img

Вести

Одржана 7. Штрапаријада у Жарковцу

img

Print

У организацији Удружења љубитеља и узгајивача коња "Вранац" Жарковац, а под покровитељством Општине Рума, данас је у Жарковцу одржана 7. Међународна штрапаријада.

Ова манифестација окупља штрапаре не само из Србије, него из целог региона. Председник Општине Рума, Слађан Манчић, исказао је задовољство што једно село као што је Жарковац, које има испод 1.000 становника, успе да привуче десет пута више људи него што има мештана.

„Овде има преко 10.000 људи и ја честитам људима из Организационог одбора и Коњичког клуба „Вранац“ који седми пут праве манифестацију која из године у годину поприма све већи значај и ова данас прераста не само Руму него и Срем. Ми из локалне самооуправе смо од прве штрапаријаде препознали тај значај и изашли у сусрет. Захваљујем и Министарству пољопривреде које је пружило одређену помоћ и министру Недимовићу који је данас дошао. Трудићемо се у наредним годинама да ово прерасте у манифестацију која треба да буде лидер што се тиче ове врсте такмичења, да заједно сви помогнемо од Општине, Месне заједнице Жарковац, њима највеће призање одајем, као и породици Бајић која је оснивач ове манифестације“, изјавио је председник Манчић.

Министар пољопривреде, Бранислав Недимовић, каже да је до сада само слушао о овој манифестацији и да је заиста позитивно изненађен.

„Импресиониран сам овим људима који на један једноставан начин преносе поруку да само упороношћу и радом се могу савладати све препреке, без обзира да ли је реч о штрапарима који вуку трупце или то преносимо у реалан живот. Ови људи преносе једну невероватно чисту и једноставну поруку - свака се упорност испалти и увек треба истрајати у својим активностима. Није то лако, овде има људи колико не буде на највећим фудбалским утакмицама у Србији и то само говори да су људи препознали значај једна овакве манифестације, колико је штрапаски бренд јак и колико је људи повезано са тим. Немојте заборавити колико је људи дошло са Кордуна, Грмеча, колико има крајишника на овим просторима и колико људи негује све оно одакле су дошли, ту своју традицију то се не сме никад испустити из вида. И мој боравак овде је подршка томе, то је најмање што могу да урадим и залагаћу се, докле год се будем питао, да ово буде једна иницијална каписла“, рекао је министар Недимовић.

Горан Бајић, председник Удружења „Вранац“ и организационог одбора Штрапаријаде се захвалио Општини Рума, Министарству пољопривреде и министру Недимовићу на подршци.

„Манифестација постоји седам година, започели смо ми као Удружење, као клуб пријатеља и из свега тога је израсло да нама сада на манифестацију дође 10.000 људи. Јако сам поносан на то, хтео сам да се захвалим пријатељима који учествују у целој организацији, ја мислим да ће убудуће бити још лепша прича, јако сам задовољан“, рекао је Бајић.
donor
donor
donor
donor