img

Вести

Замена столарије - Општина издваја додатних 10 милиона динара

img

Print

Велико интересовање грађана влада за општински пројекат повећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова.

Од средине августа када је Општина Рума расписала конкурс за финансијску подршку грађанима за замену дотрајале столарије Комисији је стигло чак 236 пријава. Првобитно издвојена сума од 15 милиона динара је премашена, па је тако Општина Рума одлучила да издвоји додатна средства, изјавио је први човек румске локалне самоуправе Слађан Манчић.

"Изузетно велико интересовање грађана за побољшање енергетске ефикасности тј. замену дотрајале или старе столарије. У финансијском смислу смо премашили оних 15 милиона динара, буквално сви захтеви пристигли су у обради, мали је број оних који немају легализоване објекте и не испуњавају услове. Тренутно смо у поступку да одобримо радове у вредности од око 18,5 милиона динара, те смо одлучили да на наредној седници Скупштине обезбедимо додатних 10 милиона за суфинансирање овог пројекта", истакао је председник Манчић.

Подсетимо, Општина Рума финансира пројекат са учешћем од 50% вредности замене столарије по домаћинству, док другу половину средстава обезбеђује сам власник објекта.

Грађани наше општине и даље могу да конкуришу за средства, а планирано је да конкурс буде отворен до 1. новембра.

"Једноставно динамика која је потребна да се све спроведе је таква да морамо водити рачуна да се та средства ипак утроше до краја буџетске године. Ништа нам не значи ако људи или ми не одрадимо посао и не утрошимо средства или произвођачи не успеју да обезбеде сву сторалију или да је произведу. Дуплирали смо чак и екипе на терену, јер наше комисије обилазе свако домаћинсто, сликају сваки прозор, не дозвољавамо било какву сумњу и оно што ми је драго да буквално из свих села и из града имамо људе који су заинтересовани за овај пројекат. Наша процена је да ће за овај први циклус бити довољно 25 милиона динара, али нека грађани буду спокојни, ми ћемо у новом буџету за 2022. годину имати позицију и обезбеђена средства те ће се овај пројекат у нашој општини наставити и наредне године", поручио је Манчић.

Више информација о пројекту повећања енергетске ефикасности на банеру - Замена столарије.
donor
donor
donor
donor