img

Вести

Троје Румљана у репрезентацији Србије на Светском првенству

img

Print

На Светском сениорском првенству у кик боксу, одржаном од 15. до 24. октобра, у италијанском граду Лидо ди Јесоло, Кик бокс клуб "Ру09" имао је три представника у саставу репрезентације Србије.

Младен Честић, у дисциплини лоу кик -63,5 кг, је такмичење започео од шеснаестине финала где га је чекао такмичар из Мексика. Младен је успешно прошао ову препреку и пласирао се у осмину где је радио против домаћина. У добром и неизвесном мечу Младен је поражен резултатом 2:1.

Милана Михајловић бранила је боје Србије у категорији -48 кг, у дисциплини К1. Ово јој је био дебитански наступ у сениорској конкуренцији на великој сцени, а пружила је више него одличну борбу. Нажалост, жреб је одредио да се у четвртфиналу састане са репрезентативком Турске, која је на крају и постала светска шампионка. Упркос поразу Милана је својим наступом против далеко искусније ривалке показала да је пред њом светла будућност.

Трећи представник румског клуба је тренер Владимир Боговић који је на ово Светско првенство путовао као члан стручног штаба репрезентације Србије.

Српски тим је на овом такмичењу освојио седам златних, четири сребрне и једну бронзану медаљу. Одведен је подмлађен тим предвођен окосницом и забележени су одлични резултати.

Српски тим је у дисциплини лоу кик заузео прво место на овом првенству, а у дисциплини к1 треће.

На такмичењу је наступило 59 држава и 1.593 такмичара. Српски репрезентативац Александар Коновалов проглашен је за најбољег борца овог Светског првенства.
donor
donor
donor
donor