img

Вести

Дан Општине - 24. новембар и слава града Св. Стефан Дечански

img

Print

Данас Рума слави своју градску славу - Светог Стефана Дечанског и Дан Општине - 24. новембар у знак сећања на присаједињење Срема Краљевини Србији.

Тим поводом данас је у храму Силаска Светог духа на апостоле служена света литургија, уз традиционално ломљење славског колача, а недуго затим полагањем венаца на споменик др Жарка Миладиновића, почело обележевање 24. новембра - Дана Општине, које ће бити настављено у Културном центру, где ће се одржати свечана скупштинска седница.

"Присуствовали смо литургији у нашем Храму поводом данашње  градске славе, Светог Стефана Дечанског са једне стране, са друге стране управо смо положили цвеће на споменик др Жарку Миладиновићу. 24. новембар је битан датум пре свега за наш град, али наравно и за државу у којој живимо, с обзиром на то да је данас и верски празник  који наш град прославља, али исто тако пре 103 године др Жарко Миладиновић је у нашем граду са својим саборцима одржао свеопшти народни збор где је донесена важна одлука да се Срем, а сутрадан на скупштини у Новом Саду и остатак Војводине, прикључи матици - Краљевини Србији. Нама Румљанима свакако то треба да буде на понос и ја наравно користим прилику да свим грађанима наше општине честитам данашњи дан и свим верницима који данашњи дан славе као своју крсну славу желим да честитам славу", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

На данашњој свечаној седници СО Рума биће уручена и признања и награде заслужним грађанима и колективима.
donor
donor
donor
donor