img

Вести

Озелењавањe града - Садња дрвореда у улици 15. август

img

Print

Садњом дрвореда у улици 15. август финализирано је уређење реконструисане улице 15. август у делу од Орловићеве до Иришке улице.

ЈП "Комуналац" и румски волонтери започели су садњу 300 стабала кугластих каталпи, а симболично по једно дрво су засадили и председник Општине Рума Слађан Манчић и директор ЈП "Комуналац" Драган Панић.

"Као што смо обећали када смо садили дрвореде у улици 15. маја, исти посао радимо у улици 15. август. Чекали смо повољно време, јесен, издвојили смо средства и по препоруци људи из Комуналца и купили 300 садница кугластих каталпи. Платили смо то скоро 800.000 динара без ПДВ-а. Људи из Комуналца уз помоћ волонтера, омладине добре воље, почели су са садњом и верујем да ће врло брзо ова два дрвореда украсити ову улицу као што је то случај и са улицом 15. маја. Показали смо да оно што смо обећали испуњавамо, са друге стране показујемо наш однос према заштити животне средине и свему ономе што људима живот у нашем граду чини угоднијим, пријатнијим и лепшим", изјавио је председник Манчић.

Прошле године у ово време посађени су дрвореди у улици 15. мај, па је већ овог пролећа улица добила сасвим нови изглед, казао је директор "Комуналца" Драган Панић.

"Посађене саднице у 15. мају су се примиле све до једне, то сад сасвим другачије изгледа, тако да ће и ова улица за годину-две дана изгледати још лепше. Замолио бих грађане да чувамо стабла, јер свако посађено дрво су плућа нашег града", истакао је директор Панић.

Планска садња дрвореда уједно је и наставак вишегодишњег пројекта озелењавања јавних површина у граду, пројекат који су грађани подржали и у последњем циклусу "Партиципативног буџетирања". 
donor
donor
donor
donor