img

Вести

КЦ - Разноврстан програм за све поклонике културе

img

Print

Нова сезона "Чаја у 8", једног од најомиљених програма румског Културног центра, званично је стартовала синоћ концертом електричног гудачког квартета "Dinamica music".

Ово је тек почетак занимљиве и садржајне јесење сезоне Културног центра "Брана Црнчевић", чији ће програми бити пуни изненађења, истиче директорица ове установе Катарина Филиповић.

"Ми, запослени у култури смо пронашли начине, свако у свом домену, да понудимо публици оно што можемо у овом времену короне, а да то буде сјајно. Можда звучи нескромно, али заиста ће бити тако. Мањи програми, у смислу простора у који физички стаје мањи број људи биће носећи. Они сада преузимају главну улогу, над оним масовнијим који у затвореном простору више нису могући. У Руми је од 25. августа 2021. на снази ванредна ситуација и ми не желимо да кршимо правила". изјавила је Катарина Филиповић.

У оквиру програма "Чај у 8", Румљани ће имати прилику да уживају у наступима гитаристе Вука Драгичевића, камерног ансамбла Дуо модерато, као и у другим реномираним извођачима класичне, џез и етно музике.

"Нисмо ипак запоставили ни позоришни програм, јер ће се у нашем објекту одржати део 24-ог фестивала Арт трема фест Градског позоришта у Руми, који су подржали Општина Рума и Покрајински секретаријат за културу. Што се тиче редовног позоришног програма, неће га бити до даљег, јер не желимо да се излажемо ризику, а не смемо ни због Одлуке Кризног штаба о увођењу ванредне ситуације. Знате и сами да су то веома посећени програми, на нашој Великој сцени, која прима 700 гледалаца, а у овом тренутку би то заиста било неозбиљно с наше стране. Чак и са половином попуњеног капацитета, размак између седишта је сувише мали да би био безбедан. Зато ћемо за врхунска позоришна остварења још мало причекати", напомиње директорица Филиповић и додаје да ће се у КЦ-у, у најсавременијој биоскопској сали у Срему, приказивати сви велики блокбастери.

Делић атмосфере са концерта Dinamica music можете погледати на сајту Културног центра "Брана Црнчевић".
donor
donor
donor
donor