img

Вести

У петак се у Руми одржава оперативно-тактичка вежба

img

Print

Општина Рума је једна од 50 локалних самоуправа које ће у петак, 5. новембра 2021. године, узети учешће у оперативно-тактичкој вежби субјеката и система заштите и спасавања "Систем 2021".

Тим поводом данас су у Градској кући обављене завршне припреме за сутрашњу показну вежбу која се организује под ингеренцијом Министарства унутрашњих послова.

Током вежбе субјекти из система заштите и спасавања приказаће спремност и садејство у одговору на елементарне непогоде и техничко-технолошке несреће, демонстрирајући обученост за деловање у ванредним ситуацијама.

Иако ће сутрашња вежба у Руми бити организована реално, као да се непредвиђена несрећа стварно догодила, Општина Рума АПЕЛУЈЕ НА ГРАЂАНЕ ДА БУДУ СПОКОЈНИ, нема разлога за бригу, јер ће се на безбедан и професионалан начин симулирати реакција цивилног сектора заштите и надлежних служби и институција у решавању кризних ситуација.

Почетак двочасовне вежбе је заказан у 10 часова, а она ће се одиграти на неколико локација у Руми и то: у Градској кући; у компанији Јакоб Бекер(Индустријска улица - место "акцидента"); у делу улице Миша Убоја(место за евакуацију); и у Спортском центру Рума(место збрињавања).

Вежба, која ће по први пут, од времена бивше СФРЈ, бити изведена у оваквим размерама и формату истовремено ће се одржати на 50 локација, 24 града и 26 општина у Републици Србији.

У оперативно-тактичкој вежби "Систем 2021" учествоваће око 8.000 људи, припадника Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, Црвеног крста Србије, Ватрогасног савеза Србије, Војске Србије, Горске службе спасавања, субјеката и снага јединица локалне самоуправе, водопривредних предузећа, посебних организација и органа.
donor
donor
donor
donor