img

Vesti

Manifestacija „Zavrti točak" Igra, druženje i proslava porodičnih vrednosti

img

Uz mnoštvo osmeha, pesme i igre, razdragani najmlađi Rumljani su sa svojim roditeljima po sedmi put u centru grada obelezili Svetski dan porodice, sjajnom i zabavnom manifestacijom „Zavrti točak".

Rumski mališani defilovali su Glavnom ulicom na trotinetima, rolerima, biciklima, u kolicima i guralicama zajedno sa svojim roditeljima, bakama, dekama, kako bi se na najbolji način obelezili i Dan porodice i Dan zdravlja.

Organizatori i nosioci ove manifestacije su UPVO „Poletarac“, Udruzenje „Sport za sve-MOST“, Turistička organizacija opštine Ruma, Sportski savez opštine Ruma, a uz rumske mališane iz vrtića i predškolce danas su „zavrteli točak" i učenici nizih razreda osnovnih škola.

Predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić je presecanjem vrpce na simboličan način obelezila početak manifestacije, ali je uzela i učešće vozeći bicikl zajedno sa najmlađim stanovnicima naše opštine.

Nakon zvaničnog dela i voznje za sve učesnike bila je organizovana i zurka na Gradskom trgu. Animatori su zabavljali decu, lekari iz Doma zdravlja su deci govorili o zdravoj ishrani i značaju bavljenja sportom, a deljene su i jabuke kao dobro poznati simbol zdravlja.

Dobrom muzikom program manifestacije su upotpunili članovi rumskog rok benda „Fredi Kruger", a posebnu notu dale su učenice rumske Gimnazije i hor iz objekta vrtića u Veljkovoj školi.

„Zavrti točak“ je kao i uvek imao revijalni karakter, a redovni učesnici manifestacije su i korisnici Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju pri Ustanovi za pruzanje usluga socijalne zaštite „Solidarnost". 

Odrzavanje programa pomogli su i javna preduzeća, Dom zdravlja „Ruma“, policija i Crveni krst Ruma.

donor
donor
donor
donor