img

Вести

Уређење Дома културе у Кленку

img

Print

После више од две деценије у Кленку се на сеоском Дому културе обављају свеобухватни радови на санацији и адаптацији овог значајног објекта. Општина Рума је почетком месеца кренула у реконструкцију Дома културе у Буђановцима, где је завршена уградња нове столарије и почиње уређење спољне фасаде, а паралелно са тим радовима реновира се Велика сала кленачког Дома културе.

Радове је данас обишао председник Општине Рума Слађан Манчић и напоменуо да је деведесетих година последњи пут Дом културе био сређиван и то личним средствима грађана месне заједнице, те да је због запуштености објекат дуго ван употребе.

"Ми овде у Кленку смо користили малу салу Дома културе која је мања, али и уређенија. Напокон је дошао на ред и велики Дом културе да се уреди, среди. Имамо и Удружење жена које ће га добити највероватније на коришћење за своје манифестације, али и све друге манифестације, имамо и фолклорну секцију, има много тога и много таквих удружења које могу овај Дом да користе на прави начин. Решили смо да одвојимо готово 4,5 милиона динара без ПДВ-а из буџета општине и да у оквиру овог пројекта и тендера за уређење објеката по месним заједницама уредимо и овај Дом културе", изјавио је председник Манчић.

Радови су прво обављени на крову зграде, а затим су започети и послови на унутрашњем уређењу објекта.

"Преуређен је кров због евентуалног прокишњавања, затим се изводи спуштање плафона, потом и керамички радови, тј. постављање плочица на подовима. Бина се сређује, биће постављена и лед расвета, следи глетовање и кречење зидова, замена металних улазних врата. Мислимо да за неких месец дана, овај простор добија потпуно другачију слику и нови сјај", поручио је Манчић.

Председница МЗ Кленак Слађана Кулачин истиче добру сарадњу са локалном самоуправом која је, како каже, донела бољитку села.

"Наше село је заиста уређено и центар и све, тако да ће и ови радови допринети лепшем изгледу, с обзиром на то да се Дом културе налази у срцу Кленка. Дом је некада давно служио за масовно окупљање, за културна дешавања која су се овде организовала. Сад оживљавамо поново ту идеју, стварамо предуслове да овај простор у културном смислу буде опет зборно место мештанима нашег села, стога хвала Општини Рума на подршци да се Дом културе уреди, да не буде закључан као до сада, већ да окупља људе", казала је Слађана Кулачин.
donor
donor
donor
donor