img

Вести

Дечија недеља - Пријем ђака првака

img

Print

Ђаци прваци основних школа са територије наше општине били су данас у Градској кући гости председника Општине Рума Слађана Манчића и заменице председника Александре Ћирић.

Традиционални пријем првака, уз поштовање превентивних мера, уприличен је поводом обележавања Дечије недеље, а у веселој атмосфери, уз пригодно послужење за децу, представници локалне самоуправе су малишанима уручили и пригодне поклоне у виду школског прибора .

Заменица председника Општине Рума Александра Ћирић је ђацима првацима пожелела лепо детињство, срећно одрастање и успешно школовање, нагласивши да је пред њима један од најлепших периода у животу - ђачко доба.

"Током школовања ћете много тога научити, стећи ћете праве пријатеље, знања које ће вам помоћи да остварите оно што желите, то јест да радите оно о чему ви сада тако малени маштате. Ваши осмеси и ваша безбрижност су нама најважнији, а ми ћемо се потрудити да вам учинимо што лепшим и што безбрижнијим ваше одрастање, школовање и детињство. Такође, ја вам саветујем да будите добри у школи, да пажљиво слушајте своје учитеље који ће вам пренети ново знање. Да будете вредни и марљиви и не сумњам да ћете се развити у једне велике, добре и честите људе", изјавила је Александра Ћирић, пожелевши ђацима срећну Дечију недељу.

Она је подсетила да је Општина Рума финансирала набавку бесплатних уџбеника за све основце, да за старије разреде регресира путне трошкове и додала да ће локална самоуправа  настојати и даље да свој деци обезбеди што боље и што лакше услове за школовање.
donor
donor
donor
donor