img

Вести

Завршени свеобухватни радови на уређењу две основне школе

img

Print

У намери да ђаке дочека далеко лепши и пријатнији школски амбијент Општина Рума је крајем летњег распуста започела пројекат уређења ОШ "Иво Лола Рибар" у Руми и никиначке ОШ "Бранко Радичевић".

Сложени и свеобухватни радови на адаптацији школских објеката приведени су крају, па су тако сада у овим образовним установама услови за боравак ђака на далеко вишем нивоу.

Општина Рума је у ОШ "Иво Лола Рибар" финансирала молерске и фасадерске радове, санацију крова, а реконструкција је поред главне зграде обухватила и помоћне школске објекте.

"Наши ђаци ће сада имати далеко боље услове за похађање наставе. Захвални смо Општини Рума на пруженој финансијској подршци, дословце смо успели да сва најкритичнија места санирамо и адаптирамо. Настава је због прокишњавања посебно била угрожена у кабинетима за српски и математику, све је санирано, као и стари кабинет за техничко, који сада поново можемо користити. Сада када су урађени најургентнији послови, ми се окрећемо новим приоритетима и сигурна сам да ће се добра сарадња са локалном самоуправом наставити, на радост и нас запослених и самих ученика", изјавила је Светлана Којић, директорица ОШ "Иво Лола Рибар".

Као што је најављено у никиначкој ОШ "Бранко Радичевић" Општина Рума је након санације паркета, те молерских радова у унутрашњости објекта, финансирала и замену столарије.

Промењено је укупно 17 дотрајалих прозора, чиме је и сама енергетска ефикасност објекта знатно унапређена, истакла је Мирјана Јанкелић, директорица ОШ "Бранко Радичевић".

"Велики посао је урађен. Генерално је у доста лошем стању била столарија, посебно смо имали проблема са дихтовањем прозора. Замењено је 11 великих и шест мањих прозора. Претходно су учионице окречене, саниран је и паркет у школи, фотографије сведоче колико је то било неопходно учинити. Задовољни су и ученици, као и сви ми, јер се настава одвија у много лепшем окружењу", казала је директорица Јанкелић.

Општина Рума је за радове у две школе издвојила нешто више од 2 милиона динара без ПДВ-а.
donor
donor
donor
donor