img

Вести

Почела уградња ПВЦ столарије коју субвенционише Општина Рума

img

Print

У румској општини је започела реализација пројекта повећања енергетске ефикасности, који локална самоуправа финансира са 25 милиона динара.

На десетак породичних кућа већ је замењена дотрајала столарија, а председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас породицу Јеротић, у чијем је дому у Платичеву постављено 16 нових ПВЦ прозора и једна улазна врата.

"Јеротићи су међу првима конкурисали, ево сада су међу десет првих домаћинстава где су радови извршени. Ми учествујемо са 50% вредности пројекта замене столарије, овде смо конкретно издвојили нешто више од 199.000 динара. Ја само могу да честитам господину Јеротићу, али и људима у Комисији који се баве овим послом, који су долазили на терен и када је била стара столарија, који су контролисали профактуре, предрачуне произвођача и који су и данас овде да се увере да је посао завршен", изјавио је председник Манчић, осврнувши се и на недавно завршени конкурс.

"Реализација је кренула, 10 пројеката је завршено, имамо 302 пријаве по конкурсу, 172 решења смо до сада већ донели, 132 уговора потписали. Дакле, велики посао тек предстоји, јер грађевина у Руми је у успону, плус још и овај пројекат који ми суфинансирамо. Зато смо ми и затворили конкурс после 302 пријаве, јер није реално ни да извођачи ураде више од тога до краја године. Подсетићу 10 компанија за производњу ПВЦ столарије учествује у конкурсу. Са друге стране ја сам рекао грађани могу да буду спокојни овај пројекат ће бити у буџету и за наредну 2022. годину и наставићемо да субвенционишемо овај вид побољшања енергетске ефикасности", рекао је Манчић.

Домаћин Зоран Јеротић задовољан је ефикасношћу општинске Комисије за спровођење мера енергетске ефикасности и истиче да је од саме предаје папирологије, до потписивања уговора и реализације целог посла протекло неких месец дана, што је изузетно кратак временски период.

"Локална самоуправа нам је максимално изашла у сусрет, од поједностављене процедуре, до максималне кооперативности општинске Комисије. Хвала и извођачу радова и њима се жури, у много домаћинстава треба обавити радове, па имамо обрнуту ситуацију да мајстори пожурују муштерије", казао је Јеротић.
donor
donor
donor
donor