img

Вести

Комплетно реновиран Дом културе у Буђановцима

img

Print

Општина Рума је у потпуности реконструисала Дом културе у Буђановцима, па је тако и сам центар села након ових радова добио много лепши и уређенији изглед.

На Дому културе су извршени свеобухватни радови на комплетној  реконструкцији донедавно оронулог објекта, а они су подразумевали санацију крова, замену олука, замену дотрајале дрвене столарије, на укупно 32 отвора су уграђени ПВЦ прозори и врата, у унутрашњости објекта обављени су керамички радови, док су спољашњи фасадерски радови обухватили површину од око 1.500 метара квадратних, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је данас у друштву својих сарадника посетио Буђановце.

„На задовољство нас из локалне самоуправе, али пре свега људи из Буђановаца, мислим да овај центар села добија много другачију слику, сигурно лепшу. Сведоци смо како је овај Дом изгледао раније, видим да су остали још ситни радови, детаљи на фарбању ових гвоздених ограда горе, с обзиром да има пар тераса на Дому, али свакако један велики посао вредан 5,7 милиона динара без ПДВ-а плаћен из буџета, са ПДВ-ом готово преко 6,6 милиона, приведен је крају и успешно завршен“, рекао је председник Манчић и нагласио да се Општина Рума ове године одлучила да ради капиталније пројекте.

„Не радимо, да тако кажем, три прозора тамо, три прозора овамо, јер када радимо да све задовољимо, онда на крају сви буду незадовољни. Због тога смо решили да комплетно средимо Дом културе у Буђановцима све оно што су људи тражили, што су у предрачуну и својим захтевима доставили то смо и урадили. Врло брзо мислим да су готови радови на уређењу Дома културе у Кленку, тамо смо комплетно реконструисали унутрашњост објекта, тако да смо се одлучили да од ове године радимо један по један објекат. То су објекти који су стари више деценија из доба комунизма, временом су одумирали, зграде су пропадале, али ми се трудимо да сваки објекат уредимо и приведемо га намени. Са друге стране када неко дође или прође кроз село да види да се овде води рачуна о тим људима, да се води рачуна и о зградама и сада је на Савету МЗ, да у сарадњи са свим удружењима која постоје у Буђановцима да овај Дом користе на прави и адекватан начин, то јест да врате живот у њега“, поручио је Манчић.

Члан Савеза МЗ Буђановци Душан Лалошевић истиче да су мештани и те како задовољни, те да се цело друштво мора укључити у решавање проблема одумирања села.

„Нема толико омладине у селу, да би се у потпуности вратио онај стари сјај, јер Дом културе није само сам објекат, већ он живи када се у њему људи окупљају, веселе и друже. Сада треба једном приликом сести и разговарати шта даље, како вратити функцију тога Дома, јер тренутно је број становништва смањен. Има ту доста просторија, могу се привести намени да свима у селу одговарају, да сви имају корист. Сама свечана сала је велика, ово може бити поново зборно место људима и наш Савет ће се ангажовати максимално да Дом културе поново заживи, као некада“, рекао је Лалошевић.
donor
donor
donor
donor