img

Вести

Изградња Коцкице 2 по плану, интензивирани радови у Дому војске

img

Print

Установа за предшколско васпитање и образовање "Полетарац" у наредну радну годину кренуће са још једним вртићем који ће бити доступан румским малишанима. Градња новог вртића Коцкица 2, модерног објекта грађеног по свим савременим стандардима, се одвија по плану.

Реч је о објекту у улици Алексе Шантића који ће се простирати на преко 2.600 метара квадратних, а изградњу Општина Рума у целости финасира сопственим средствима у износу од око 131,7 милиона динара. Додатна средства биће издвојена за набавку опреме и намештаја, око 16 милиона динара, док ће за спољно спољње уређење са мобилијаром бити издвојено нешто преко 11,5 милиона динара.

"Коцкица 2 је већ на пола зидања, у наредних седам дана до десет дана прва етажа, тј. приземље, биће завршено. После иде плоча, па друга етажа и као што смо и планирали до краја ове године већи део радова ће бити завршен. Објекат ће бити стављен под кров, што нас радује јер је то објекат површине 2.600 метара, није мали ни у основи, но, кажем за сада све иде добро", изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић.

Рок за завршетак радова је 9. јун 2022. године, па ће тако румским малишанима од 1. септембра, тј. радне 2022/23., бити доступно нових 280 места за упис.

Коцкица 2  ће имати укупно 12 соба, четири за јаслице и осам за децу обданишног узраста,  вишенаменску салу, трпезарију, простор за администрацију, техничке просторије, лекарску собу, фискултурну салу...

Паралелно са изградњом новог вртића, у Руми се одвијају радови и на обнови и санацији Дома војске. Радови чији је почетак у самом старту био пролонгиран из административних разлога, се интензивирају, па су тако после уводних унутрашњих радова на рашчићавању, почели и радови на уређењу спољашњости објекта.

"Кренули су радови и на крову, уклањање старог покривача и постављање новог. Пре тога је урађена хидроизолација, извођач ме је обавестио да је већ 90% столарије урађено и чека уградњу. Мислим да у Дому војске такође све иде доста добро, те да ће у наредном периоду та зграда полако почети да добија изгледа какав и треба да има", рекао је председник Манчић.
donor
donor
donor
donor