драган Косановић и Ивана Бојанић.

  Након уводног обраћања Тамаре Николић из Светске баке о Програмуза урбано партнерство, представници локалних самоуправа су присуствивали обуци „Изградња интегритета“, те су се упознали с дефиницијама, праксом и алатима за успостављање и управљање:

  - Лидерства са интегритетом;

  - Институционалним интегритетом;

  -Интегритетом и друштвеним поверењем/ укљученошћу грађана.

  Представници општине Рума су активно учествовали у дискусијама и одржали запажено презентовање општине Рума, то јест представили начине:

 • Дан отворених врата

  6. октобар 2016.

  Dan otvorenih vrataПоводом "Дечије недеље" у петак, у Градској кући у Руми, биће организован Дан отворених врата, а гости заменице председника Општине Рума Марије Стојчевић биће ђаци прваци и прешколци из наше општине.

  Пријем је заказан за 10 часова.

   

 • Концерт румских бендова - Трећи дан Промо феста

  6. октобар 2016.

  11 минутаУ оквиру 15. Концерта румских бендова - Промо феста, у суботу, 8. октобра, у Дому омладине у Руми од 21 сат одржаће се трећи дан фестивала на коме ће наступити следећа три бенда:

  Фанки стање ума (Београд)
  Шук (Рума)
  Парадокс (Рума)

  Улаз на све концерте у оквиру фестивала је бесплатан, а подсећамо да фестивал траје од 24. септембра до 15. октобра и концерти се одржавају сваку суботе у том термину. На фестивалу ће укупно наступити 7 бендова румске општине, као и 6 најперспективнијих састава из Србије. Фестивал је суфинансирала Општина Рума.

 • У биоскопу - Заштитник

  6. октобар 2016.

  Мала дворана КЦ-а, од 6. до 12. октобра, 19.00 и 21.00 час
  Улазница - 200 динара

  Након четворогодишње паузе ово је први филм у којем Мел Гибсон има главну улогу. У филму такође глуме Ерин Моријарти, Дијего Луна и Мајкл Паркс.
  Радња филма прати бившег осуђеника Џона Линка, чија је шеснаестогодишња ћерка упала у проблеме са насилним дилерима дроге. Иако се Џон донекле примирио и привремено одустао од својих ранијих бурних активности, игром случаја се враћа у “игру” на ивици закона и разума, како би заштитио своју отуђену ћерку и поново са њом успоставио родитељски однос.

 • Јавни позив - Једнократна финансијска помоћ за средњошколце - рок 15. октобар

  6. октобар 2016.

  logoФонд за пружање помоћи избеглим прогнаним и расељеним лицима расписао је средином септембра Јавни позив за доделу једнократне финансијске помоћи ученицима средњих школа на територији АП Војводине

  Право на учешће по овом позиву имају лица која имају у складу са законом статус избеглих или расељених лица са боравиштем односно пребивалиштем на територији АП Војводине на дан ступања на снагу Одлуке о оснивању Фонда (21. децембар 2006. године) и која имају дете које похађа други, трећи или четврти разред средње школе, а која се пријаве на Јавни позив до 15. октобра 2016. године.

  Услови за пружање једнократне финансијске помоћи ученицима средњих школа на територији АП Војводине из избегличких и расељеничких породица са територије АП Војводине су:

 • Инвестициона политика и економска стабилност пресудни за напредак Општине Рума

  5. октобар 2016.

  Aleksandar MartinovicУ Општини Рума се изводе радови на изградњи неколико нових производних погона. У току су радови у индустријској зони "Румска петља" на изградњи фабрике нудли непалског инвеститора "Cinnovatioн group". Према бизнис плану планирано је да та компанија запосли 409 радника. У поменутој индустријској зони и једна домаћа фирма је почела са изградњом нове хале, а реч је о компанији "Румекон" из Руме. Своје капацитете проширује и компанија "Хачинсон", па ће се у Руми у догледно време, поред црева за расхладне уређаје, производити и црева за гориво.

  Све су то добри показатељи да се Рума налази на добром путу, оценио је народни посланик и одборник у румском скупштинском сазиву др Александар Мартиновић.

  "Оно што је потребно не само грађанима Руме, него и свим грађанима Војводине и Србије су нове инвестиције и нова радна места. Општина Рума следи политику Владе Републике Србије и свесни смо да без отварања нових радних места нема бољег живота за наше грађане. Та политика које смо водили претходне две године у 2016. години даје резултате. Далеко је више новца у румском општинском буџету, посебно по основу пореза на зараде. На рачуну Општине Рума сваки дан је 80, 90, 100 или више милиона динара. Рума ником ништа не дугује, обавезе се измирују на дневном нивоу", изјавио је Мартиновић.

 • Манифестација "Војвођанска традиција"

  5. октобар 2016.

  КУД "Краљевци" организује у суботу, 8. октобра, у Краљевцима, манифестацију "Војвођанска традиција". Почетак је у 14.00 часова, а у програму ће учествовати: КУД "Бранко Радичевић" Нови Бановци, КУД "Боривој Ћирић Туре" Ривица, АКУД "Прота Светозар Влашковић" Мошорин, АКУД "Ружини цветићи" Вилово, КУД "Краљевци", КУД "Ратково", КУД "Змај" Ириг.

   

 • Нови репрограм за потрошаче који се греју на гас

  5. октобар 2016.

  Gas RumaНадзорни Одбор ЈП "ГАС-РУМА" на седници одржаној 28.09.2016. године донео је следећу одлуку:

  Одобрава се ОДЛОЖЕНО ПЛАЋАЊЕ РАЧУНА за испоручени природни гас за период НОВЕМБАР 2016. - МАРТ 2017. године за купце из категорије " ДОМАЋИНСТВА ", тако да се рачуни за испоручену количину природног гаса деле према датуму доспећа и то:

  - 70% месечног дуга доспева до 15-ог у текућем месецу за претходни месец;

  - 30% остатка месечног дуга доспева по истеку 165 дана од издавања рачуна.

  Ова одлука ступа на снагу одмах, а примењиваће се почев од рачуна за НОВЕМБАРСКУ потрошњу.

 • Чишћење дивљих депонија

  4. октобар 2016.

  Marija StojčevićОпштина Рума издваја значајна средства, на годишњем нивоу, за чишћење дивљих депонија.

  У протеклом периоду саниране су дивље депоније у Путинцима, Доњим Петровцима, Добринцима, Никинцима, Платичеву и Кленку. Дивља депонија у Вогњу биће санирана до краја ове седмице. Такође, очишћена је и сточна јама у Руми на путу према Краљевцима. Овај пут је за чишћење дивљих депонија издвојено нешто преко 2.500.000 динара, изјавила је заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.
  "Најбитније у овом тренутку је то да ће површине бити чисте и уређене, али и овом приликом поново апелујемо на грађане, како Руме тако и свих села румске општине, да отпад не одлажу на такав начин, не само што се ствара додатни трошак у буџету већ сами стварамо нехигијенско окружење", поручила је Марија Стојчевић.

 • Планирана искључења струје за 5. и 6. октобар

  4. октобар 2016.

  strujaЕлектродистрибуција Рума ће у среду и четвртак на више локација у граду повремено искључивати електричну енергију, ради сече ураслих грана у ел. водовима.

  Планирана искључења за 5. октобар.

  Планирана искључења за 6. октобар.

   

 • Дечија недеља у Руми

  4. октобар 2016.

  Decija nedeljaСваке прве седмице у октобру традиционално се обележава Дечија недеља, а циљ је скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.
  Овогодишњи слоган је "Нећу да бригам хоћу да се играм", а Дечија недеља се у румској општини обележава у свим школама низом креативних манифестација.

  Као и претходних година и Градска библиотека "Атанасије Стојковић" је узела активно учешће у прослави Дечије недеље и прешколцима и ђацима првацима је данас у Културном центру даровала поклон представу "Црвенкапа", у изведби Пан театра из Београда.

  Поред представе свим предшколцима и ђацима првацима су подељене бесплатне чланске карте Градске библитеке "Атанасије Стојковић".

  У име локалне самоуправе Дечију недељу је малишанима честитала заменица председника Општине Рума Марија Стојчевић.

 • Изложба "Деца света"

  4. октобар 2016.

  ЋифонЗавичајни музеј Рума поводом обележавања "Дечије Недеље", 4. октобра 2016. године у 19 часова - уочи светског дана детета, отвара уметничку изложбу "Деца света" аутора Бранислава Теодоровића Ћифона. Један је од ретких самоуких ликовних стваралаца код кога неизоставно мора да се констатује сталан напредак у свим сликарским елементима. Изложба "Деца света" је заправо један мали циклус дечијих портрета у коме Бранислав изнова исказује уметнички прогрес. У овим сликама, апстрахујући други план, јасним и свежим колоритом лазурно обликује нежне дечије фигуре и лица. Покушава да проникне путем мимике и покрета тих "малих људи" у њихову психологију. Изложба ће бити отворена од 4. до 25. октобра, а Завичајни музеј Рума ће у сарадњи са румским основним школама организовати циклус радионица, које ће водити Александра Ћирић и Софија Лепотић.

 • Јачање капацитета локалних самоуправа у југоисточној Европи

  3. октобар 2016.

  CoverПрограм за урбано партерство (UPP II) - компонента: Превенција корупције/Изградња интегритета

  Председник Скупштине општине Рума, Стеван Ковачевић и представници Општинског тима општине Рума за антикорупцију/изградњу интегритета: Милева Ковачевић -шефица Одељења за локалне јавне приходе; Драган Косановић -шеф Одсека за локални економски развој и Ивана Бојанић -члан Општинског већа општине Рума, присуствоваће двоневном тренингу „Израдња интегритета“ у Нишу, 4. и 5. октобра 2016. године.

  Тренинг реализује Меnа group doo из Ниша, фирма која води регионални тим у оквиру АC/IB UPP II програма и спроводи активности у Србији, a у сарадњи са Програмом за урбано партнерство Светске банке (World Bank - Austria Urban Partnership Program (UPP)) и аустријском Владом.

 • Успешна реализација пројекта "Активне заједнице за социјалну инклузију"

  3. октобар 2016.

  ACT INСврха догађаја је била да представи примере најбоље праксе у Хрватској о томе како институције са локалног и регионалног нивоа размењују своје праксе у промоцији социјалне инклузије особа се менталним и интелектуалним сметњама и старијим грађанима. Активности су укључиле презентације активности забавишта, домова за старе, и јавних школа у Вараждину, Цестици и Чаковецу, активности демонстрације и посете местима која су позната по пружању социјалне помоћи маргинализованим групама. Главне установе које су посећене су следеће: Дечији вртић “Зеко” , “Дом Нови Живот” у Цестици, Центар за образовање и васпитање“Томислав Шпољар” у Вараждину, социјално предузеће “Хумана Нова” у Чаковецу и Дом за старије и немоћне особе Вараждин. Учесници из Хрватске, Словеније, Србије и Немачке су изменили искуства и примере добре праксе како би одредили области интереса и сарадње.

 • Златна медаља Новосадског сајма за манифестацију Румфест

  3. октобар 2016.

  Sajam turizmaМеђународни сајам туризма у Новом Саду трајао је од 29.09. до 01.10.2016. године, а Туристичка организација општине Рума узела је учешће на истом, у оквиру штанда Туристичке организације Војводине.Први дан 49. Међународног сајма туризма у Новом Саду завршен је на најбољи могући начин за Туристичку организацију, јер је добила златну медаљу Новосадског сајма за манифестацију Румфест!

  Други дан сајма туризма у Новом Саду протекао је у знаку малог јубилеја за ТОО Рума, када је обележена петогодишњица проглашења Заштићеног станишта "Бара Трсковача".

 • Спортски викенд - победе куглашица, фудбалера, порази рукометаша и кошаркаша

  3. октобар 2016.

  KuglanjeИграчи "Првог маја" су се брзо опоравили од елиминације у полуфиналу општинског купа (Први мај:ГФК Словен 0:1) и у 6. колу "Сремске лиге" су остварили убедљив тријумф над екипом "Граничара 1923". Гости из Адашеваца су декласирани резултатом 6:0. ГФК "Словен" је са 2:1 савладао екипу "Митроса" из Сремске Митровице, а три бода су уписали и фудбалери "Борца" из Кленка, који су на свом стадиону надиграли "Доње Петровце" резултатом 2:0. Витојевачки "Партизан" и "Напредак" из Попинаца су одиграли нерешено 1:1, док су "Хртковци" пред својим навијачима поражени од врдничког "Рудара" минималним резултатом 1:0.

  У петом колу "Суперлиге Србије", чланице румског куглашког клуба "Срем" оствариле су убедљиву победу на условно речено домаћој куглани на Сајмишту у Новом Саду. Румљанке су савладале екипу "ЕДБ Београд" са 7:1 у интерним поенима, а обориле су 182 чуња више од противница.

 • Чај у 8 - Трио "Evergreen"

  3. октобар 2016.

  Велики хол КЦ-а - среда, 5. октобар у 20.00 часова
  Улаз слободан

  Ове среде ће вам се представити трио "Evergreen" и то у саставу Александра Падров - вокал, Жељко Јанковић - виолина и Бранислав Ивковић - клавир, хармоника.

  Више информација на сајту Културног центра Рума.

 • Важно обавештење!!!

  1. октобар 2016.

  Интернационална компанија из Руме обавиће у уторак 4 . октобра интервјуе за посао са потенцијалним радницима у Платичеву и Грабовцима.

  Термини интервјуа су:

  Платичево од 9 до 15 часова:

  Грабовци (и Витојевци) од 15 часова.

Serbian Croatian English German Macedonian Slovenian
Inspekcijska služba

ISO 9001