img

Vesti

5. Rumski polumaraton Prijave otvorene do 8. septembra

img

Sportski savez pod pokroviteljstvom Opštine Ruma organizuje 5. Rumski polumaraton, a termin odrzavanja zakazan je za 17. septembar 2023. godine sa početkom u 16:00 časova.

Rok za onlajn prijavu je 8. septembar nakon čega se mozete prijaviti samo na licu mesta na dan odrzavanja Rumskog polumaratona. Prijava na sajtu trka.rs.

Takmičari će se nadmetati za vredne novčane i robne nagrade u obe konkurencije. Pored nagrada za plasmane, nagrada za rekord staze u obe konkurencije iznosi 150 evra.

Aktuelni rekordi staze:

Teodora Simović: 1:17:41

Stenli Kipruto 1:06:44

I ove godine poseban akcenat stavljen je na najbrze Rumljane u obe konkurencije.

Tako da najbrzeg Rumljanina i najbrzu Rumljanku pored pehara i diploma očekuje i novčana nagrada u iznosu od 15.000 dinara.

Trkači po starosnim kategorijama u obe konkurencije 40+,50+,60+ kao i najstariji i najmlađi učesnik u apsolutnoj konkurenciji biće posebno nagrađivani.

Kako se blizimo 17. septembru sve je više zvučnih atletskih imena koji su potvrdili učešće na 5. Rumskom polumaratonu.

Štafetna trka 7km x 3 izaziva veliko interesovanje pre svega lokalih trkača, članova sportskih klubova, rumskih kako javinh tako i privatnih preduzeća. Pored Rumljana za štafetnu trku interesovanje imaju i trkači iz okolnih gradova i regiona. Štafeta moze da bude sastavljena i kombinovano.

DDOR Trka zadovljstva od 7km je još jedna od trka u programu Rumskog polumaratona za sve ljubitelje sporta i trčanja koji zele da učestvuju u ovoj manifestaciji, a da ne moraju da trče ceo polumaraton.

Prijava je onlajn ili na startu trke.

U okviru rumskog polumaratona, biće odrzana i trka beba u puzanju pod nazivom Neon Bambini Maraton. Ova manifestacija će se odrzati na Gradskom trgu 17. septembra, sa početkom oko 18:00 časova.

Pravo na učešće imaju sva deca uzrasta do 2 godine, a duzina staze koju najmlađi maratonci treba da prepuze je 4.5 metra, što predstavlja asocijaciju da se Ruma nalazi na 45. geografskoj paraleli.

Prijave za Bambini maraton su besplatne putem telefona: 022474972, u inboks stranice ili lično u Sportskom savezu, na adresi Veljka Dugoševića 100. Prijava je moguća i na sam dan odrzavanja maratona.

Svi učesnici NEON Bambini Maratona dobiće poklone, dok će za najbrze bebe biti obezbeđene i vredne nagrade.

Ideja bambini maratona je da animiramo što više dece da se od detinjstva bave sportskim aktivnostima.

I na 5. Rumskom polumaratonu nastavlja se tradicija besplatnog prevoza za trkače uz saradnju sa kompanijom Master bus.

I ove godine Master Bus obezbeđuje besplatan prevoz trkačima iz Beograda koji dolaze na Rumski polumaraton (redovnim linijama Master busa).

Sve što treba je da na ulasku u autobus pokazete potvrdu o uplati kotizacije za 5. Rumski polumaraton (uplatnicu ili online uplatnicu). Povratak je u 22 časa.

donor
donor
donor
donor