img

Vesti

Bambijevi paketići za socijalno ugroženu decu

img

Opština Ruma je dobila od poznate kompanije Bambi donaciju od skoro tri tone njihovih slatkih proizvoda. Lokalna samouprava je odlučila da od Bambi proizvodnog asortimana napravi novogodišnje paketiće za svu socijalno ugrozenu decu iz naše opštine.

Akcija podele paketića je u toku, a predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić obišao je danas nehigijensko naselje "Rupe“ u blizini rumskog vašarišta, gde su uručeni prvi paketi.

"Dobili smo 2.860 kilograma Bambi proizvoda i mi smo odlučili da to naši volonteri upakuju u novogodišnje paketiće i da u ovom periodu između Bozića i srpske Nove godine podelimo kako romskoj deci, tako i deci iz najugrozenijih porodica. Svako dete ima pravo da se obraduje novogodišnjim i bozićnim praznicima makar i kroz novogodišnje paketiće, zato smo počeli upravo odavde iz ovog romskog naselja gde su deca najugrozenija. Po izveštaju romske koordinatorke Danijele Tadić, ovde ima 79-oro dece, mi smo došli da prvo toj deci uručimo pakete, a na teritoriji opštine, odnosno grada ih ima 135, i oni će dobiti pakete, baš kao i deca iz svih socijalno ugrozenih porodica. Želeo bih da se zahvalim kompaniji Bambi, njihovom menadžmentu i direktoru, jednostavno što su izabrali Rumu i poslali nam donaciju od gotovo tri tone njihovih proizvoda, vrednosti od oko 600.000 dinara", izjavio je predsednik Mančić.

Danas je krenula dostava novogodišnjih paketića i u selima rumske opštine.

"50 paketa je dostavljeno u Donjim Petrovcima, 50 u Dobrincima, po 30 u Kraljevcima i Hrtkovcima, a do kraja dana očekujemo dopremanje novogodišnjih paketića i u Buđanovce, Vitojevce, Grabovce i Platičevo. Verujem da ćemo zaključno sa sutrašnjim danom podeliti 1.000 paketića deci kojoj su oni najpotrebniji", kazao je Mančić.

Novogodišnji paketići sadrze plazma keks, zlatni pek, mini čokoladne plazme, napolitanke...

Važni linkovi
  • Budžet Opštine Ruma
  • Građanski vodič kroz budžet
  • Javne nabavke
  • Konkursi za projekte
  • Energetski ugrožen kupac
  • Informator o radu
  • Statut opštine Ruma
donor
donor
donor
donor