img

Vesti

Pokloni za prvorođenu bebu

img

2021. godina nije mogla početi radosnije za porodicu Grković iz Putinaca. Oni su ove godine bogatiji za još jednog člana - Filipa, dečaka rođenog 2. januara, koji je ulepšao praznike mami Dragani, tati Goranu, a ponajviše sestri Ani(3). 

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić posetio je danas porodicu Grković kako bi im uručio tradicionalne poklone koje lokalna samouprava svake godine daje za prvorođenu bebu u našoj opštini.

Opština Ruma je malog Filipa darovala sa 50.000 dinara, a uručen je i prigodan poklon paket u vrednosti 15.000 dinara. Poklop paket sadrzi prenosivi krevetac i njihalicu za bebe što je  kupljeno u dogovoru sa majkom Draganom.

"Čestitamo porodici Grković rođenje malog Filipa, zaista su dobili najlepši mogući poklon. Porodica Grković je jedna zdrava porodica, koja moze biti uzor. Tri generacije zive slozno, zadovoljno. Tu su deda i baba, bračni par Goran i Dragana, a sad uz kćerku Anu imaju i sina Filipa. Želim im svima puno zdravlja i sreće. Mi smo kao i do sada doneli poklone koje su roditelji trazili, a tu je i naravno novčani poklon od 50.000 dinara. Ovom posetom na simboličan način mi pre svega zelimo da poručimo da je ovo i naš interes, da je za celokupno društvo bitno da se deca rađaju. Na nama je da obezbedimo uslove da ta deca zdravo odrastaju, da roditelji imaju posao, da imaju perspektivu,  da pokušamo da što više olakšamo zivot mladim ljudima koji zasnivaju porodice", izjavio je predsednik Mančić, podsetivši na neke od mera opštinske populacione politike poput besplatnog vrtića, besplatnih udžbenika za osnovce, novčane pomoći za prvo dete, novčanih naknada za nezaposlene porodilje, sufinansiranje vantelesne oplodnje..

Filip je na rođenju bio dugačak 47cm, imao je 2.570 kg, a na svet je došao pre očekivanog termina, kaze mama Dragana.

"Trudnoća je prošla brzo, bata je malo poranio. Hvala Bogu sve je dobro, srećni smo i zadovoljni što smo u Novu godinu ušli na najlepši mogući način. Hvala Predsedniku i Opštini na poklonima, značiće nam, a svakako znači nam i sam gest lokalne samouprave", rekla je Dragana.

Deda Ljuban Grković nije krio sreću zbog rođenja unuka Filipa.

"Presrećni smo i baba i ja. Zahvaljujem se na čestitkama i poklonima i nadam se da će 2021. godinu u našoj opštini obeleziti rađanje dece. To bih zaista od srca zeleo, jer je rođenje deteta veliko bogatstvo", poručio je ponosni deda.

Kako bi se upotpunili, za njih već srećni praznici, Filip i Ana su od Opštine Ruma dobili i novogodišnje paketiće.

Važni linkovi
  • Budžet Opštine Ruma
  • Građanski vodič kroz budžet
  • Javne nabavke
  • Konkursi za projekte
  • Energetski ugrožen kupac
  • Informator o radu
  • Statut opštine Ruma
donor
donor
donor
donor