img

Вести

Напредују радови на изградњи новог вртића

img

Print

Обимни радови на изградњи новог вртића Коцкица 2 одвијају се планираном динамиком, изјавио је данас Слађан Манчић, председник Општине Рума и нагласио да је реч о комплексном пројекту, те да ће се нови вртић простирати на површини од око 2.600 квадратних метара.

"Ја сам данас први пут овде од оног момента када смо положили камен темељац и видели сте колико је ово велик објекат у основи. Послови који су били у земљи су одрађени, тренутно се изводе последње припреме за бетонирање ове прве плоче изнад земље, која уопште није мала, обухвата површину од око 1.800 квадрата. Стичу се услови да убрзо иде и други ниво и као што смо предвиђали да се до зиме објекат стави под кров и да се крене са затварањем и унутрашњим радовима", рекао је председник Манчић.

Са завршетком радова трајно би могао бити решен проблем недовољног броја места за упис деце у вртиће.

"Рок извођења је 12 месеци, то је јун месец, значи негде од наредног лета ми ћемо имати могућност да одговоримо свим потребама. Најавили смо да планирамо догодине и да отворимо вртић у Хртковцима. Ни до сада није био велик проблем око уписа, јер смо ми из године у годину отварали разноразне објекте и по селима и у граду не би ли свим нашим грађанима изашли у сусрет који имају децу, а треба да их упишу у вртић. Но, свакако са Коцкицом 2 подижемо капацитете за упис за пријем још 280-оро деце, тако да верујем да ћемо у неком дужем временском периоду омогућити да вртић буде доступан свима", казао је Манчић.

Изградњу новог вртића у улици Алексе Шантића Општина Рума у целости финасира сопственим средствима у износу од око 131,7 милиона динара.

Објекат  ће имати укупно 12 соба, четири за јаслице и осам за децу обданишног узраста,  вишенаменску салу, трпезарију, простор за администрацију, техничке просторије, лекарску собу, фискултурну салу. Вредност опреме и намештаја је преко 16 милиона динара,  а за спољно уређење са мобилијаром биће издвојено нешто преко 11,5 милиона динара.
donor
donor
donor
donor