img

Вести

Образовањем из ”Таме”

img

Print

Покрајинска посланица у Скупштини АПВ Јелена Јовановић, посетила је данас ОШ "Иво Лола Рибар" у Руми, где је   одржала састанак са директорицом Светланом Којић, на тему образовање.

Том приликом директорица Kојић је указала на досадашњи рад, када је у питању ромска заједница те истакла да ОШ ”Иво Лола Рибар"  има ангажованог и педагошког асистента - Душицу Јовановић.

“Kада се поставља питање похађања наставе ромске деце, могу казати да сам веома задовољна одзивом ромске деце, обезбеђени су бесплатни уџбеници, а успели смо у намери да и ужина буде бесплатна за сву децу. Изузетно интересовање влада за програм "Друга шанса” образовања одраслих, где је заступљен велики број полазника како ромске тако и не ромске популације. Свакако да сам веома задовољна како колективом тако и одазивом и напретком ромске деце у нашој школи”,  изјавила је директорка Светлана Kојић.

Јелена Јовановић покрајинска посланица је истакла да је образовање за ромску националну заједницу једно од приоритетних области, те да школа коју је посетила чини огромне напоре како би се побољшао положај образовне структуре ромске популације.

"Образоване особе могу да се ухвате у коштац са данашњицом и свим проблемима које нам доноси необразовање, незнање, неинформисаност, стога изузетно много напора улажем на подизању свести о значају образовне структуре ромске популације и стварању образовних кадрова. Знам да је то сигуран пут који може ромску заједницу извући из “таме”", нагласила је покрајинска посланица Јелена Јовановић.

Она је такође истакла да је рад педагошких асистената веома значајан, како за институције система у Републици Србији, тако и за ромску заједницу.

Састанку је присуствовала и Данијела Тадић педагошки асистент у вртићу УПВО “Полетарац” , која је презентовала рад у предшколској установи.
donor
donor
donor
donor