img

Вести

Дечија недеља 4-10. октобар

img

Print

Сваке прве седмице у октобру традиционално се обележава Дечија недеља, а циљ је скретање пажње јавности на децу и младе, на њихове потребе и права у породици, друштву и локалној заједници, на права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење својих потенцијала.

"Дете је дете да га волите и разумете" мото је овогодишње Дечије недеље. Овогодишња ”Дечија недеља” биће нешто другачија од претходних, јер ће се активности спроводити уз поштовање епидемиолошких мера и препорука.

Општина Рума је на основу програма ресорног министарства, а у договору са представницима Установе за предшколско васпитање и образовање "Полетарац", са Активом директора основних и средњих школа и Дневним боравком за децу и младе са сметњама у развоју организовала креативан, забавно - образовни програм.

Малишани из целе наше општине учествоваће у ликовном конкурсу  "Дете је дете да га волите и разумете ", а најбољи радови биће изложени 9. и 10. октобра у холу Културног центра "Брана Црнчевић" и моћи ће да се погледају у времену од 10 до 20 часова.

У току Дечије недеље биће организована едукативна дружења, ревија ручно направљених играчака, размена књига и друге креативне радионице.

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" и ове године, као и претходних, је припремила бесплатне чланске карте за децу предшколског узраста, које ће им трајати током целог основног образовања.

У складу са епидемиолошким мерама заштите чланске карте румске библиотеке биће им додељене у вртићу, посредством васпитачица.

За време Дечије недеље Министарствo за бригу о породици и демографију, у сарадњи са организацијом Пријатељи деце Србије, организује продају специјалних налепница прописаних Уредбом о утврђивању посебних износа који се плаћају за време трајања Дечије недеље у 2021 години:

1. за сваку продату возну карту у међумесном и међународном превозу у железничком, водном, ваздушном и друмском саобраћају - 40 динара;

2. за сваку продату улазницу за позориште, биоскоп, другу културну манифестацију и спортску приредбу за коју се наплаћује узлазница - 33 динара;

Општина Рума је добила 500 налепница од тога:

-300 налепница номиналне вредности 40 динара, од тога је 200 налепница послато Железничкој станици Рума, а 100 Мастер бусу.

-200 налепница номиналне вредности 33 динара прослеђено је Културном центру "Брана Црнчевић".
donor
donor
donor
donor