img

Вести

Уређење сеоске амбуланте, следе и нова улагања у здравство

img

Print

Општина Рума наставља са улагањем у здравстени систем, пре свега у побољшање услова за пружање медицинске помоћи. Након недавне куповине санитетског возила за потребе Службе хитне медицинске помоћи, Општина Рума финансира радове и на адаптацији и уређењу објекта сеоске амбуланте у Хртковцима, а врло брзо румски Дом здравља "Рума" ће на поклон добити и ново возило за превоз пацијената на дијализу, изјавио је председник Општине Рума Слађан Манчић, приликом данашње посете Хртковцима.

"На наредној скупштинској седници ћемо издвојити средства и другим ребалансом ћемо обезбедити новац за набавку возила за дијализу. Дакле, настављамо да улажемо у времену епидемије, да улажемо и у Дом здравља иу здравствени систем, подједнако и у граду и у селима. Интензивни су радови у Хртковцима, били смо у недавно у основној школи, обишли данас радове на атарским путевима, а у току је уређење зграде сеоске амбуланте. Завршени су молерски радови унутар зграде, урађена је санација спољног дела фасаде, а извођач је најавио да креће припрема за постављање спољне фасаде. Обишли смо објекат изнели смо и наше замерке и примедбе и тражимо да се неке ствари исправе. Издвојили смо за уређење нешто преко 2 милиона динара, без ПДВ-а и захтевамо за тај новац одговарајући квалитет радова", изјавио је председник Манчић.

Директорица Дома здравља "Рума" др Јелена Стојанац Мрачевић се захвалила локалној самоуправи на изузетно доброј сарадњи, оценивши да ће у згради услови за боравак бити пријатнији и за пацијенте и за медицинске раднике.

"Све просторије у амбуланти су окречене, треба да почну радови на фасади објекта, амбуланта ће добити лепши изглед а пацијенти боље услове лечења, а здравствени радници боље услове за рад", казала је др Стојанац Мрачевић.

Председница Савета МЗ Ана Умићевић сматра да Општина Рума системски улаже у унапређење квалитета живота мештана и открива да ће ово село ускоро добити и свој вртић.

"Доста тога је било запуштено у селу, а онда смо заједно са Општином кренули да мењамо ствари на боље, да омогућимо и деци и младима услове какве мора имати једно велико село попут Хртковаца. Дом културе је био запуштено место, а сада представља понос свих нас. Вртић је у најави, а заправо већ су почели конкретни кораци ка реализацији тог пројекта. Комисија је обишла простор за вртић, то је за нас велика ствар. Имамо око 80-оро деце која би га похађала и много је лакше да имамо вртић у селу него да водимо децу у Платичево. Млади људи раде, цело село живи, упослене су и  баке и деке, па је вртић преко потребан", уз осмех је констатовала Ана Умићевић.

Када је у питању епидомиолошка ситуација број заражених је и даље у порасту, закључно са јучерашњим даном имамо 319  позитивних грађана.

"За данас још нисмо добили извештај, али верујем да ће та бројка да расте, радује нас да је покренуто мало веће интересовање за вакцинацију, јуче смо прешли 20.000. Људи су увидели да без вакцине тешко могу да се заштите колико год да воде рачуна, а преко 2.000 људи је примило већ и трећу дозу и даље стоји апел људима да се вакцинишу једноставно штитимо тако себе и друге. Наравно апелујемо на све да је веома битно и да се придржавамо прописаних превентивних мера", казао је Манчић.
donor
donor
donor
donor